DARUJ KRV DARUJ ZIVOT

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

DARUJ KRV DARUJ ZIVOT

Príspevok od používateľa Runes »

Ahojte chcel by som vsetkych vas ktori mate viac ako 18 rokov a mozete darovat krv aby ste tak ucinili. Je leto a ked kukate spravi stale dake nehody a podobne. Momentlane trpime akuuuutnym nedostatkom krvi takze ak ste dakedy rozmyslali nad tym ze darovat tak teraz je ten spravny cas. Nikdy neviete kedy budu potrebovat krv vasi blizky.
Prílohy
PKK.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja som chcel ist darovat pred asi mesiacom aj s kamaratmi, no nemohol som kvoli tetovaniu a budem moct ist az niekedy koncom novembra (ak si dobre pamatam). Ale tych 4 ci 4,5 deci co odoberu sa mi zda aj dost.
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

ja by som tak rád daroval lenže som neustále na liekoch :cry:
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: DARUJ KRV DARUJ ZIVOT

Príspevok od používateľa forgottten »

Runes napísal:Ahojte chcel by som vsetkych vas ktori mate viac ako 18 rokov a mozete darovat krv aby ste tak ucinili. Je leto a ked kukate spravi stale dake nehody a podobne. Momentlane trpime akuuuutnym nedostatkom krvi takze ak ste dakedy rozmyslali nad tym ze darovat tak teraz je ten spravny cas. Nikdy neviete kedy budu potrebovat krv vasi blizky.
myslím, že je obdivuhodný čin darovať krv, ale či by som na to mal odvahu... možno nie tak kvôli tomu, že to tečie a veľa, ja mám krv celkom rád, ale počul som, že potom kým si telo regeneruje krv do takého stavu a množstva ako to bolo predtým, trvá to niekoľko týždňov, viac ako mesiac, kedy človeku klesne imunita pomerne nízko, stúpa chorobnosť a vznikajú aj iné problémy... práve z tohoto mám strach. V každom prípade darcovia veľké +
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mimkorn napísal:myslím, že je obdivuhodný čin darovať krv, ale či by som na to mal odvahu... možno nie tak kvôli tomu, že to tečie a veľa, ja mám krv celkom rád, ale počul som, že potom kým si telo regeneruje krv do takého stavu a množstva ako to bolo predtým, trvá to niekoľko týždňov, viac ako mesiac, kedy človeku klesne imunita pomerne nízko, stúpa chorobnosť a vznikajú aj iné problémy... práve z tohoto mám strach. V každom prípade darcovia veľké +
huh no nefim s tymto nema problem nikto okolo mna a seci pravidelny darcovia, ale je to skor individualne taze skus a uvids podla mnabudes na 99% ok keby to tak bolo tak by sa zvysovali ulavi podla mna viac volna a tak
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

hojko napísal:Ja som chcel ist darovat pred asi mesiacom aj s kamaratmi, no nemohol som kvoli tetovaniu a budem moct ist az niekedy koncom novembra (ak si dobre pamatam). Ale tych 4 ci 4,5 deci co odoberu sa mi zda aj dost.
ani nezistis ze si o nu prisiel :)
imunita vam klesne mozno na jeden den a komplet regeneracia trva mozno tyzden (u mna)
skoda ze uz asi 3 mesiace beriem jedny lieky ktore mi zabranuju ist zase ale ked ich doberem tak pojdem, no cez leto to asi nebude :(
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

inak je fakt ze nepocitujem rozdiel medzi 4,5 dc a klasickou odberovou skumavkou vysleodk na organizmus ten isty 5 minut po odbere sa vozim na kolotoci a obcas zhasnu svetlo a zapnu kurenie :-D potom si dam hamku a cajik a jedine co mi odber pripomina je trosku bolest po ropovode v ruke :-)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ta bolest je skor kedy ti vytahuju tych par cm ihly zo zily :D ale to je take specificke :lol:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

vendo napísal:ani nezistis ze si o nu prisiel :)
No neviem ... mne raz brali 0,5l ... to bolo srandy :) Ospaly, cely den som chodil ako v oblakoch, jak na praskoch. Az na druhy den mi to ciastocne preslo. :wink:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som darovala raz v zivote plazmu, to ked islo o zivot 5-rocnemu dievcatku, som citala inzerat v novinach a zhodli sme sa v skupine aj faktore. Inak darovat tiez nejko nemozem, lebo som stale na hranici s anemiou. Ale keby doslo k moznosti darovat organy, nech si rozoberu vsetko :)
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

mimkorn napísal:myslím, že je obdivuhodný čin darovať krv, ale či by som na to mal odvahu... možno nie tak kvôli tomu, že to tečie a veľa, ja mám krv celkom rád, ale počul som, že potom kým si telo regeneruje krv do takého stavu a množstva ako to bolo predtým, trvá to niekoľko týždňov, viac ako mesiac, kedy človeku klesne imunita pomerne nízko, stúpa chorobnosť a vznikajú aj iné problémy... práve z tohoto mám strach. V každom prípade darcovia veľké +
to by som velmi rada vedela, kde si pocul, alebo cital :? ked clovek vyplnuje dotaznik, tak je dost podrobny a moze tam ist darovat krv iba zdravy clovek a ten by nemal mat problemy s dalsimi komplikaciami .

bola som darovat krv 4. jula, tak dufam, ze som uz niekomu pomohla :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:No neviem ... mne raz brali 0,5l ... to bolo srandy :) Ospaly, cely den som chodil ako v oblakoch, jak na praskoch. Az na druhy den mi to ciastocne preslo. :wink:
no vidis je to asi dost individualne :D pamatam si ako na strednej sme sa chceli uliat ( a darovat krv = peciatka zadara a este listok na zradlo) tak sme sli darovat krv asi 6ti a potom rovno do krcmy :lol:
ale ja po odbere nemam vobec nejake stavy ani sa necitim nejak zvlastne :)
ANONYMKA17
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ANONYMKA17 »

v auguste sa aj ja chystám opäť pomôcť niekomu, kto moju krv potrebuje. Zatiaľ to bude len po 4 krát, ale od prvého odberu chodím pravidelne :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

huhu tak dalsi uspesny odber zasebou :-D len ludia najedzte sa den predtym som vcera malo jedol a citil som to :-D huhu a teplo tam bolooooo no neva hlavne ze som o 4,5 dc lahsi :-D
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

mozu darovat krv aj alergici na "proti-alergickych" liekoch? mozno sa nad tym zamyslam zavcasu, ale na buduci rok budem mat 18, tak ma napadlo ze by bolo fine darovat.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tripmaster napísal:mozu darovat krv aj alergici na "proti-alergickych" liekoch? mozno sa nad tym zamyslam zavcasu, ale na buduci rok budem mat 18, tak ma napadlo ze by bolo fine darovat.
nesmies brat ziadne lieky ani mat alergicke obtiaze.
pozri si v google, je tam vsetko rozpisane, kedy ano a kedy nie :wink:
stella8
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stella8 »

ja by som isla darovat krv..len to neviem ze ked mavam casto nizky tlak ci mozem....

hm, a nedavno mi odobrali asi za skumavku krvi koli vysetreniu a bolo mi potom cely den zle...mohlo to byt od toho, co myslite?
bell
Light Star
Light Star

pryja napísal:nesmies brat ziadne lieky ani mat alergicke obtiaze.
pozri si v google, je tam vsetko rozpisane, kedy ano a kedy nie :wink:
neberiem ziadne lieky proti alergii, ale mam alergiu na kov, ked som v dlhsom kontakte v kovmi (napr. opasok) tak sa mi spravia pupaky. A napriek tomu som uz viackrat bola darovat krv .
stella8
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stella8 »

bell napísal:neberiem ziadne lieky proti alergii, ale mam alergiu na kov, ked som v dlhsom kontakte v kovmi (napr. opasok) tak sa mi spravia pupaky. A napriek tomu som uz viackrat bola darovat krv .
to iste mam aj ja...ale ak neprides do kontaktu s kovmi tak nemas preco brat lieky proti alergii..takze v tomto by problem nemal byt
bell
Light Star
Light Star

stella8 napísal:ja by som isla darovat krv..len to neviem ze ked mavam casto nizky tlak ci mozem....

hm, a nedavno mi odobrali asi za skumavku krvi koli vysetreniu a bolo mi potom cely den zle...mohlo to byt od toho, co myslite?
myslim, ze ti mohlo byt z toho zle, treba sa poradit s doktorom, ci mozes alebo nemozes darovat krv .
Napísať odpoveď