Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

iPhone ma nativnu podporu X.264. Teda HD kodeku. Ohanate sa tu obrovskymi tazkostami s instalovanim, napriklad spominana nepodpora flashu, alebo hocicoho ineho - a v smartphonoch flash instalovat netreba? o ostatnych veciach nehovoriac. Co sa tyka fotaku, pre mna osobne to je najmenej potrebna funkcia, bral by som iPhone, aj keby fotak nemal. Ak chcem, tak si vezmem so sebou nejaky malicky kompakt a mam svaty pokoj a aj relativne kvalitne fotky. Ci uz spravis fotku na 2MPX, 3.2 MPX alebo 5MPX, to je podla mna jedno, senzory su vo vsetkych pripadoch aj tak nafaka. Mne osobne slo o podporu multimedii, kedze relativne casto cestujem, hlavne teda video, iPhone na mp3 nepouzivam, nema dostatocne kvalitny zvuk. Nikto ho vam nenuti, nasiera ma len to, ze tu o nom pisu ludia (a davaju sem predcasne a nepravdive domnienky), ktori ho mozno videli tak na obrazku...Instalovanie programov totiz vobec nefunguje tym sposobom ako na WM alebo v Symbiane (mal som oba typy telefonov,takze viem o com pisem), je to 1000X pohodlnejsie,rychlejsie a trva to zopar sekund. Nehovoriac o tom, ze sa netreba mantaviet kristakrazom po nete pri hladani softu, zapnem installer, pichnem sa na wifi a do 5tich sekund najdem vsetko, co potrebujem. Ale co uz, zbytocne je to vysvetlovat, pokial ste to neskusali...
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

News:

T-Mobile sa nedal a dnes už má aj on svoju registráciu ako má aj orange.
Link na registraciu iphonu:
http://c1.t-mobile.sk/?1762
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

seth82 napísal:iPhone ma nativnu podporu X.264. Teda HD kodeku. Ohanate sa tu obrovskymi tazkostami s instalovanim, napriklad spominana nepodpora flashu, alebo hocicoho ineho - a v smartphonoch flash instalovat netreba? o ostatnych veciach nehovoriac. Co sa tyka fotaku, pre mna osobne to je najmenej potrebna funkcia, bral by som iPhone, aj keby fotak nemal. Ak chcem, tak si vezmem so sebou nejaky malicky kompakt a mam svaty pokoj a aj relativne kvalitne fotky. Ci uz spravis fotku na 2MPX, 3.2 MPX alebo 5MPX, to je podla mna jedno, senzory su vo vsetkych pripadoch aj tak nafaka. Mne osobne slo o podporu multimedii, kedze relativne casto cestujem, hlavne teda video, iPhone na mp3 nepouzivam, nema dostatocne kvalitny zvuk. Nikto ho vam nenuti, nasiera ma len to, ze tu o nom pisu ludia (a davaju sem predcasne a nepravdive domnienky), ktori ho mozno videli tak na obrazku...Instalovanie programov totiz vobec nefunguje tym sposobom ako na WM alebo v Symbiane (mal som oba typy telefonov,takze viem o com pisem), je to 1000X pohodlnejsie,rychlejsie a trva to zopar sekund. Nehovoriac o tom, ze sa netreba mantaviet kristakrazom po nete pri hladani softu, zapnem installer, pichnem sa na wifi a do 5tich sekund najdem vsetko, co potrebujem. Ale co uz, zbytocne je to vysvetlovat, pokial ste to neskusali...
no ja osobne som ho teda skusal, ako vsetko co pises je pekne - a to ze ty nefotis je cisto tvoja vec takze by si sa tu nemal ohanat tym ze by si si ho vzal aj keby fotak nemal - lebo toto je cisto tvoje subjektivne rozhodnutie, ale ber to objektivnejsie - kupilo by si ten iphone tolko ludi keby nemal fotak aj ked ten fotak stoji za pikacu ?! to myslim ze nie lebo aj napriek tomu ze ty tu pises ze by si si mohol so sebou nosit maly ,,kompakt,, tak predsi je to dalsia vec navyse + zbytocne financie, a myslim ze nejeden z nas ma chut obcas si nieco ,,cvaknut,, - necakane akcie a tak ... a zas ked vravis ze vsetky mobili maju na prd fotaky tak teda tie s nokii Nseries su pomerne kvalitne a dokazu uz konkurovat lacnym malym kompaktom ktore by som inac musel nosit keby som mal iphone ...sak aj dakedy boli pridavne fotaky .. preco myslis ze sa zacali zabudovavat ?!!
... no a symbiany maju podporu flashu ... neviem zrovna ci vsetckych typov scriptov ale maju - a taktiez sa da doinstalovat (ked uz piseme o pridavnych aplikaciach) aj nieco ako YouTube Player co pracuje priblizne na tej baze ako ten iPhonovsky + neviem ci to dokaze aj iPhone ale emTube pre symbian dokaze videa aj tahat ...a taktiez ako viem tak do symbianu sa dali kodeky tiez doinstalovavat cize o tychto veciach by sa tu asi nemalo diskuovat -- tkor teda o hardware a original softe, predsi lepsi fotak a ovladanie si nedoinstalujes :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

lepsie ovladanie praveze doinstalujes, hlavne v iPhone. Kazdym upgradom fw sa ovladanie upgraduje a doplna. Neviem o tom, ze by napriklad Symbian vydaval pre S60 v3 nejake updaty na ovladanie - co raz dostanes, to mas. A ano, s instalovanim softu by som sa prilis neohanal, hlavne v pripade Symbianu, kedze na iPhone nemusim nic certifikovat ani podpisovat, ani ho nemusim napajat na PC, proste sa pichnem na wifi, nabehnem do installera a soskam a instalujem co sa mi zapaci. Na symbiane ma islo doslova porazit z tych mantavych certifikatov a nedoveryhodneho softu a podpisov a generovani keys a neviem co este vsetkeho. A k tym fotakom v N-Series - aj tak su to kraxne. Mal som N95, mal som E90 a oba fotili aj tak na faka, ci je to Carl Zeiss, alebo nie. A to ze kupit maly kompakt ide do financii - kto ma na iphone, ma aj na kompakt.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

seth82 napísal:lepsie ovladanie praveze doinstalujes, hlavne v iPhone. Kazdym upgradom fw sa ovladanie upgraduje a doplna. Neviem o tom, ze by napriklad Symbian vydaval pre S60 v3 nejake updaty na ovladanie - co raz dostanes, to mas. A ano, s instalovanim softu by som sa prilis neohanal, hlavne v pripade Symbianu, kedze na iPhone nemusim nic certifikovat ani podpisovat, ani ho nemusim napajat na PC, proste sa pichnem na wifi, nabehnem do installera a soskam a instalujem co sa mi zapaci. Na symbiane ma islo doslova porazit z tych mantavych certifikatov a nedoveryhodneho softu a podpisov a generovani keys a neviem co este vsetkeho. A k tym fotakom v N-Series - aj tak su to kraxne. Mal som N95, mal som E90 a oba fotili aj tak na faka, ci je to Carl Zeiss, alebo nie. A to ze kupit maly kompakt ide do financii - kto ma na iphone, ma aj na kompakt.
tym lepsim ovladanim som myslel ze sa to nebude ovladat cez display, ale tak kazdemu vyhovuje nieco ine no ... a ja tez zas neobhajujem ten fotak v N95 za dokonaly ale urcite je o niekolko tried lepsi ako v iPhone .. a pozri toto je nekonecna diskusia je lepsie to nechat radsej tak ...

a este iphone je teda straaasne draha zalezitost :D ... iphone je telefon na ktory v podstate maju vsetci len nie vsetci su ochotny vyhodit tolke peniaze za v podstate zbytocnost ked za par korun maju nieco ine a na telefonovanie im to staci a takto isto je to aj s inymi vecami ... tym si chel akoze povedat ze aky su ,,lovaty,, ty co maju iPhone ? :D .. woaa polovica sveta (metafora) su milionari :lol:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mikkimikki, vacsiu blbost som este nepocul, mobil nikdy nebude konkurovat ani tomu najlacnejsiemu kompaktnemu fotaku, ani dnesny neviem aky super mobil nefoti lepsie ako fotak 6-7 rokov dozadu
vyrobci si dnes myslia ze maly objektiv nieco urobi a vobec natrepu tam male senzory s 2Mpix rozlisenim a aj na priamom slnku mas sumive fotky ozdobene fialovymi kontrasnymi prechodmi, dakujem neprosim

ale v tomto ma seth pravdu, ak viem ze budem daco fotit tak do vrecka vedla mobilu ide fotak, je maly a kus vacsi ako mobil, takze nie je problem kedykolvek urobit kvalitny obrazok vo velkom rozliseni

to aky ma mobil fotak nezaujima ani mna, ten kto aspon trochu s tym ma skusenost tak vie ze zaujem o tento parameter je uplne zbytocny
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

osobne by som nebol ochotny vrazit peniaze do zariadenia, ktoreho sofwareovu vybavu nemozem lubovolne rozsirovat
a ak aj praca z obsahom telefonu pojde ako s iPODom, pre prevod cohokovek z pc je potrebne mat soft ktory sa velmi rad bije s widlami, nechel by som ho ani ako darcek
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Sheep napísal:mikkimikki, vacsiu blbost som este nepocul, mobil nikdy nebude konkurovat ani tomu najlacnejsiemu kompaktnemu fotaku, ani dnesny neviem aky super mobil nefoti lepsie ako fotak 6-7 rokov dozadu
vyrobci si dnes myslia ze maly objektiv nieco urobi a vobec natrepu tam male senzory s 2Mpix rozlisenim a aj na priamom slnku mas sumive fotky ozdobene fialovymi kontrasnymi prechodmi, dakujem neprosim

ale v tomto ma seth pravdu, ak viem ze budem daco fotit tak do vrecka vedla mobilu ide fotak, je maly a kus vacsi ako mobil, takze nie je problem kedykolvek urobit kvalitny obrazok vo velkom rozliseni

to aky ma mobil fotak nezaujima ani mna, ten kto aspon trochu s tym ma skusenost tak vie ze zaujem o tento parameter je uplne zbytocny
no ja som napisal presne: nokii Nseries su pomerne kvalitne a dokazu uz konkurovat lacnym malym kompaktom ... to ze dokaze konkurovat nemusi hned znamenat ze je lepsi .. ide ale o to ze na tie fotky sa uz v podstate da ,,pozerat,, a ked som si doma cez termosublimacku tlacil fotky z mojej 95 tak boli dost kvalitne, zalezi aj od toho co od tej fotky ocakavas .. ci tlac na velky format, maly alebo dalsia uprava v PC ...

a ked uz tu spominas velkosti objektivu, tak tie ,,ultratenke,, fotaky sony maju jaky objektiv ??? narvu tam taky ako do normalneho ?? :?

EDIT:
a ked uz - ty tu spominas citujem: ,,KED VIEM ZE BUDEM NIECO FOTIT,, .. ale ja som podotykal na to ked to necakas !!!! : - / ale to je teraz nepodstatne ... len aby si vedel
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:osobne by som nebol ochotny vrazit peniaze do zariadenia, ktoreho sofwareovu vybavu nemozem lubovolne rozsirovat
a ak aj praca z obsahom telefonu pojde ako s iPODom, pre prevod cohokovek z pc je potrebne mat soft ktory sa velmi rad bije s widlami, nechel by som ho ani ako darcek
Zopakujem este raz a naposledy, pretoze ludia tuna na fore zjavne necitaju moje predchadzajuce posty - software sa DA instalovat, rychlejsie a jednoduchsie ako na inych smartphonoch, a co sa tyka mp3 importu - su aj ine alternativy ako iTunes, napriklad Winamp...Howgh, skoncil som, pretoze ako som uz raz napisal, pise sem kadekto, kto nevidel tu kraxnu ani len z vlaku.
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

seth82 napísal:Zopakujem este raz a naposledy, pretoze ludia tuna na fore zjavne necitaju moje predchadzajuce posty - software sa DA instalovat, rychlejsie a jednoduchsie ako na inych smartphonoch, a co sa tyka mp3 importu - su aj ine alternativy ako iTunes, napriklad Winamp...Howgh, skoncil som, pretoze ako som uz raz napisal, pise sem kadekto, kto nevidel tu kraxnu ani len z vlaku.
Bohuzial suhlasim. Ludska hlupost (resp. zaslepenost) ma niekedy naozaj vytaca. Preco hovorite negativne o niecom, o com nemate zakladne info a nesledujete ani namatkovo dianie okolo toho?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

jackb napísal:osobne by som nebol ochotny vrazit peniaze do zariadenia, ktoreho sofwareovu vybavu nemozem lubovolne rozsirovat
a nehovor ze by si ho neprijal jak darcek :D:D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

seth82 napísal:Zopakujem este raz a naposledy, pretoze ludia tuna na fore zjavne necitaju moje predchadzajuce posty - software sa DA instalovat, rychlejsie a jednoduchsie ako na inych smartphonoch, a co sa tyka mp3 importu - su aj ine alternativy ako iTunes, napriklad Winamp...Howgh, skoncil som, pretoze ako som uz raz napisal, pise sem kadekto, kto nevidel tu kraxnu ani len z vlaku.
co riesis? ja som napisal svoj nazor. rozpraval som sa z ludmi ktori ho maju (Irsko). snad mi doprajes pravo na moj vlastny nazor?
chcem vidiet ako cez wifinu natiahnes napr daku normalnu navigaciu... baterka skape pri tahani istalacky
DjBass: z mojich znamych by si to kupil len malokto... mozno tak na komis do dakeho phoneshopu "pod branou"
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:co riesis? ja som napisal svoj nazor. rozpraval som sa z ludmi ktori ho maju (Irsko). snad mi doprajes pravo na moj vlastny nazor?
chcem vidiet ako cez wifinu natiahnes napr daku normalnu navigaciu... baterka skape pri tahani istalacky
DjBass: z mojich znamych by si to kupil len malokto... mozno tak na komis do dakeho phoneshopu "pod branou"
Pozor, to nebol nazor, to bolo konstatovanie, ktore ma na mile daleko od pravdy. Ak ja napriklad napisem, ze SE W800 je skaredy, to je moj nazor. Ale ak napisem, ze WM2006 nepodporuje DivX kodeky, tak to je uz z mojej strany hlupost. Ty si napisal, ze nemozes rozsirovat soft - co je hlupost. Dalej. Cez wifinu navigaciu?? Prekrista, napriklad - teraz som si skontroloval Usage - 2 days standby, pouzivam ho DENNE na wifi, pozeranie futuramy a iba vcera som stiahol asi 300MB videi z Jutjub, a cuduj sa svete, baterku mam na 77%. Vies si stiahnut navigaciu cez Wifi v Symbiane? Vo WM200x? Nie. Vsetko ide cez PC. Nevidim dovod, preco by som mal tahat aplikaciu na GPS cez wifi, ked ju sosnem za par sekund z netu a skopnem ju do iphonu. Mimochodom, navigacia tam uz predinstalovana je. Vydrz baterky ma prekvapujucu, a ja sa nerozpravam s ludmi, ktori ho maju, ale vlastnim ho osobne. Neobhajujem ten mobil, len sa snazim dat niektore udaje, ktore tu davate, do spravnej laty, ja zvyknem byt k mobilom dost kriricky a som aj k tomuto. nepisem, ze je najlepsi, nikdy nebude, ma svoje chyby ako napriklad nepodpora mass storage, pripadne tazkosti s browsovanim suborov cez winSCP. Ale nepiste mi tu prosimpekne bludy.
Peko00001
Light Expert
Light Expert

kupit iphone 3g

Príspevok od používateľa Peko00001 »

poradte nejaky obchod kde sa da kupit iphone 3G. Dik!
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Na Slovensku k zakupeniu nie je. Skus popozerat stranky vyrobcov tam je v predpredaji. Tusim su aj v tejto teme, tak len listuj.
Peko00001
Light Expert
Light Expert

odblokovanie a SK

Príspevok od používateľa Peko00001 »

este otazocka. Vedel by som si ho dat kupit v UK. Je tu niekto alebo mi viete niekoho poradit co by mi ho odblokoval a hodil do neho SK. Dik
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

yazoo napísal:Na Slovensku k zakupeniu nie je. Skus popozerat stranky vyrobcov tam je v predpredaji. Tusim su aj v tejto teme, tak len listuj.
omyl :wink: tak ako vsade bude k zakupeniu s pausalmi, preto je taky lacny
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Ked budes chciet iPhone z Oraangu bez pausalu tak rataj tak s 23 000 sk lebo su kkti
Musis vyckata bude aj slovencina cestina je na 95 % hotova :wink:
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Kibo: Zle som sa vyjadril, myslel som poskytovatela. (Orange a T-Mobile)

Momo46: Odkial mas tie informacie?
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Už to dost dlho sledijem totu informaciu mam z www.iphone.cz kde je odkaz na jednu stranku kde to je napisane :)
Uz su prvi ludia ktori maju odblokovany FW 2.0 :)
Napísať odpoveď