klima a spotreba
klima a spotreba
o kolko sa asi zvysi priemerne spotreba ak je zapata klima oproti spotrebe pri vypatej klime?Donedavna som ani nevedel ze to zere viac a ani teraz nechapem ako to je mozne
.Ak viete preco zerie vtedy auto viac vysvetlite pls.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: klima a spotreba
zeby klima mala vlastny motor ktory pohana fukace ? hmm ? kompresor ? aj ten musi nieco pohanat cize to ubera s vykonu motora a pridava na spotrebe ale zas sa nepotisJelko4 napísal:o kolko sa asi zvysi priemerne spotreba ak je zapata klima oproti spotrebe pri vypatej klime?Donedavna som ani nevedel ze to zere viac a ani teraz nechapem ako to je mozne.Ak viete preco zerie vtedy auto viac vysvetlite pls.
No neviem či je to pravda, pretože to závisí od objemu motora, čím väčší tým menej zožerie tá klíma.Shark NX napísal:Jednoducho ... Pre vytvaranie chladu musi byt pohanany kompresor ...
Ten je pohanany Klinovym remenom cize ubera z vykonu motora ... Pri malych autach sa spotreba zvysi cca o 0,3l-0,5l/100km a pri velkych o 0,5l-0,8l/100km
Na bmw 1.8 benzín sa nám viac oplatí mať pustené ako na Hyundai Getz 1.1
-
Shark NX
Addict
Lenze pre take BMW Rady 7 Je potreby vykonnejsi kompresor ... Taky Chevorlet Spark vychladis lahsie preto ma aj slabsi kompresor 
Od objemu urcite nie ... Ked uz tak od vykonu. 2.0 TFSI (250k) a 3.0 V6(250k) budu mat rovnake spotreby
Od objemu urcite nie ... Ked uz tak od vykonu. 2.0 TFSI (250k) a 3.0 V6(250k) budu mat rovnake spotreby
OmylUjoNecro napísal:Na bmw 1.8 benzín sa nám viac oplatí mať pustené ako na Hyundai Getz 1.1
-
last_knight
Light Professional
-
Kibo
Hardcore addict
pohotovostna - kolko auto vazi prazdneJelko4 napísal:dobre,dobre,dobre a este jednu vec sa vas opytam,aky je rozdiel medzi celkovou hmotnostou a pohot.hmotnostou?
celkova - je to najvacsia pripustna hmotnost
samozrejme vsetko podla technicaku, auto znesie aj viac, ale ked sa nieco stane a hodia ta na vahu... ujujuuuuj
No neviem, kazdopadne na dialnici nam klima na hyundai zozrala viac ako by nam zozrala v bavoraku 3kovej rady ktory mame uz dlhsie tak mame spotrebu odsledovanu .Shark NX napísal:Lenze pre take BMW Rady 7 Je potreby vykonnejsi kompresor ... Taky Chevorlet Spark vychladis lahsie preto ma aj slabsi kompresor
Od objemu urcite nie ... Ked uz tak od vykonu. 2.0 TFSI (250k) a 3.0 V6(250k) budu mat rovnake spotreby![]()
Omyl
ale nechcem sa hadat lebo tomu nerozumiem technicky takze vravim len skusenosti
-
Fabo
Hardcore addict
Shark: Iste 7ma ma vacsi vnutorny priestor, teda pouzitelny vykon motora sa zmensi sice o absolutne vyssiu ciastku, ale o relativne omnoho mensiu. Ak vezmeme, ze klima zozerie 5k z 50 u toho Sparka alebo 10k z 350 u BMW, je jasne, ze zataz motora sa u Sparka zvysi markantne, zatialco u BMW len nepatrne, a s nou aj spotreba bude viac narastat u Sparka ako u BMW.
-
Shark NX
Addict
Spotreba narasta vzdy podla toho ako jazdis
Ak das plynovemu pedalu pocitit ze si zapol klimu tak spotreba bude samozrejme vyzsia. U malych zazihovych motorov to je hlavne citit. Diesel ci ma klimu alebo nie ti to az tak pocitit nedava.
Ak ides napr. 1/3plynu stlacena v 140km/h v 6prev. stupni a zapnes klimu a nezmenis tlak na pedal tak auto ti spomali na 120-130 ale spotreba bude identicka
Ak ides napr. 1/3plynu stlacena v 140km/h v 6prev. stupni a zapnes klimu a nezmenis tlak na pedal tak auto ti spomali na 120-130 ale spotreba bude identicka