Odchytavanie leteckych frekvencii radiom?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Odchytavanie leteckych frekvencii radiom?

Príspevok od používateľa metthal »

Stala sa mi taka vec, raz bola u nas v Nitre strasne burka a ja som nechal radio omylom na dvore, dobre donho naprsalo, myslel som ze uz nepojde ale ono nieaky tyzden neslo a potom zacalo v pohode ist, avsak sem tam ked ked leti lietadlo okolo, ale aj ked nie, zachytim nieco ako rozhovor dispecingu a pilota lietadla, je to dost nezrozumitelne ale je to urcite v anglictine, stane sa to niekedy aj viac krat za den, niekedy sa nic neprihodi, co myslite? Je to naozaj rozhovor dispecera s pilotom alebo nieco ine?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mozno chytas mimozemstanov :D ako to mame vediet ked sme to nepoculi, skus to nahrat ;)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

lenze to je tazke nahrat ked nevies kedy to pride, to by som musel pri to hodit mobil a cakat
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No, teoreticky... ale muselo by ti to radio dobre posahat, letectvo pouzivia AM modulaciu a frekvencie okolo 120 MHz
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Fabo napísal:No, teoreticky... ale muselo by ti to radio dobre posahat, letectvo pouzivia AM modulaciu a frekvencie okolo 120 MHz
:roll: my sme natiahli antenu nieco vyse 40 metrov kabla po najvyssich stromoch v lese(hadzali sme klbko tak sme to tam dostali ) a na vojenskych vysielackach z vojenskeho vypredaja sme chytili kadeco.

:twisted:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No hej, ale to su stare dobre ruske masinky, na tych chytis aj Bushovu ochranku, ale bavime sa o beznom radiu za par stovak ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

qwerty ved je jasne, ze na vojensku vysielacku chytis to, co sa ti s normalnym radiom nepodari :roll:
k teme: v radiu zrejme doslo k poskodeniu ladiacej casti (je tam tusim cievka) a preto, ti to chyta aj ine frekvencie
Nieco k leteckej komunikacii: http://www.kmitocty.cz/technika/zaklady.htm
Fabo: to, ze pouziva AM nevadi, vacsina radii ju zvlada a civilne letectvo to nijako nesifruje
//a vlastne aj tak som trochu OT, takze: ano, mozu a pravdepodobne to aj su rozhovory pilotov, ale kedze je to v anglictine, tak to budu asi medzinarodne lety, v okoli aeroklubov sa totiz piloti so zemou rozpravaju po slovensky.
PunkPD
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PunkPD »

Pozor lebo mozes byt lokalizovany Telekomunikacnim uradom SR, keby nahodou robily kontroly.
Gothar
Moderátor
Moderátor

PunkPD napísal:Pozor lebo mozes byt lokalizovany Telekomunikacnim uradom SR, keby nahodou robily kontroly.
:lol: :lol: :lol:
Ved radio je prijimac :lol: To by musel nieco vysielat, aby na neho prisli.
Lokalizovany by mohol byt akurat qwerty, ale to je malo pravdepodobne.
qwerty-xyz

GothaR napísal::lol: :lol: :lol:
Ved radio je prijimac :lol: To by musel nieco vysielat, aby na neho prisli.
Lokalizovany by mohol byt akurat qwerty, ale to je malo pravdepodobne.
:roll: Uz vidim ako ma nahanaju po lese za to ze si s kamaratom nadavame na vzdialenost 10 km s tym ze kto z nas je v akej riti a kto je vacsi kkkkkkkkt :P . To ako nechapem to mi vysvetli preco by ma mali chytat? Ved tie vysilacky boli vo vypredaji vojenskom take obrovske na chrbat vyzera to ako rupsak prisam boze podobne ako tie co mali vojaci v hre vietcong... Ved nikomu nic nerobim,my sme mali vlastnu frekvenciu - sme nemohli zato ze chytame aj zelenych aj kade koho ineho. 8) Boze tu radsej ani nebudem nic pisat,este mi kuklaci vyrazia dvere . . .
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

qwerty co sa vzrusujes? ved vravel ze je to mozne, no nepravdepdobne. tak sa tu nerozdrapuj :twisted:
Gothar
Moderátor
Moderátor

qwerty-xyz: klud, ja som napisal, ze to je mozne. Preco? Pretoze vy ste sice mali vlastny kanal, ale vzdy to bolo v pasme, ktore nie je verejne ale je rezervovane pre armadu, to mas to iste ako keby si vysielal v pasme 88-108 Mhz, ktore je vyhradene pre FM radia. Ide o to, ze ak by si armada vybrala nejaky vas kanal, tak vy by ste mohli ich komunikaciu rusit a za urcitych okolnosti, by to mohlo byt vazne. Neviem k comu to prirovnat, ale jednoducho v armadnom pasme moze vysielat iba armada a nikto iny.
qwerty-xyz

GothaR napísal:qwerty-xyz: klud, ja som napisal, ze to je mozne. Preco? Pretoze vy ste sice mali vlastny kanal, ale vzdy to bolo v pasme, ktore nie je verejne ale je rezervovane pre armadu, to mas to iste ako keby si vysielal v pasme 88-108 Mhz, ktore je vyhradene pre FM radia. Ide o to, ze ak by si armada vybrala nejaky vas kanal, tak vy by ste mohli ich komunikaciu rusit a za urcitych okolnosti, by to mohlo byt vazne. Neviem k comu to prirovnat, ale jednoducho v armadnom pasme moze vysielat iba armada a nikto iny.
:) Tak naco potom predavaju funkcne vojenske vysielacky pokial vedia ze pracuju v rozsahu ktory je zakazany? trochu to je na hlavu nie? Ci ako ked to predavaju pocitaju s tym ze to nikto nezapne? skoda by bola mat taky vymakany "rupsak" a nevyskusat ho niekde v okrese ako to beha.
:D Inak mam aj normalne male vysielacky tie do ruky as za 3 000 sk,ale tam sa ladia stanice uz digitalne tiez je to celkom v pohode.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Prave o to ide, oni to predaju ale za pouzivanie uz predajca asi nenesie nasledky. A mozno keby vas chytili a spravili by ste tym vaznejsi problem, tak by mohli postihovat aj predajcu, ale v tomto sa neorientujem. No je to asi ako predaj pojazdneho auta na nahradne diely...
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

mne zas repraky chytali nieco anglicky hovoriace a neviem co to bolo 8)
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jukaza »

No je to velmi nepravdepodobne pretoze letectvo pouziva uplne ine frekvencie ale moze to byt nejaka blba nahoda...
Mam s tym osobnu skusenost mali sme na chalupe stare radio este z minuleho rezimu...no a to sa dlho nepouzivalo tak som si ho zobral ja a napojil som obycajnu antenu z kablikov atd.. jeden zosilovac a jeden den som tam zachytil rozhovor dvoch pilotov na vetronoch.. takze moze natom neco byt...

Ale je to skor zalezitost nahody+stastia ale.... ked dokazete chytit STV1 na radiu tak preco ne...
Napísať odpoveď