F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:tym ale neobhajujem jeho prehnanu reakciu.
Nejde tu prave o jeho prehnanu reakciu? ; )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:Nejde tu prave o jeho prehnanu reakciu? ; )
nie. lebo reakciu kazdy videl. tak isto, vacsina si je vedoma, ze takto sa to riesit nema.
v prvom rade ide o to, ci reakcia kimiho bola opravnena, alebo nie. a podla mna cahier klamal o tom, ze sa kimiho tasky nedotkol.
kimi a mark arnall (ten s tym dazdnikom) videli pravy opak.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:nie. lebo reakciu kazdy videl. tak isto, vacsina si je vedoma, ze takto sa to riesit nema.
v prvom rade ide o to, ci reakcia kimiho bola opravnena, alebo nie. a podla mna cahier klamal o tom, ze sa kimiho tasky nedotkol.
kimi a mark arnall (ten s tym dazdnikom) videli pravy opak.
Mark Arnall je samozrejme uplne nahodou Kimiho dlhorocny fyzioterapeut... a vsetci ostatni priami svedkovia incidentu hnusni klamari, ktori sa Kimimu rozhodli ublizit :roll:

- jedna skupina sa moze pridat na stranu Kimiho a jeho fyzioterapeuta, druha skupina na stranu ostatnych ocitych svedkov (... a spekulovat az do bezvedomia, kedze nikto z nas nebol ocitym svedkom a z toho videa sa v ziadnom pripade neda potvrdit ani jedna z verzii). To podstatne je, ze Kimi to so svojou reakciou jednoducho posral (vsetko ostatne je uz len nasledkom).
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale iste :roll: . vsetci sa tam bezali pozerat na kimiho tasku :idea: . iba ich dvoch (kimiho a marka) ta taska zaujimala. aj z videa je jasne, ze mark dokonca reagoval na pohyb cahiera skor ako samotny kimi.
maybe this video will tell u what happened…

http://www.mediafire.com/?oj1yy3me2xg
cca 25 mb
u can listen that Mark Arnall has said “Mind the stuff…”
"pozor na veci..."
- to, ze je mark dlhorocnym fyzioterapeutom kimiho z neho slepeho nerobi!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Slepeho nie, zaujateho ano ...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jul 2008, 15:14 )
Kvalda velmi dobra pre McLareny, uvidime co prinesie start a som zvedavy na aku taktiku pojde Kimi.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Kvalda velmi dobra pre McLareny, uvidime co prinesie start a som zvedavy na aku taktiku pojde Kimi.
kedze to kolo vcera kimi neposkladal :arrow: taku ako vsetci z cela.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dobra taktika McLarenu, aj ked dobre mi stiskalo ci to neposrali s tym SC, ale evidentne nie. No a co predviedol Piquet, potazmo tim Renault, tak to no comment - ocividne zavrel hubu dost vela ludom :D

1 Lewis Hamilton 58
2 Felipe Massa 54
3 Kimi Räikkönen 51
4 Robert Kubica 48
5 Nick Heidfeld 41
6 Heikki Kovalainen 28
7 Jarno Trulli 20
8 Mark Webber 18
9 Fernando 13
10 Rubens Barrichello 11

1 Ferrari 105
2 BMW Sauber 89
3 McLaren-Mercedes 86
4 Toyota 25
5 Red Bull-Renault 24
6 Renault 23
7 Williams-Toyota 16
8 Honda 14
9 STR-Ferrari 8
10 Force India-Ferrari 0
11 Super Aguri-Honda 0
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Krija cakam na to ako napises, ze Hamilton vytlacil Massu :roll:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

t0m4s3 napísal:Dobra taktika McLarenu, aj ked dobre mi stiskalo ci to neposrali s tym SC, ale evidentne nie. No a co predviedol Piquet, potazmo tim Renault, tak to no comment - ocividne zavrel hubu dost vela ludom :D
Oni to s tým SC posrali... :D:
"Když vyjel safety car, ptal jsem se týmu, zdali mám zajet. Jejich rozhodnutí jsem věřil. Příliš to nevyšlo, ale měli jsme rychlost a já musím poděkovat Heikkimu, který si uvědomil moji rychlost. Poté jsem musel dostat Nelsona." (L.Hamilton)
Pokašlali to, ale Hamilton bol dostatočne rýchly, aby tú chybu tímu napravil. Klobúk dole, že sa predbiehalo aj na trati, nie v boxoch...

Piquet :sly:: K druhému miestu prišiel vďaka taktike, a šťastiu pri SC. Takže by som ho do nebies rozhodne nevynášal, aj keď Massovi nedal na predbehnutie ani šancu :plus:.. Ale mohlo by ho to psychicky nakopnúť, a mohol by ešte niečo zajazdiť. ALe Flavio a spol čo na to dokázali zareagovať - klobúk dole.

Alonso dnes slabo, ale zaujala ma situácia pri prejazde bielej čiary z boxov. Tímy majú možnosť vysielačkou spojiť sa z FIA (resp. stewardami / s Charliem W.). Alonso okamžite (čo bolo aj v TV) urgoval svoj tím, že ho Vettel vytlačil. Podľa mňa tam potom došlo aj k nejakej komunikácii smerom Renault -> Stewardi a nakoniec sa to obišlo bez penalizácie (zohrala rolu Alonsova (respektíve Renaulťácka) skúsenosť, že vyviazli bez penalizácie? Pokiaľ by to nechali tak (McLaren? :smt079 narážam na moju kritiku managementu strieborných z minula) a nereagovali by, možno by boli penalizovaný. (Tu ide o čisto môj subjektívny názor, o nič sa neopieram)
Inak podľa mňa je to že vyviazli bez trestu, v poriadku, (možno netrestali aj preto že sa Alonso za tú čiaru ešte vrátil) ale určite tu má niekto aj iný názor...

Opäť ma naštval Coulthard :evil: Kolidoval už 4x(!) rovnakým spôsobom v sezóne. Niekto ho chcel predbiehať a on to zvonka zavre... Id*ot? Nemám slov.. Minimálne 3x to bola PLNE jeho chyba. Pritom dnes keď predbiehal Buttona, ten mu pekne nechal miesto. DC to v podobnej situácii hlúpo zavre. Načo má ten chalan zrkadlá? Koniec kariéry načasoval dobre, aspoň niečo. Teraz, Španielsko, Bahrain, Austrália...OMG...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

heker napísal:Krija cakam na to ako napises, ze Hamilton vytlacil Massu :roll:
ty si ma s niekym pleties :roll: . to nie ja som tu plakal, ked hamiltona vytlacil alonso v SPA minuly rok. a ked uz sme pritom, tak vytlacil aj nelsinha. ak by v tom useku nebola spevnena unikova zona, tak by to nebolo 2x fer, ale takto som nemal ziadne vyhrady. raz darmo, chalan sa uci rychlo.
Tomasito
VIP
VIP

O tomto case uz len k SC a predbiehaciemu manevru Lewis vs. Felipe... Strategiu pri SC McL naozaj nezvladol najlepsie (tesne pred odovzdavanim cien bolo pocut, ako sa za to Haug Lewisovi ospravedlnoval), no napokopn to Lewis zvladol fantasticky (PP, rychlost, po SC faze potrebne predbiehania, absencia jazdeckych chyb,...). Ak Lewis Massu vytlacil, tak potom v tej zakrute vytlacal kazdy kazdeho. Problem bol skor v tom, ze Massa bol v najazde do tej zakruty az prekvapujuco pasivny- neviem ci si Massa uvedomoval, ze Lewis je rychlejsi a nechcel riskovat koliziu, kazdopadne Lewisovi situaciu svojim uvolnenim idealnej stopy pri najazde do zakruty vyrazne ulahcil (miesto toho, aby si udrzal pravu stranu a prinutil Lewisa stiahnut sa, uhol mu).
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

Je mi luto Massu,3 kola pred koncom a vybuchne mu motor :(
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

o boze uz idem od obrazovky ked Lewis dostane defek potom vypnem TV ze uz je to jasne a toto sa stane :shock: odteraz kukam vse az do konca clovek vazne nevie co kedy sa stane...
inak Ferrari a motor??? WTF na madaroch muselo byt vazne teplo :lol:
inak Heikki netes sa ved si nic nejazdil
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

MP4-23 napísal:odteraz kukam vse az do konca clovek vazne nevie co kedy sa stane...
neuraz sa, ale to je dobra kravina hentak kukat VC :D ja uz som tiez vegetil a tesil sa z Massu a este tajne dufal, ze Kimi trosku zatlaci, zacal Tima dobiehat a potom sa Massa porucal :? a Kimi musel polavit :( ale tak patri to k tomu, Heikimu samo gratulujem k umiestneniu, ale nech sa netesi dlho a nech mu nestupne slava do hlavy ;) Lewisovi tiez zrovna stastie neprialo s tym defektom alebo co to bolo... tesim sa na novy okruh za tri tyzdne :)
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

Zevraj to nebude vobec pripominat okruh v MonteCarlo tak uvidime.A este nieco dodam,ty moderatori na STV ci nacom to chodi na slovenskom programe vobec nic nevedia.Odporucam sledovat na nove.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

F1 som nesledoval, iba par sprav cez icq do busu od hojka, ked som videl co sa stalo Hamiltonovi tak ma polial pot, nastastie to uhral aspon na piate miesto a chvalabohu Ferrari zradil motor - congratz Heikki! V Pohari konstrukterov zacina byt opat dusno, chcelo by to nejaku aferu McLaren uz dycha cervenym na chrbat :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ved afera tu uz je :wink:
predsa padlo podozrenie, ze niektore teamy ignoruju zmrazenie motorov (vyvijaju dalej). prvu kontrolu vykonala fia zhodou okolnosti na motore lewisa hamiltona (po VC nemecka). uvidime kto bude dalsi :wink: . aby som nezabudol: presiel.
Tomasito
VIP
VIP

Podla mna vcerajsie zlyhanie motora u Massu nebola nahoda. Spomenme si, kolko Ferrari stracalo na McL na VC Nemecka. Mam pocit, ze aby Ferrari McL dobehlo, zariskovali a vyladili motor na maximalny vykon (krutaci moment), co sa im v tomto pripade u Massu vypomstilo. To by vysvetlovalo aj to, preco Kimi napriek crtajucemu sa utoku na Glocka, okamzite po Maasovej poruche spomalil- pokial som si dobre vysimol, v priebehu predposledneho kola stratil cez 6 sekund.

Gratulacia Kovimu k prvemu vitazstvu v kariere, ako aj Alonsovi, ktory za sebou 2/3 preteku udrzal inak cajoveho Kimiho ; )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

aj massa spomalil a to hned po druhom pit stope.
a nemam pocit, ze by ferrari niekoho malo dobiehat, lebo heikky nejak neoslnuje, dokonca s tym istym monopostom ako ma lewis je pravidelne za ferrari.
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jukaza »

To je sice pravda ale myslim si ze Kimiho spomalenie bolo dosledkom toho ze ked uz prides o jedneho z jazcov tak ides na istotu a aspon mas nejake body.....a to ze ci doladili krutiak si myslim ze na Massov motor mohlo a nemuselo mat vpliv.Staci ked sa pozries na poslednych 15 kol Kimiho..vytacal auto do dost vysokych hodnot takze pri jeho jazde by auto malo vypovedat a nestalo a Massa nepretazoval auto takmer vobec..tak si to porovnaj..;)
Napísať odpoveď