IMI napísal:takze kupil som si aj ja .. neskor hodim foto... zaujima ma par veci .. kupil som nakhla visnu chuti dobe len obcas ma skrabe v hrdle . koli comu to tal je ? dalej preplachol som šlauch , vadi to velmi ?
Že Ťa škriabe bude chyba v množsve tepla, skús počas fajčenia posúvať uhlík, nakladať radšej menej tabaku a viac prevzdušneného, občas vymeň komplet dym, daj do vody ľad a citrón. Šlauch - zdá sa mi, že henten model má gumené vnútro, čiže by nemal byť problém. Pokiaľ by však predsa bol papierový, tak to bude po čase problém - začne Ti z neho ísť pri fajčení čierny popolček.
olololwtfomg napísal:som sa vykašľal na kupovanie tabaku hlavne kvôli cene a začal som si vyrábať vlastný ....
lenže ma sere pár vecí :
1. keďže je v ovocí asi 95% vody a nakoniec fajčiteľná dužina je len 5%
2. neviem koľko tam asi dať tabaku (poprípade či to ide aj bez neho)
3. ako sa dajú robiť herbálne tabaky teda z byliniek čo si sám natrhám teda či tie bylinky majú byť čerstvé alebo usušené (zbieram hlavne mätu vďaka širokému spektru použitia (korenina, sedatívum, prísada do tabaku,...), a poznám sakra veľké pole kde rastú menej ako hodinu od domu).
O dužine som zistil dvev veci. Je brutálne zbytočná a naviac aj výrobcovia používajú menej ako 1% pri výrpbe. Kedysi som aj ja vyrábal tabaky s dužinou a nič moc... Chuť tabaku záleží na aditívnej aróme, ktorá je pridaná do melasy - tá ochucuje samotný tabak. Preto "čierny tabak" tzv.
arabák je tabak s čistou neochutenou melasou. Preto prestávame cítiť chuť skôr, ako nám prestane ísť dym. Vypáli sa melasa a potm tlejú už iba samotné tabakové listy. Dnes už nie je problém kúpiť ochutené melasy so širokým spektrom chutí.
Nakoľko sme si povedali, že dužina je zbytočnosť, ktorá prekáža dobrému tleniu, tak tabaku 99% + 1 % môže byť šťava z ovocia na dochutenie, prípadne maximálone usužená dužina.
S herbálnymi tabakmi nemám skúsenosť no dedukujem, že je to podobný princíp - ergo miesto tabaku melasu naleješ na bylinky.A rozhodne všetko sušené, nakoľko vlhkosť dodáva melasa. Inak počul som aj, že sa do nej môže pridať med