Trest smrti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mal by sa zaviest v EU trest smrti?

Ano
225
53%
Nie
167
40%
Neviem
29
7%

Celkom hlasov: 421

Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Les »

q-parser napísal:Sice som nesledoval diskusiu, ked tak len prvu stranu, ale mozem povedat, ze som proti trestu smrti. Podla mna je velmi jednoduche vziat zivot. Ja viem, ze sa mi to lahko hovori. Keby mne niekto zabil najblizsieho, tak by som asi mal chut poslat dotycneho do pekiel. Clovek by sa mal aj napriek tomu ucit odpustat a odpustit vrahovi je asi celozivotny challenge!
Ja taku moc odpustit takemu "cloveku" ani po 25 rokoch nemam a nikdy mat nebudem.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Vy ste strasni pseudohumanisti. Ked je niekto sadisticky brutalny psychopat, ako Les napisal, prestava byt clovekom. Nie je clovek len preto ze sa tak narodil, musi aj zit a spravat sa ako clovek :!:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

A co je moralne spravne na tom, ze zoberies zivot za zivot?
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

q-parser: dobre si to povedal :)
a este jedna vec. si myslis ze sa nieko psychopatom nerodi? nie
je kopa faktorov kt. na to vplyvaju (rodina, spolocnost...) takze mozno aj oni su za to zodpovedni. takze aj ich by bolo treba odsudit :wink:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

no psychopatom sa moze aj narodit aj ked vacsinou je to vychovou..

je to dost moralne.. musi sa to brat ako zbavenie spolocnosti niecoho neziaduceho/skodliveho pre nu, nie ako zobratie zivota (ktory aj tak uz nema cenu!)
ado
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ado »

!!!SOM ZA!!!
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

masterrr napísal:no psychopatom sa moze aj narodit aj ked vacsinou je to vychovou..

je to dost moralne.. musi sa to brat ako zbavenie spolocnosti niecoho neziaduceho/skodliveho pre nu, nie ako zobratie zivota (ktory aj tak uz nema cenu!)
Kazdy jeden zivot ma cenu, chlape!

...zbavenie spolocnosti niecoho neziaduceho/skodliveho ... co povedat. To mas nieco podobne ako keby z jednoho dna na druhy stiahli dole windows, bo je to neziaduce, problemove :) Nemozes predsa riesit problem tak, ze tym jednoducho seknes a veris, ze sa to v inych pripadoch opakovat nebude. Ved to je nezmysel. Kazdy jeden clovek sa da prevychovat, len sa musi strcit do spravneho prostredia, kde na nho budu posobit ine kladne vychovne podnety a samozrejme to chce plno ludi, ktori musia mat kvanta trpezlivosti.

Takze nie clovek je chory, ale spolocnost, v ktorej vyrasta a ktora mu vstepuje do hlavy nasilie, co sa na nas hrabe z kazdej moznej sfery, a to je dost smutne.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

ok, to je tvoj pohlad. ja zas vidim urcite hranice, ktore ked clovek prekroci, toto pravo straca. ak nie s trestom smrti, este by som suhlasil s dozivotnym vezenim v nejakych pracovnych taboroch.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

dozivotie...moze byt. Sice mal by som urcite vyhrady aj k tomuto trestu, kazdopadne lepsie ako vziat dalsi zivot. Pri takomto treste by mal vykonavat taku cinnosti, pri ktorej by si najlepsie uvedomil, ze co urobil a spytoval si svedomie.
2Pac
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 2Pac »

penalty of death nice........... :lol:

dozivotie je naprd
ado
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ale kto ma pravo tomu dotycnemu zlocincovi zobrat zivot????
LoRd
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LoRd »

tommyyy napísal:smrt tomu kto zabil umyselne!!! :evil: ako hovoril ten predo mnou tak smrt za smrt!!!!! :smt048
a co ak bol niekto obvinený nesprávne a umrie ?? to je dost mozné
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ADOXtreme: Bravo! Dobra otazka. Podla mna nikto, lebo nikto nema pravo stavat sa do pozicie Boha.
Les
King
King

ADOXtreme napísal:Ale kto ma pravo tomu dotycnemu zlocincovi zobrat zivot????
súd.
Les
King
King

q-parser napísal: Kazdy jeden zivot ma cenu, chlape!

...zbavenie spolocnosti niecoho neziaduceho/skodliveho ... co povedat. To mas nieco podobne ako keby z jednoho dna na druhy stiahli dole windows, bo je to neziaduce, problemove :) Nemozes predsa riesit problem tak, ze tym jednoducho seknes a veris, ze sa to v inych pripadoch opakovat nebude. Ved to je nezmysel. Kazdy jeden clovek sa da prevychovat, len sa musi strcit do spravneho prostredia, kde na nho budu posobit ine kladne vychovne podnety a samozrejme to chce plno ludi, ktori musia mat kvanta trpezlivosti.

Takze nie clovek je chory, ale spolocnost, v ktorej vyrasta a ktora mu vstepuje do hlavy nasilie, co sa na nas hrabe z kazdej moznej sfery, a to je dost smutne.

S poslednym odsekom suhlasim. Ale mylis sa v tom, ze nie kazdy jeden clovek sa da prevychovat. Niekto nechce, inemu je to uplne jedno. Psychopatovi je to jedno, niektori dokonca ziadaju trest smrti, lebo uz nevie v tom zit, ze niekomu zobral zivot. Niekto vrazdi rad a ma z toho potesenie. Taki ludia by mali bez milosti sadnut na elektricke kreslo ! Druha vec je a je to dost komplikovane, ze ten clovek je psychicky naruseny a nevie co je dobro a zlo a tym niekoho zavrazdil a nevie si to uvedomit. Takeho cloveka by som poslal do psychiatrickej kliniky- ked je agresivny a nevie sa z toho dostat a zit normalne, tak by tam mal zostat do konca svojho zivota.
ado
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Les napísal: súd.
Hohohohohooooo, no tak s tym musim nesuhlasit!!!! Takze sud mi ma pravo zobrat zivot???
Les
King
King

ADOXtreme napísal: Hohohohohooooo, no tak s tym musim nesuhlasit!!!! Takze sud mi ma pravo zobrat zivot???
Podla toho co spachas a v akej krajine zijes..
ado
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Les napísal: Podla toho co spachas a v akej krajine zijes..
Ale teraz tu nejde o zakony a o krajinach, kde tento zakon plati. Napis nieco z tvojej hlavy, nazor, ze ci ti niekto cudzi moze zobrat zivot. Asi tu zacne platit: Oko za oko a zub za zub...
Les
King
King

ADOXtreme napísal: Ale teraz tu nejde o zakony a o krajinach, kde tento zakon plati. Napis nieco z tvojej hlavy, nazor, ze ci ti niekto cudzi moze zobrat zivot. Asi tu zacne platit: Oko za oko a zub za zub...
Ak clovek zabije druheho, (alebo aj viac ludi) a nebola to nahoda (sebaobrana a pod.) tak trest smrti by mal byt. Na Slovensku takyto clovek dostane 6-12 rokov alebo "vynimocny trest" dozivotie- v takych podmienkach ako si svoj trest odpykavaju vazni na Slovensku by vymenil kazdy Americky vazen. Citanie casopisov, ako tak dobra strava, tv, sport, odpocinok ved to je doslova raj. A takto si budu odpykavat trest sadisticky vrahovia? S chuti sa zasmejem.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

a co chces aby ich tam mucili? :? mala by byt povinna praca vo vazniciach, ale zase kto poskytne takemu mnozstvu vaznov pracu? :(
Napísať odpoveď