DARUJ KRV DARUJ ZIVOT
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
DARUJ KRV DARUJ ZIVOT
Ahojte chcel by som vsetkych vas ktori mate viac ako 18 rokov a mozete darovat krv aby ste tak ucinili. Je leto a ked kukate spravi stale dake nehody a podobne. Momentlane trpime akuuuutnym nedostatkom krvi takze ak ste dakedy rozmyslali nad tym ze darovat tak teraz je ten spravny cas. Nikdy neviete kedy budu potrebovat krv vasi blizky.
-
olololwtfomg
Expert
-
forgottten
Medium Star
Re: DARUJ KRV DARUJ ZIVOT
myslím, že je obdivuhodný čin darovať krv, ale či by som na to mal odvahu... možno nie tak kvôli tomu, že to tečie a veľa, ja mám krv celkom rád, ale počul som, že potom kým si telo regeneruje krv do takého stavu a množstva ako to bolo predtým, trvá to niekoľko týždňov, viac ako mesiac, kedy človeku klesne imunita pomerne nízko, stúpa chorobnosť a vznikajú aj iné problémy... práve z tohoto mám strach. V každom prípade darcovia veľké +Runes napísal:Ahojte chcel by som vsetkych vas ktori mate viac ako 18 rokov a mozete darovat krv aby ste tak ucinili. Je leto a ked kukate spravi stale dake nehody a podobne. Momentlane trpime akuuuutnym nedostatkom krvi takze ak ste dakedy rozmyslali nad tym ze darovat tak teraz je ten spravny cas. Nikdy neviete kedy budu potrebovat krv vasi blizky.
-
Runes
Addict
huh no nefim s tymto nema problem nikto okolo mna a seci pravidelny darcovia, ale je to skor individualne taze skus a uvids podla mnabudes na 99% ok keby to tak bolo tak by sa zvysovali ulavi podla mna viac volna a takmimkorn napísal:myslím, že je obdivuhodný čin darovať krv, ale či by som na to mal odvahu... možno nie tak kvôli tomu, že to tečie a veľa, ja mám krv celkom rád, ale počul som, že potom kým si telo regeneruje krv do takého stavu a množstva ako to bolo predtým, trvá to niekoľko týždňov, viac ako mesiac, kedy človeku klesne imunita pomerne nízko, stúpa chorobnosť a vznikajú aj iné problémy... práve z tohoto mám strach. V každom prípade darcovia veľké +
-
vendo
Guru
ani nezistis ze si o nu prisielhojko napísal:Ja som chcel ist darovat pred asi mesiacom aj s kamaratmi, no nemohol som kvoli tetovaniu a budem moct ist az niekedy koncom novembra (ak si dobre pamatam). Ale tych 4 ci 4,5 deci co odoberu sa mi zda aj dost.
imunita vam klesne mozno na jeden den a komplet regeneracia trva mozno tyzden (u mna)
skoda ze uz asi 3 mesiace beriem jedny lieky ktore mi zabranuju ist zase ale ked ich doberem tak pojdem, no cez leto to asi nebude
-
vendo
Guru
to by som velmi rada vedela, kde si pocul, alebo citalmimkorn napísal:myslím, že je obdivuhodný čin darovať krv, ale či by som na to mal odvahu... možno nie tak kvôli tomu, že to tečie a veľa, ja mám krv celkom rád, ale počul som, že potom kým si telo regeneruje krv do takého stavu a množstva ako to bolo predtým, trvá to niekoľko týždňov, viac ako mesiac, kedy človeku klesne imunita pomerne nízko, stúpa chorobnosť a vznikajú aj iné problémy... práve z tohoto mám strach. V každom prípade darcovia veľké +
bola som darovat krv 4. jula, tak dufam, ze som uz niekomu pomohla
-
vendo
Guru
no vidis je to asi dost individualneShark NX napísal:No neviem ... mne raz brali 0,5l ... to bolo srandyOspaly, cely den som chodil ako v oblakoch, jak na praskoch. Az na druhy den mi to ciastocne preslo.
ale ja po odbere nemam vobec nejake stavy ani sa necitim nejak zvlastne
-
ANONYMKA17
Light Star
-
Tripmaster
Light Star
-
pryja
Darca
nesmies brat ziadne lieky ani mat alergicke obtiaze.Tripmaster napísal:mozu darovat krv aj alergici na "proti-alergickych" liekoch? mozno sa nad tym zamyslam zavcasu, ale na buduci rok budem mat 18, tak ma napadlo ze by bolo fine darovat.
pozri si v google, je tam vsetko rozpisane, kedy ano a kedy nie
neberiem ziadne lieky proti alergii, ale mam alergiu na kov, ked som v dlhsom kontakte v kovmi (napr. opasok) tak sa mi spravia pupaky. A napriek tomu som uz viackrat bola darovat krv .pryja napísal:nesmies brat ziadne lieky ani mat alergicke obtiaze.
pozri si v google, je tam vsetko rozpisane, kedy ano a kedy nie
to iste mam aj ja...ale ak neprides do kontaktu s kovmi tak nemas preco brat lieky proti alergii..takze v tomto by problem nemal bytbell napísal:neberiem ziadne lieky proti alergii, ale mam alergiu na kov, ked som v dlhsom kontakte v kovmi (napr. opasok) tak sa mi spravia pupaky. A napriek tomu som uz viackrat bola darovat krv .
myslim, ze ti mohlo byt z toho zle, treba sa poradit s doktorom, ci mozes alebo nemozes darovat krv .stella8 napísal:ja by som isla darovat krv..len to neviem ze ked mavam casto nizky tlak ci mozem....
hm, a nedavno mi odobrali asi za skumavku krvi koli vysetreniu a bolo mi potom cely den zle...mohlo to byt od toho, co myslite?