Polovnictvo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sheep
Addict
Addict

Re: Polovnictvo

Príspevok od používateľa Sheep »

qwerty-xyz napísal::) Nie na drzanie pusky nemusis mat polovnicky zbrojny pas. Teda myslim moznoze sa mylim, vies ako to myslim ? Nestrielat z nej len ju mat doma ako dedicstvo po dedkovi napr. Ja osobne chcem pistol takze skupinu A. :twisted:
s pistolou nic neulovis, maximalne tak odplasis

//btw pozeram, pekna sorta hunterov na fore :D
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

qwerty-xyz napísal::) Nie na drzanie pusky nemusis mat polovnicky zbrojny pas. Teda myslim moznoze sa mylim, vies ako to myslim ? Nestrielat z nej len ju mat doma ako dedicstvo po dedkovi napr. Ja osobne chcem pistol takze skupinu A. :twisted:
viem ako myslis TERAZ :) no to by si mal mat ale tiez zbrojny preukaz :arrow: F-drzanie zbrane a streliva na zberatelske alebo muzejne ucely.

a ako povedal Sheep s pistolou nic neulovis max. ak vybehne 50m pred teba medved tak sa ubranis. Ale neviem naco ti je? A aj naco ti je preukaz A ? Chces stale zbran nosit pri sebe alebo neviem?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Vlado6230 napísal:viem ako myslis TERAZ :) no to by si mal mat ale tiez zbrojny preukaz :arrow: F-drzanie zbrane a streliva na zberatelske alebo muzejne ucely.

a ako povedal Sheep s pistolou nic neulovis max. ak vybehne 50m pred teba medved tak sa ubranis. Ale neviem naco ti je? A aj naco ti je preukaz A ? Chces stale zbran nosit pri sebe alebo neviem?
Jo cchem. Akoze fakt neustale proste pri sebe. Ked som bol maly som spal s pistolou na kapsle tie take cervene alebo na gulicky pistol. :D
Ako s normalnou by som nespal,sa mi daco prisnije a odtrelim si polku hlavy ale proste sa mi pacia pistole a k tomu medvedovi no neviem ked bude na 50 m tak ved nemam v zasobniku jeden naboj a urcite by osm nestrielal do medveda - vystrelim do vzduchu ked ho to vyprovokuje tak so sialenym krikom zacnem utekat prec :oops:
Vlado6230
Star
Star

aha lebo ja som myslel ze ty chces polovat a to mi neslo do hlavy naco pistol a zbrojak A skupiny. :D okey teda ale vies ze zbrojak A skupiny sa najtazsie zhana atd vela veci okolo toho je.

:arrow: k tomu medvedovy neviem ake skusenosti maju iny skusenejsi polovnici ale medved by nemal zautocit ak neprekrocis jeho nejaku hranicu (myslim hranica kedy moze ujst a kedy nie - cize utok ) ak sa nemylim
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

No loviť s krátkou zbraňou je zakázané........ Iná vec je pochopiteľne obrana. Napr. v USA je lov s krátkou zbraňou povolený, ale aby sme sa rozumeli, používajú sa na to kalibre od .357 Magnum a viac, ktoré majú dostatočnú silu.... Čítal som aj také veci, že najsilnejším pištoľovým/revolverovým kalibrom v súčasnej dobe (.460SW Magnum) dali dole aj slona.....
Vlado6230
Star
Star

Pinhead napísal:No loviť s krátkou zbraňou je zakázané........ Iná vec je pochopiteľne obrana. Napr. v USA je lov s krátkou zbraňou povolený, ale aby sme sa rozumeli, používajú sa na to kalibre od .357 Magnum a viac, ktoré majú dostatočnú silu.... Čítal som aj také veci, že najsilnejším pištoľovým/revolverovým kalibrom v súčasnej dobe (.460SW Magnum) dali dole aj slona.....
V amerike je dovolene toho vela. Lov lukom kusov, infrazamerivacmy a este su tam pusky s obrovskym dostrelom atd... Ale v ameriek to je cisto iba - LOV. ziadne zvyky, obycaje, tradicie a ani ochrana a staranie sa o zver. Tam prides co strelis je tvoje. uplna hluspost
qwerty-xyz

Vlado6230 napísal:aha lebo ja som myslel ze ty chces polovat a to mi neslo do hlavy naco pistol a zbrojak A skupiny. :D okey teda ale vies ze zbrojak A skupiny sa najtazsie zhana atd vela veci okolo toho je.

:arrow: k tomu medvedovy neviem ake skusenosti maju iny skusenejsi polovnici ale medved by nemal zautocit ak neprekrocis jeho nejaku hranicu (myslim hranica kedy moze ujst a kedy nie - cize utok ) ak sa nemylim
:twisted: uz pisem s kolegom SS-ka ohladom zbrojneho pasu skupiny A a k medvedovi tolko. chodim sa bicyklovat cez lesy a nezda sa mi zeby som mal nejako cas skumat ci som v zone kedy medved moze este ujst alebo zacne utocit. proste ked sa stretneme tak sa stretneme. Minule to bolo s diviakom,inokedy s jelenmi. (by ste neverili aku rychlost vyviniete na bicykli ked mate za ritou diviaka)
Sheep
Addict
Addict

qwerty-xyz napísal::twisted: uz pisem s kolegom SS-ka ohladom zbrojneho pasu skupiny A a k medvedovi tolko. chodim sa bicyklovat cez lesy a nezda sa mi zeby som mal nejako cas skumat ci som v zone kedy medved moze este ujst alebo zacne utocit. proste ked sa stretneme tak sa stretneme. Minule to bolo s diviakom,inokedy s jelenmi. (by ste neverili aku rychlost vyviniete na bicykli ked mate za ritou diviaka)
pozri, preco proste nezvolis jednoduhse riesnie a pojdes inou cestou? kde vies ze ta ani diviak ani medved nenapadne, taktiez pochybujem ze len tak ti daju zbrojny pas a do pistole tiez treba cosi zainvestovat, ale aj tak by som ti neodporucal mat zbran, pisal si ze mavas casto depky a problemy, takze by to asi nebolo vhodne - kazdopadne to je len moj nazor
qwerty-xyz

Sheep napísal:pozri, preco proste nezvolis jednoduhse riesnie a pojdes inou cestou? kde vies ze ta ani diviak ani medved nenapadne, taktiez pochybujem ze len tak ti daju zbrojny pas a do pistole tiez treba cosi zainvestovat, ale aj tak by som ti neodporucal mat zbran, pisal si ze mavas casto depky a problemy, takze by to asi nebolo vhodne - kazdopadne to je len moj nazor
No ti to rozpisem preco nezvolim inu cestu. Pretoze hocikde kde si a ides kolo lesa v noci (pretoze ja osm nocny cyklista) sa ti moze stat ze ti nieco vybehne a parkrat som mal scenky take ktore sa mozu kludne rovnat efektom z akcneho filmu.(jelen je fakt blbe zviera)
:P
a ze mam depky? no mam. Ale mam aj extremne zaluby a pacia sa mi adrenalinove veci co suvisi aj s tym co by som chcel po skole robit a to su bezpecnostne zlozky,vojsko,pyrotechnika.
Este k depkam - myslim si ze ked by som bol vo vaznejsej depke tak urcite nebudem strielat nikoho dookola ale seba-takze nikomu neublizim(viete ako to myslim) a ked sa dakto chce zabit verte mi zabije sa a netreba mu k tomu ani pistol ani nic. To mate ako ked niekomu nechcu dat pistol lebo by niekoho zabil,ja som na vychodnom slovensku a pisem ze ked niekto chce zabit tak mu pistol netreba-umlati dotycneho kadecim inym. Za zbran sa da povazovat skoro vsetko.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

qwerty-xyz napísal:No ti to rozpisem preco nezvolim inu cestu. Pretoze hocikde kde si a ides kolo lesa v noci (pretoze ja osm nocny cyklista) sa ti moze stat ze ti nieco vybehne a parkrat som mal scenky take ktore sa mozu kludne rovnat efektom z akcneho filmu.(jelen je fakt blbe zviera)
a ze mam depky? no mam. Ale mam aj extremne zaluby a pacia sa mi adrenalinove veci co suvisi aj s tym co by som chcel po skole robit a to su bezpecnostne zlozky,vojsko,pyrotechnika.
Este k depkam - myslim si ze ked by som bol vo vaznejsej depke tak urcite nebudem strielat nikoho dookola ale seba-takze nikomu neublizim(viete ako to myslim) a ked sa dakto chce zabit verte mi zabije sa a netreba mu k tomu ani pistol ani nic. To mate ako ked niekomu nechcu dat pistol lebo by niekoho zabil,ja som na vychodnom slovensku a pisem ze ked niekto chce zabit tak mu pistol netreba-umlati dotycneho kadecim inym. Za zbran sa da povazovat skoro vsetko.
Jeminem ty si jaký vtipný :D Keby som mal len čas na zozbieranie tvojich príspevkov ktoré som si pomenoval perli a sám by si videl aký rozprávkoví príbeh tvoríš. Takže incident so sabotérom tvojho bicykla je už ok. Som rád. A ty si aj poľovník? Fúúú. Tak klobúk dolu. Chodievaš na bicykli na hríby alebo len tak chodíš do mesta cez nejaký hustý les v ktorom si len tak hore dole pobehujú po ceste diviaky a srnky. Alebo dokonca jelene. A sa ťa kcem opýtať keď už si ten nočný pirát, že ako asi silno máš vyvinutý zrak keď vidíš v tme diviaka ktorý ťa údajne prenasleduje? A to akože ten diviak sa za tebou len tak rozbehne? Tak by si si mal skutočne zaobstarať ten zbrojný pas. A môžeš mi prosím napísať pár príhod z tvojich stretnutí s jeleňmi? Si písal že sú skoro ako z akčných filmov. Mám rád akčné filmy :-P.
A nechápem prečo práve ty hovoríš o tom že keby sa kcel niekto zabiť urobil by to jednoducho a ani by na to nepotreboval zbraň. Si veľmi zábavný chalan a neverím že máš 20 a viac rokov.

PS. Asi dostanem basu alebo BAN pretože ho tu urážam ale musíte niektorý uznať že na tieto jeho príspevky sa jednoducho nedá reágovať tak, ako by som normálne reágoval pri 4-ročom chlapčekovi. qwerty-xyz, ty nás bavíš :D
Vlado6230
Star
Star

lekoklatik tak na tomto som sa pobavil :smt046 ! pekne si to napisal. ked si to tak zhrniem tak toto by mohlo byt kludne sfilmovane - mozno aj ominovane na oscara.

Ale trochu to zacina byt mimo temy.
Sheep
Addict
Addict

qwerty-xyz napísal:No ti to rozpisem preco nezvolim inu cestu. Pretoze hocikde kde si a ides kolo lesa v noci (pretoze ja osm nocny cyklista) sa ti moze stat ze ti nieco vybehne a parkrat som mal scenky take ktore sa mozu kludne rovnat efektom z akcneho filmu.(jelen je fakt blbe zviera)
Ajtak nie je zaruka ze sa ubranis, resp. vydes bez zraneni a pod...aj keby som mal neviem aku sortu zbrani u seba stale by som sa vyhybal rizikovym miestam, a ak ta bavi adrenalin, strach o zivot, pripadne simulovanie akcnych filmov tak mas dvere otvorene, nastup do armady a "uzivaj" si to :D .
qwerty-xyz

Vlado6230 napísal:lekoklatik tak na tomto som sa pobavil :smt046 ! pekne si to napisal. ked si to tak zhrniem tak toto by mohlo byt kludne sfilmovane - mozno aj ominovane na oscara.

Ale trochu to zacina byt mimo temy.
Sprava pre lekokokokokotlatika-UZ MI JE JEDNO CI TO JE OD TEMY ALEBO NIE.
Moj zasrany zlaty kolega z fora pozorne citaj co pisem oki?
Moj bicykel ano sused na nho robi sabotaznu cinnost,momentalne s tym prestal-je regnuty na tomto fore asi nahliadol do tamtej temy,mozno sa zlakol neviem. Polovnik nie som ale keby som cchel tak skusky mozem robit aj teraz. Moj dedo je polovnik. zatial jasne milacik? dufam ze hej.
Kde chodievam na bicykli? Neviem mj zlaty dokial si ci ti tieto veci budu daco hovorit. V nasom okrese je skupina chlapcov ktori behaju na bicykloch v noci alebo podvecer. Vyhody? Neni tolko aut na ceste,nie je horuco a celkovo sa ide prijemne. Kazdy vsak beha sam. Teda bicykluje. Robia sa okruhy po SLANSKYCH VRCHOCH(ja),VIHORLATE,okolo DOMASE a SIRAVY tak isto v herlanskych lesoch. Moja trasa sa zacina 20 km od mesta takze by ti uz malo byt aj jasne odkial mozno som. Dalsia vec,ked by si siel mojou trasou vedel by si ze tamad kade chodim je obora-to je ohranicena a oplotena lesna oblast kde je vojne pobehujuca zver. Preco? Pretoze to je revir polovnikov,maju tam posedy a oni to tam radi chodia strielat diviajkov a kade co ine. Je tam zakaz vstupu a zavora. Ale ja to na bicykli obidem. Neni tam signal-ani na nudzove volania takze sa treba spoliehat na seba ked sa nieco stane.
Dalsia vec. diviaky a jelene si chcel vediet. Cesta ktora tamad ide je cez kopce. To znamena ze ides po lese po rozbitej asfaltke ktoru prejde traktor a este nejake SUV cko. PO jednej strane mas svah smerom hore a po druhej smerom dole. Ked som sa zastavil lebo vodu som mal v rupsaku a bolo to podvecer takze som este VIDEL,diviak bol smerom hore na kopci a zbehol dole na cestu a siel (tak rychlejsie ) smerom na mna. PREPAC BRATU a ja som sa ho v danej chvili pytat nesiel ze pan diviak to za mnou idete? Chcel by som vidiet teba sameho ci by si nezdupkal ako ja a bolo by ti jedno ci siel presne po tebe alebo len tvojou cestou.
Jelene? Bola noc - mal som stare svetlo moznoze ti to nieco hovori AUTHOR - HALOGEN. Slona styri tuzkove baterky a malo vadu asi taku ze ked si poriadne skocil na nejaky kamen tak na chvilu vypadlo. No tak si predstav ze sa rutim dole rozbitou cestou asi tak 35km/h -svietim pred seba a naraz na tej hrbolatej ceste mi to svietit prestane. Chvilku idem po totalnej tme stale dolu kopcom-stale po lese a naraz mi svetlo zase nahodilo(trasie s tebou cely cas aj so svetlom na takej ceste) a na mna behali tri jelene-ano na mna oproti mne. Tak som okamzite stlacil zadnu brzdu a dostal smyk-spadol som tak ze bicykel bol predo mnou,vytrepal som sa na travu a hlinu ktora sa tiahne stredom tejto cesty takze mi nebolo nic a tie jelene preskocili tesne vedla mna -jednoducho nespreskocili rovno mna ale z pravej strany mna.-To som videl uz preto pretoze mi z jednej strany presvitalo svetlo mesiaca - ktore mi stacilo nato aby som nieco videl - svetlo bolo mimo provoz zase.
Preco som ich nepocul? Pretoze mam vzdy sluchatka na usiach a pustenu hudbu-sluchatka EP 630 ked ti to nieco vravi a prehravac CREATIVE ktory ked vyhulis na plnu hlasitost pri tychto sluchatkach tak vazne nepocujes nic.
:roll: Svetla mam teraz nove - 2x Longus 8 diod jedno a 8 diod druhe. Jedno mi svieti daleko predo mna a druhe rovno predo mna tak isto mam na hlave na cele ako bannik dalsie svetlo-takze taky uzasny zrak v tme nemam ale co mi treba teraz uz vidim celkom dobre.

STACI ? a nabuduce ma neser so somarinami ked o mne nevies co stvaram - neni vela takych ludi co na take daco maju odvahu - ale zopar sa najde.

sorry ze mimo temy ale tak nebudem mu pisat SS ku ked ma zosmiesnuje na fore a sam by sa v lese posral.....
Sheep
Addict
Addict

Hehe :D dost drsny pribeh, ale mal by si brat ohlad nato ze ked tam je vyznaceny zakaz vstupu tak tam oficialne nemas co hladat a ak sa ti nieco stane tak co potom? Nebudes moct zazalovat spravu reviru ani nikoho ineho ze to poriadne nezabezpecil, nikto ti nepomoze ani ta neodskodni. Ja netvrdim ze stat sa to musi ale moze a preto nato mysli, ci uz budes mat zbran alebo nie. :wink:
qwerty-xyz

Sheep napísal:Hehe :D dost drsny pribeh, ale mal by si brat ohlad nato ze ked tam je vyznaceny zakaz vstupu tak tam oficialne nemas co hladat a ak sa ti nieco stane tak co potom? Nebudes moct zazalovat spravu reviru ani nikoho ineho ze to poriadne nezabezpecil, nikto ti nepomoze ani ta neodskodni. Ja netvrdim ze stat sa to musi ale moze a preto nato mysli, ci uz budes mat zbran alebo nie. :wink:
:roll: NO ja vieeeem len vies ma stve ked niekto pise bludy a ma nepozna a pritom je nas vazne malo v okrese co tak chodia tak preto to neni az nejaka neviem aka zaujimava tema-nocna cyklistika. A ja viem ze tam nemam co hladat ale ... (vies co tym chcem povedat)
Samozrejme beha sa aj po normalonej asfaltke ale takziez cez dediny ktore su trocha odlahlejsie a po 12 tej hodine v noci kazda dedina vypina osvetlenie. :roll: Zase od temy ale nedalo mi ...
Vlado6230
Star
Star

No bolo tu uz dost veci mimo.
Ale teraz mam otazku na polovnikov hlavne.
Chcem sa stat teda polovnikom. Musim sa prihlasit v polovnickom zvaze. Tam pomahat a cakat na skusky, potom skusky spravit ist na policiu o ziadost o zbrojny. A vlasne by som mal byt clenom resp. polovnikom. Opravte ma PLS ak sa mylim. Lebo nemam v tom asi uplne jasno.
a este okrajova otazka kolko sa zhruba plati zato vsetko?? :roll:
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

ja som v USA, kde budem najblizsich 10 mesiacov.... uz sa mi vybavuje polovnicka licencia - 30 USD :lol:
moja host rodina poluje, otec miestny serif, vlastni tu nejaky camp... o tyzden tam idem... zevraj mi staci licencia a budem si moct ist picnut nejakeho deera :) a vam poviem, tu sa strielaju take klacky, ze by ste sa za ne na slovensku nedoplatili :wink: sak neskvor pridam foto
Vlado6230
Star
Star

Petoo napísal:ja som v USA, kde budem najblizsich 10 mesiacov.... uz sa mi vybavuje polovnicka licencia - 30 USD :lol:
moja host rodina poluje, otec miestny serif, vlastni tu nejaky camp... o tyzden tam idem... zevraj mi staci licencia a budem si moct ist picnut nejakeho deera :) a vam poviem, tu sa strielaju take klacky, ze by ste sa za ne na slovensku nedoplatili :wink: sak neskvor pridam foto
hej ale v amerike je to o niecom inom. tam iba prist strelit a hotovo. ziadna ochrana staranie sa o zver a ani zvyky a tradicie. myslim ze som to tu aj pisal.
qwerty-xyz

Vlado6230 napísal:hej ale v amerike je to o niecom inom. tam iba prist strelit a hotovo. ziadna ochrana staranie sa o zver a ani zvyky a tradicie. myslim ze som to tu aj pisal.
:twisted: ale to potom aj znamena ze v amerike je vacsia sranda na take veci to vies polovat na srnku s M107-kou moze byt zabavne len z nej akurat kopytka ostanu ked to do nej napalis.
Vlado6230
Star
Star

qwerty-xyz napísal::twisted: ale to potom aj znamena ze v amerike je vacsia sranda na take veci to vies polovat na srnku s M107-kou moze byt zabavne len z nej akurat kopytka ostanu ked to do nej napalis.
co je na tom zabavne ze ju odpalis z takej dialky ze o tom nevie. a este k tomu co je na tom prist odpalit daco co chces a zobrat si to bez nejakej ucty, vyradu alebo pasovania za lovca, zalomky a vsetkych tradici okolo toho. :?: ja neviem ale podla mna to je ciste zabijanie a trofejomania :!: :evil:
Napísať odpoveď