MS FRANKY napísal:Ach Hesling atie tvoje úvahy! Rozmýšlaj keby som veril v to že mi mama dá tisícku tak by to bolo len na nej či my ju dá! Takže rovnako to bude akosi aj s tím bohom a tvojou teóriou! Ked boh vidí že ty v neho neveríš a chceš tú tisícku len preto aby si sa materiálne uspokojil tak ti ju nedá lebo on nepotrebuje takích , ktorý iba chú niečo od neho! Vieš tá tvoja "teóŕia" my pripomenula príhodu z prvého ročníka. Jedna moja spolužiačka sa so mnou hádala o existecii boha. A vyslovila presne rovanký názor ako ty! Že ked niečo chce od boha oprečo jej to nesplní hned? Lebo v neho ty ani ona v skutočnosti neverila a chcela to iba preto aby s tím niečo dokázala!
Myslím že tolko by stačilo k tvojej teórii. Btw. Myslím že by si si mal zamyslieť nad sebou že prečo si rovnako naivný ako 7- ročné dieťa!
trochu mas pravdu ale vies naco dava boh najcastesie odpovede?na to,ze ked sa modlis za inich aby boli pozehnani zdravi aby mali vsetkeho dostatok.tak na takuto modlidbu da boh taku odpoved,ze sa budu mat dobre oni aj ty.
No čo k tomu dodať? Hádam už len 20 Sk a ísť niekde mimo blavy na pivo.
Ale nie teraz vážne. Teraz z tohoto všetkého správím uzáver. Každý nech si verí v čo chce ale iby zopár ludí bude vedieť že boh existuje! Ale to už je komplikovanejšie. V boha neuveríš za jeden deň. Jednoduco sa musí niečo v tvojom živote zmeniť a ty na to časom príde. Jednoducho nikto ťa neprešsvedčí že boh existuje ak to ty nechceš! Myslím že to je jasná odpoveď na celú tému. s pozdravom MS HANKEY
whitek napísal:ale vacsinou je to tak. skoro kazdy katolik najme starsi ludia sa spravaju podla desatoro a povec mi ze nie. inak masterrr je smrad
ja hovorim ze nie. keby sa spravali podal nich, tak je mier, laska a pohode medzi kazdym a nie na kazdm rohu ohovarame ineho. A to robia prave ti, o ktorych by si to nepovedal
Bůh opravdu existuje. Bůh je totiž víra jednotlivých lidí v něj. Ano. My lidé, kteří vládneme abstraktním myšlením, si umíme představit jakousi sílu, která řídí naše osudy a ke které se můžeme upnout. Boha má každý člověk ve svém vědomí. I ateisté. Ti ho nazývají např. Svědomí. Pokud totiž upnu svoje myšlení k Bohu, určitým způsobem si ulehčuji svoje bytí na Zemi. Přesouvám odpovědnost za osud svůj i ostatních lidí na "toho, který má běh všech věcí ve svých rukou".
nemyslim si ze existuju ludia potrebuju v nieco verit tak veria mozno kazdy v nieco ine ja verim ze ma ovplxvnuje niaka vyssia moc a tak a riadim sa intuiciou a verim v osud ale to jw moj nazor ja neverim v boha