Polovnictvo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Polovnictvo

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Je niekto na fore polovnik? alebo nim chce byt ako ja :) ? ma nejake zazitky rady skusenosti :?:
kubodinho
Professional
Professional

Re: Polovnictvo

Príspevok od používateľa kubodinho »

Vlado6230 napísal:Je niekto na fore polovnik? alebo nim chce byt ako ja :) ? ma nejake zazitky rady skusenosti :?:
ja polovnik niesom , ale moj ujo je a sem-tam s nim chodim na polovacky , celkom je to zabava , minule sme boli na diviaka . je to super sediet 3 hodiny na posede a potom ked sa nejake zviera objavi tak strelit , ale ja radsej len pozeram , nechcem byt polovnik , lebo nechcem vrazdit zvierata , rad sa na ne kukam z posedu , ale ako osm ohovoril raz za cas idem s ujom na polovacku.
Vlado6230
Star
Star

s posedu jj to je super to mam aj ja rad mam uja a aj suseda polovnika tak tiez sa snazim byt s nimi v lese. A ujo v akej oblasti poluje?
kubodinho
Professional
Professional

Vlado6230 napísal:s posedu jj to je super to mam aj ja rad mam uja a aj suseda polovnika tak tiez sa snazim byt s nimi v lese. A ujo v akej oblasti poluje?
viesco okolo spisskych vlach , on je odtial
Vlado6230
Star
Star

kubodinho napísal:viesco okolo spisskych vlach , on je odtial
hmm tam musi byt zvery dostatok. poluje iba na srsnatu zver ci aj vtaky?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ehm.. Spišské Vlachy, Dobrá Vôľa, Spišské Podhradie.. no tam je dostatok divej zvery.. a ani netreba čakať niekoľko hodín na posede, stačí zájsť do prvej osady. Ale žiadny úžitok z nej, akurát dobrý pocit z dobre vykonanej práce.. (sorry za OT.. :oops: nechal som sa trochu uniesť)

:uvodzovky:
kubodinho
Professional
Professional

Vlado6230 napísal:hmm tam musi byt zvery dostatok. poluje iba na srsnatu zver ci aj vtaky?
obcas aj kacice , a potom jelene , diviaky
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

bodte ku mne lebo po ceste beha tolko srniek a jelenov ze sa musim s autom cez ne brodit :D
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Yop, hlasim sa - polovnik telom aj dusou. :smt048
Momentalne sice nie som v ziadnom polovnom zdruzeni, ale neak mi to ani nechyba. Na polovacky chodim, kedze mam na to hafana, zvacsa teda ako psovod. Polovny preukaz mam, zbrojny tiez, takze sem-tam sa nieco pritrafi. Zatial zo svojich ulovkov si mozem pripisat len neaku tu pernatu a zopar sisiek a jedno imelo. :D:D:D
Btw, polovnictvo je nadherna a uslachtila zaluba a nemam rad, ked sa niektori zadubenci vyjaruju v tom zmysle, ze je to len strielanie lesnych a polnych zverov. Je v tom ovela, ovela viac a sice laska a ucta k prirode.
:)
Vlado6230
Star
Star

kinjeril napísal: polovnictvo je nadherna a uslachtila zaluba a nemam rad, ked sa niektori zadubenci vyjaruju v tom zmysle, ze je to len strielanie lesnych a polnych zverov. Je v tom ovela, ovela viac a sice laska a ucta k prirode.
:)
Toto je pekne povedane Ja sice este niesom polovnik bol som uz na par polovackach a do lesa sa snazim chodit co najcastejsie. A nahodou nevies ked sa prihlasim do polovneho zdruzenia s urcitym revirom v inom nemozem polovat? alebo ako to je? presnejsie. a inak mas pekne ulovky :D :D ja zatial nic.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

síce nie som poľovník a som jeden z tých odporcov, ale nedá mi. Aká je to úcta k prírode zabiť živého tvora? Nechcem žiadny flame, len jedno krátke vysvetlenie, nič viac.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

no, ja mam skoncenu lesnicku skolu, a cez nu som sa dostal k " polovnictvu" sice niesom v zdruzeni, ale sem tam si vybehnem na ruju. To je sila, hlavne v noci, ked je clovek sam na posede a zacnu mu tam behat jelene a diviaky :P chcel by som ist na ruju s kamaratom - byvaly spoluziak - on je totizto majster europy vo vabeni zveri....je to proste sef...
Vlado6230
Star
Star

energy00 tak to mas super ze poznas takeho kamosa moj ujo sice vie tiez super vabit ale este som nemal cest byt s nim pri vabeni na jelena zoci voci.

A vysvetlenie - zabit zviera a ponechat si jeho trofej je len konecna a krajna vec a viac menej sa povazuje za odmenu polovnikovy za pracu v lese - lebo polovnictvo je hlavne ochrana zvery krmenie a staranie sa o nu :!: :!: :!: naco si myslis ze su zvernice alebo krmelce po lese aby zver prezila a mnozila sa. toto je hlavna napln polovnika udrziavat kvalitnu zver a rovnovahu v priride (privela diviakov napr. je katastrofa pre hospodarstvo preto ju napr. treba zredukovat). tak dufam ze som na nic nezabudol.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

nj, ked sa povie polovnictvo, tak si kazdy LAJIK predstavi mrvtu zver, brutalne , chladnokrvne zastrelenu. Ale to, ze sa o nu polovnici staraju celu zimu, prikrmuju, nosia sol pre jelenice, to nevidi nikto.....
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

pinco napísal:síce nie som poľovník a som jeden z tých odporcov, ale nedá mi. Aká je to úcta k prírode zabiť živého tvora? Nechcem žiadny flame, len jedno krátke vysvetlenie, nič viac.
no otec je polovnik a neviem ako to je v inych polovnickych zdruzeniach ale polovnictvo nieje len o strielani zvery ale aj o koseni luk, cisteni policok, noseni soli,sena a ineho krmiva, robia sa pravidelne brigady, scitanie zvery atd...a strielat sa smie iba v urcitom obdobi a iba vtedy ked dostanes povolenku na danu zver a to iba vtedy ked sa pri scitani zistilo ze je zvery dostatok...

polovnictvo je o prirode, zvieratach a nie iba o ich zabijani..ty co su polovnikmi iba preto aby si mohli nieco ulovit by som skor nazval verejny pitliaci :roll:

//lol energy00 skoro to iste si napisal..ale ked som to pisal tak to tvoje tam este nebolo :lol:
Vlado6230
Star
Star

energy00 napísal:nj, ked sa povie polovnictvo, tak si kazdy LAJIK predstavi mrvtu zver, brutalne , chladnokrvne zastrelenu. Ale to, ze sa o nu polovnici staraju celu zimu, prikrmuju, nosia sol pre jelenice, to nevidi nikto.....
Presne a preto ked vravim ze si idem spravit polovnicky listok a nastupit do zdruzenia kazdy co ides zabijat bezbrane zvery ty vrah atd... dost mi to vadi. a nahodou tu nie je dakto z BB okolia :)

A pri scitani aj tak dovolia ulovit v sezone na srnciu zver sa moze napr.: 2- 3 rocne srnce, 2 srny, 1 - starsieho 5 - viac rocneho srnca. a potom ked pride cas diviakov tak isto napisu pocty a u kazdej zvery. A ked sa streli uz sa nesmie.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Vlado6230 napísal:Je niekto na fore polovnik? alebo nim chce byt ako ja :) ? ma nejake zazitky rady skusenosti :?:
:D Jednoznacne chcem byt,teda mat aspon ich zbrojny pas,pusky sa mi pacia. Moj dedko je polovnik a lesnik zaroven tak isto ako aj par otcov mojich kamaratov ktori su tiez lesnici a polovnici. Poluje sa v oblasti slanskych vrchov a vihorlatskych 8)
Vlado6230
Star
Star

qwerty-xyz napísal::D Jednoznacne chcem byt,teda mat aspon ich zbrojny pas,pusky sa mi pacia.
Ale na ich zbrojny preukaz :arrow: D - drzanie zbrane a streliva na polovne ucely to znamena ze musis mat polovnicku skusku za sebou teda musis byt polovnik :!:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Alebo "E" na sport. strelbu.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Vlado6230 napísal:Ale na ich zbrojny preukaz :arrow: D - drzanie zbrane a streliva na polovne ucely to znamena ze musis mat polovnicku skusku za sebou teda musis byt polovnik :!:
:) Nie na drzanie pusky nemusis mat polovnicky zbrojny pas. Teda myslim moznoze sa mylim, vies ako to myslim ? Nestrielat z nej len ju mat doma ako dedicstvo po dedkovi napr. Ja osobne chcem pistol takze skupinu A. :twisted:
Napísať odpoveď