Volant

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Niekto pisal ze volant s najlepsim pomerom cena/vykon je EX... no to mozem napisat ze je to G25 :) ..Za take peniaze taky .. vykon
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

N!TrO: s tymi pedalmi sa mi to nezda, jasne si pamatam, ze som mal oddelene osi, odkial mas tu informaciu? Ja mam osobnu skusenost :)
PS: mal som Formulu FX, ale ta sa pokial viem lisi od EX iba odlisnym pogumovanim a poctom tlacidiel.
Nadeo: G25 je nepochybne skvely volant, ale mne sa zda, ze je predrazeny, tak za 4000 ano, ale teraz ked stoji cez 6000... :smt115
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ver mi ze sa oplati :D (to FF je fakt ze .. neporovnatelne z DFP , vlastne zo vsetkymi volantmi , teda okrem takych ako je ECCI , FrexFF volant a pod ...)

No a este je aj ten spominany Frex volant , 1080° otacania, FF uplne ze .. dokonale , cena 30 000 sk~ :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nadeo napísal:Ver mi ze sa oplati :D (to FF je fakt ze .. neporovnatelne z DFP , vlastne zo vsetkymi volantmi , teda okrem takych ako je ECCI , FrexFF volant a pod ...)

No a este je aj ten spominany Frex volant , 1080° otacania, FF uplne ze .. dokonale , cena 30 000 sk~ :D
A v com je FF az tak odlisne? Mne sa zda, ze MOMO svojou silou plne postacuje, minule som zapol na 100% a skoro mi notebook spadol zo stojana :D K presnosti tiez nemam vyhrady, vadi mi akurat to, ze pri vyssej sile sa ukazuje nevyhoda jedneho motorceka pri jazde priamo, ked citit, ako si prehadzuje polaritu, aby udrzal auto v priamom smere, no nakoniec sa rozkmita a auto konci v zvodidlach :)
btw. Frex je postaveny na DFP
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pozri si to . Mozno to na videu nevidis ale prakticky nechava ten volant tocit sa sam (aspon ja to tak robim) ... pri mome si to neviem predstavit ako ides do zakruty driftom , a nechas volant nech sa ti natoci do smeru jazdy sam ...

(Aj ja ked v profileri zapnem jednu vec, tak sa mi vsetko na stole posuva dozadu :D )
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

GothaR napísal:Zaujimave, ze Su-Do ma ten isty a kedysi mi pisal, ze havaroval prave kvoli uvolennej prisavke. Navyse Force Feedback je force feedback, vibration je dobry akurat tak do Need for speed.
PS: skusil si niekedy force feedback?
IMI: nedaj sa nahovorit, radsej priplat za EX :wink:
a ten prvy genius ? mal si ho alebo aky je ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nadeo napísal: pozri si to . Mozno to na videu nevidis ale prakticky nechava ten volant tocit sa sam (aspon ja to tak robim) ... pri mome si to neviem predstavit ako ides do zakruty driftom , a nechas volant nech sa ti natoci do smeru jazdy sam ...

(Aj ja ked v profileri zapnem jednu vec, tak sa mi vsetko na stole posuva dozadu :D )
Vsak ja to s MOMOm tak robim, teda robieval som. :)
inak tu vidiet, co ten feedback dokaze:
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Predsa je to len pomale :D
Musel by si to skusit no ...
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa N!TrO »

GothaR osobnu skusenost s force ex nemam takze neviem, mozno mas pravdu

co sa toho ff tyka tak G25 a DFP/Momo je neporovnatelne, vidno to pri vyssich rozsahoch trebars 720°, skusal som drift u nadea s tym a je to daleko vacsi luxus, pri DFP to uz ff nestiha tak rychlo otocit, tam uz musim dost rapidne pomahat tomu ja (viem o com hovorim, mam s tym co to najazdene...)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nadeo napísal:Predsa je to len pomale :D
Musel by si to skusit no ...
To je jasne, ale tu v okoli nikoho s g25 nepoznam a navyse ako sa poznam, tak by som si ho potom mozno aj kupil a momentalne mam peniaze pripravene na uzitocnejsie veci :D Zatial mam pocit, ze vzhladom na moje jazdenie pre radost je aj MOMO prilis dobry volant, ale nastastie som ho mal za dobru cenu, takze nelutujem. No ak by sa pokazil, tak asi pojdem do EX.
IMI: ten Genius som nemal, ani som ho nevidel, ale nezda sa mi ako dobra volba, no moze prekvapit, radsej sa nevyjadrujem k nicomu, o com nemam ani sajnu, ze Filipito
//ved je to jasne napisane, ty si to mozno neuvedomujes, ale mas taky blby zvyk :D
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Pokial viem tak Genius nekupovat... jedny z najhorsich volantov
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

GothaR napísal: IMI: ten Genius som nemal, ani som ho nevidel, ale nezda sa mi ako dobra volba, no moze prekvapit, radsej sa nevyjadrujem k nicomu, o com nemam ani sajnu, ze Filipito
neviem co tym myslis :roll:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no chlapci tak som kupil logitech momo akurat ho neviem nastavit vo lfs ze ekd sem v aute a docim doprava tek ten vodic auta toci dolava a opacne .. dalej neviem v hre nastavit to ze aby ked stlacim pedal na plyn ze mi pojde plyn .. lebo mi to nereaguje a ani na brzdu..
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

IMI to vsetko bude asi v driveroch, pedale nastav separovane aj v driveroch aj v lfs, a to ze ti ide volant na opacnu stranu tomu nerozumiem...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Chod do nastaveni osi v lfs , a daj invertovat tu osu kde je otacanie volantom
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ok t uz mam.. ale pedale mi nejdu.v driveri neviem nastavit spearovane .. a v hre to nemam

//autoeditácia príspevku ( 28 Jul 2008, 21:36 )
uz som to rozbehal .. no ide to bajecne..super proste :D :D :)

//autoeditácia príspevku ( 29 Jul 2008, 14:40 )
GothaR napísal:No ja mam MOMO a musim povedat, ze je fajn, ale po case ma auta trochu omrzeli a teraz by som sa uspokojil aj s volantom Formula EX. Su rovnako pogumovane, force feedback je rovnako silny, EXko je mensie a MOMO ma navyse iba samostatnu radiacu paku a tvrdsi pedal brzdy. Najvacsiu vyhodu vidim v tom, ze MOMO sa da pekne rozobrat a na nete su aj navody na opravy a upravy roznych casti.
//Hm, tak za 2100 je to uz na zvazenie... :)
Gothar: Nevies tu stranku na upravu casti ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

No teraz to neviem najst, ale islo o to, ze typek vymenil packy pod volantom za kovove, dal ho precalunit, vymenil cely ten predny panel, vymenil paku...nie je to nic zlozite, chce to len vediet opracovat plasty, pripadne drevo. Nic take ako nove obvody tam nebolo pripajane, vsetko je to iba o premiestnovani tlacidiel :) Ja som tak chcel vytiahnut paku von, ale nejak na to nemam cas.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no tu to je .. a kde zohnam tu kozu na volat . myslim nejaky SK eshop.
http://mod.vault9.net/forums/lofiversio ... t8657.html
Gothar
Moderátor
Moderátor

:lol: Tak to v eshope nezozenies. Tipujem, ze si to dotycny dal robit na zakazku, pravdepodobne u znameho, pretoze pre odbornika nie je problem potiahnut kozou cokolvek, ale samozrejme za prislusne peniaze.
Napísať odpoveď