zastavila sa funkcnost qipu ?

Informácie o software, ankety...
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

AOL Začalo ľuďom s alternatívnymi clientami mazať kontaky..
http://www.fiolasoft.cz/blog/nezarazene ... ne-prehani
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Calvin SFX napísal:Podla mna za tieto vsetky chyby ze zodpovedny google ktory robi vsetkemu podobnemu icq zle aby ludia ostali iba pri pisani cez gmail
:lol: :lol:
sa zobud co sem postujes radsej si vzdy precitaj co posles dakujem :roll:

//autoeditácia príspevku ( 08 Jul 2008, 0:04 )
Lord_3D napísal:AOL Začalo ľuďom s alternatívnymi clientami mazať kontaky..
vazne zaujimavy clanok rano precitam teraz som uz unaveny ale diky za vsetkych :D
k+
Lord_3D
Addict
Addict

To o tom MSN Messegery sú už bludy, ale to že mu AOL mazlo kontakty je zauimave, na CZ fórach som čítal že sa to už stalo dosť ľudom kt. mali QIP..

a preto chlapci ! Zálohujeme Zálohujme Zálohujme naše kotantky nech o nich neprídeme :)

Ešte že Miranda má externú a inernú db kontaktov

interna = kontakty a všetky udaje o nich su ulozene na HDD v db mirandy
externa = na servery, toto AOL zmazať môže a asi aj bude :)

Takže aj pokiaľ AOL zmaže kontaky na servery, tak behom pár minut sa daju nahrať s5 na server z internej databázy :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lord_3D napísal:AOL Začalo ľuďom s alternatívnymi clientami mazať kontaky..
Pekny clanok, ale v podstate len opakuje to, co bolo uz velakrat povedane. Zmenit celu situaciu na trhu je tazke a navyse u nas neviem preco panuje nenavist proti Microsoftu, teda MSN nepripada do uvahy a jabber sa mi s oficialnym klientom nepodarilo rozchodit a to urcite nie som jediny.
Ano, mam ho uz v mirande, ale stalo ma to vela sil a bolo to skor z presvedcenia ako z potreby mat nieco lepsie ako icq. A ano, icq pouzivam kvoli vacsine, lenze nemat icq cislo je u nas nieco take ako ked clovek nema e-mail ci dokonca mobil.
Lord_3D
Addict
Addict

GothaR napísal:lenze nemat icq cislo je u nas nieco take ako ked clovek nema e-mail ci dokonca mobil.
Presne tak, ICQ použivam iba z jediného dôvodu - 99% mojich známich nepozná nič iné ako ICQ, a keď s nimi chcem neako komunikovať, musím sa prispôsobiť, takisto použivam aj Jabber ale mám v CL dokopy asi 6 kontaktov, preto žial musim dálej trpieť "vrtochy" AOL

ku jabberu: jabbim.sk má teraz veľmi sypmatický nový klient, určite stojí za skúšku, snáď jabberu svitá na lepšie časy..
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

GothaR napísal:Pekny clanok, ale v podstate len opakuje to, co bolo uz velakrat povedane. Zmenit celu situaciu na trhu je tazke a navyse u nas neviem preco panuje nenavist proti Microsoftu....
Odpor voči MSN nemusí vychádzať z nenávisti. Ide o to, že z jedného uzavretého IM sa presunieš na iný. Podmienky na používanie MSN sú veľmi podobné s podmienkami ICQ, len formát menia o niečo častejšie (teraz majú tuším 14. verziu).
GothaR napísal:... a jabber sa mi s oficialnym klientom nepodarilo rozchodit a to urcite nie som jediny.
Oficiálny Jabber klient? Niečo také aj existuje? Na stránkach jabber.org žiadny ich klient nie je. Sú tam len odkazy na iné programy, čo protokol XMPP podporujú.
GothaR napísal:A ano, icq pouzivam kvoli vacsine, lenze nemat icq cislo je u nas nieco take ako ked clovek nema e-mail ci dokonca mobil.
To, že by som mal mať niečo len kvôli tomu, že to majú ostatný mi pripadá dosť zvláštne.

XMPP (Jabber) účet má veľmi veľa ľudí, len o tom nevedia. :) Konkrétne všetci čo majú e-mailové konto na gmail. Posielať odtiaľ správu (alebo ju tam prijať) zvládne ktokoľvek, ale na bežné používanie to asi nie je najlepšie riešenie.
Nastaviť v nejakom klientovi XMPP konto je o niečo zložitejšie ako ICQ, ale zadať svoje ID (ktoré vyzerá ako e-mailová adresa, podobne ako pri iných protokoloch) a heslo dnes už snáď zvládne ktokoľvek.
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Lord_3D napísal:ku jabberu: jabbim.sk má teraz veľmi sypmatický nový klient, určite stojí za skúšku, snáď jabberu svitá na lepšie časy..
tiež by som chcel naň prejsť ale akosi mi to nechce vytvoriť účet :?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

daju sa v qipe nejako zazalohovat kontakty?
Lord_3D
Addict
Addict

gwixt napísal:daju sa v qipe nejako zazalohovat kontakty?
QIP Contacts Manager is the utility, helping you to make a backup copy of the server side contact list or on the contrary to restore the server side contact list from a backup copy.

http://qipim.com/en/pages/cm_en/
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

gwixt napísal:daju sa v qipe nejako zazalohovat kontakty?
QIP zalohuje kontakty automaticky do suboru C:/Program Files/QIP/Users/tvoje_cislo/BackupCL/tvoje_cislo.cl :)

\\avsak na Infinium ma ten subor inu koncovku a tu uz notepad nerozlusti...ale myslim, ze staci po kazdom pridani kontaktov zalohovat tento subor a ak ti nahodou zmazu kontakty staci ho nakopirovat spat...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

vladino001 napísal:tiež by som chcel naň prejsť ale akosi mi to nechce vytvoriť účet :?
A čo Ti tam nejde? Zadáš svoj používateľský login, zadáš server, doporučujem niečo z týchto serverov:
http://www.jabbim.sk/services-start.html
Môžeš zaškrtnúť aj bezpečné pripojenie SSL a následne stlačíš tlačítko register. Pokiaľ Ti vypíše nejakú chybu, pravdepodobne už je daný login@server obsadený.
Prílohy
jab.jpg
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Ja som si to takisto zaregistroval a bezi to v pohode. Ziadny problem pri registracii.
Gothar
Moderátor
Moderátor

chrono: no hej, pojem oficialny klient nie je uplne spravny, ale skusal som asi vsetky z ceskej wiki stranky pre jabber, vysledkom boli iba problemy. Jabberu fandim, mam ho v mirande, msn nemam vobec, ale tu ide skor o to, ze msn je lama friendly, co je pre konkurenta icq velmi dolezite.
A k tym problemom: to je statistika :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Google Talk som neskúšal, ale ten by mohol byť user-friendly (ale zase je otázne, či podporuje akýkoľvek XMPP server).
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

hm naco pouzivat nejaky oficialny klient jabbim.sk ked podporu jabbera mate v qipe infium? btw toto je tema o qipe...ale nejak sa tu rozobera vsetko okrem neho :lol:
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

brm napísal:A čo Ti tam nejde? Zadáš svoj používateľský login, zadáš server, doporučujem niečo z týchto serverov:
http://www.jabbim.sk/services-start.html
Môžeš zaškrtnúť aj bezpečné pripojenie SSL a následne stlačíš tlačítko register. Pokiaľ Ti vypíše nejakú chybu, pravdepodobne už je daný login@server obsadený.
Môže tu byť možnosť že to mam bloknute? (intrak)
"nedá sa mi spojiť so žiadnym serverom" :-( Vyzerá to tak že to musim skusiť doma.
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

nechce sa mi hladat odpoved na moju otazku... tak sa pytam.. uz ide normalne qip? ked namiesto QIP 2005 si nainstalujem QIP Infium tak mi to pojde?... a vobec oplati sa mi menit verziu za novsiu? :?:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Patyk: Samozrejme, este v ten den ci na dalsi den vysla aktualizacia. Idu obe verzie.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

GothaR napísal:chrono: no hej, pojem oficialny klient nie je uplne spravny, ale skusal som asi vsetky z ceskej wiki stranky pre jabber, vysledkom boli iba problemy. Jabberu fandim, mam ho v mirande, msn nemam vobec, ale tu ide skor o to, ze msn je lama friendly, co je pre konkurenta icq velmi dolezite.
A k tym problemom: to je statistika :)
sry za neskoru reakciu, ale icq urcite nie je konkurent MSN
Gothar
Moderátor
Moderátor

Sheep napísal:sry za neskoru reakciu, ale icq urcite nie je konkurent MSN
U nas je. Predpokladam, ze to svoje tvrdenie si vztahoval na USA, ale takisto mozeme povedat, ze u nas nie je MSN konkurenciou k icq, ale:
Je to IM program s doplnkovymi sluzbami? Je.
Je cieľovou skupinou mladá generácia? Je.
Je zadarmo? Je.

A icq nema oproti MSN ziadnu vyhodu, teda ak neratame to, ze ho ma vacsina nasich znamych :)
Napísať odpoveď