mam ip a chcem zistit nieco o danom pc

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

mam ip a chcem zistit nieco o danom pc

Príspevok od používateľa gego »

mam problem. zacal sa asi pred tyzdnom , niekto kto ma pozna si vytvoril podobny nick ako mam ja na pokeci a zverejnuje moje osobne udaje nasiera ludia potom im dava moju adresu a cislo. to je nepodstatne ale podstatne je ze mam ip adresu pocitaca z ktoreho sa pripaja na danny nick a chcem zistit kto to je proste nieco ako nazov pc alebo nejaky dalsi zachytny bod mozno sa zasmejete ze sa hram na hackera ale nechcem nic viac len zistit kto to je . admini na pokeci na to zvysoka seru , nejaky programik ktorym zisitim kto to je podla nazvu pocitaca . mam zoznam ludi ktory to mozu byt. cize nejaky skener udajov alebo nieco .(pripadne trojanik ktorym vycucam nejake fotky a hned budem vediet kto to je )
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

hmm vyzera to miestneho debila ktory urcite nema kupenu externu IP takze ta jeho IP ktoru mas je vlastne nejaky AC point :D

ale aj tak nezistis nic, aky ma komp, kde sa priamo nachadza, komu patri...jedine zeby si mu odoslal virus ktory by to vytiahol z jeho systemu a poslal ti to naspat
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

chalan touto cestou asi tazko uspejes :) .. skusil by som na to ist trosku inac - zahrat sa na nejaku zensku, zacat s nim rozhovor, postupne ho balit a ziskavat o nom udaje. Ano je to uchylne a sproste, avsak to co robi on, je este sprostejsie. Len si priprav fakt doveryhodny profil dievcata :) (s odhadom na predpokladany vek obete)

.. urcite schodnejsia cesta ako skusat trojany (skoro kazdy pouziva AV)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak CSI: Miami a CSI: New Yorku sa dostalo uz aj do Popradu, nech sa paci :D
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jukaza »

To s tou babou je asi najrealnejsi sposob ako aspon neco ziskat.
Ale zase si to poriadne premysli aby to nevyzeralo nejak "okato"
Potom napis ako to dopadlo...
Preetro
Light Star
Light Star

Re: mam ip a chcem zistit nieco o danom pc

Príspevok od používateľa Preetro »

gego napísal:.... admini na pokeci na to zvysoka seru , nejaky programik ktorym zisitim kto to je podla nazvu pocitaca . mam zoznam ludi ktory to mozu byt. cize nejaky skener udajov alebo nieco .(pripadne trojanik ktorym vycucam nejake fotky a hned budem vediet kto to je )
Admini na to urcite neseru :) mne sa stalo daco podobne.. napisal som spravu adminovi, popisal som mu situaciu, ze sa dakto za mna vydava a ma somariny popisane v profile.. dokonca mal aj moju fotku.. admin mu poslal mail, kde ho poziadal o stiahnutie foto a o zmenuprofilu do 10 dni.. keby tak nespravil, tak by to slo na policiu.. a ver mi alebo nie policia si uz vypatra osobu podla ip adresy aj za AP :) vedia IP APcka, vedia providera, provider podsunie logy a policia to uz lahko zisti :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

hojko napísal:Tak CSI: Miami a CSI: New Yorku sa dostalo uz aj do Popradu, nech sa paci :D
Tak toto sa mi pacilo ;) k+ , niekto tu asi fakt dost pozera televizor :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preetro: Po prve, admini tam nebudu zasahovat, pokial sa nezacne vystretovanie a to sa zacne az po trestnom oznamenii. Uz sa tu par pripadov na fore o tom riesilo a vzdy to bol takyto postup. Druha vec je IP a podobne - staci pouzit proxy servre alebo nieco podobne a stopa konci, rovnako ako aj vysetrovanie sa nikam neposunie. Tretia vec je, ze co ak je to robene z netcafe alebo nejakej herne kde ma pristup k PC viacej ludi??? A v neposlednom rade je to vec, ze provider nie je povinny logovat co sa deje na sieti (tam je to ohranicene tusim poctom pripojenych klientov, treba pozriet telekomunikacny zakon ako to je definovane).
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Myslim,ze v tom zakone to asi nieje (ak sa mylim opravte ma).A aj keby bolo tak ako vravel Hojko musel by si najprv podat trestne oznamenie.Chcem sa spytat ci by to bolo klasifikovane ako trestny cin alebo len ako priestupok.
Tak nasiel som to na jednom fore:provider je viazany povinnostami logovat kto, kedy ako dlho bol prihlaseny pod akou IPckou, dokonca je povinny to uchovavat na vlastne naklady ... po dobu niekolkych rokov ...

Nema vsak povinnost tieto informacie zverejnovat.
Tuto povinnost mu vsak moze prikazat sud/sudne rozhodnutie.

Teraz ma napadlo ze skus este polohaip.cz mohlo by to pomoct,ale ak pouzil Proxy server tak ne;)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

jukaza napísal:... polohaip.cz...
sedim v robote vo Svite a na tej stranke mi hlasi Bratislava. Nic moc teda
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Skolacik napísal:sedim v robote vo Svite a na tej stranke mi hlasi Bratislava. Nic moc teda
zrejme si napojeny cez podkopane opticke kable veduce do Bratislavy a tam je tvoj posledny AP pred vstupom do internetu
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Skolacik napísal:sedim v robote vo Svite a na tej stranke mi hlasi Bratislava. Nic moc teda
Ja som tu dal odkaz,a ci ho uz pouzie alebo nie to je na nom;).Mne to ukazuje Martin...
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

to ako vazne myslite ze sa to neda vystopovat???to si robite srandu????hmmmm takze za prve najprv by som si zistil jednoducho kadial ide...cez co sa pripajal prikazom tracert....dostal by som cestu od seba k nemu...za dalsie dostal by som sa do AP alebo routra alebo cez co ide....ak sa nemylim tak drviva vecsina providerov pouziva blokovanie Mac adries vzhladom na IP a priamo v zariadeni sa logy ukladaju....takze by som si mrkol tie logy podla casu mrkol si IP adresu.Ked uz nic aspon by som ho skusal nonstop bombardovat dakymi trojanmi a siel by som s jeho internou IP za jeho providerom a oznamil by som mu ze tento uzivatel sa mi snazil hacknut na moju stranku a ze ziadam o informacie o jeho bydlisku alebo kontakte na daneho uzivatela...ak by mi dal mail...krasa poslem mu keylogger alebo ine svinstvo....ak nie...no co aspon bola zabava....
Ďuri12
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

myslim ze je to aj trestny cin :) poznam chalana ktory urobil nieco podobne a prisli za nim policajti.
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Marko5211 napísal:to ako vazne myslite ze sa to neda vystopovat???to si robite srandu????hmmmm takze za prve najprv by som si zistil jednoducho kadial ide...cez co sa pripajal prikazom tracert....dostal by som cestu od seba k nemu...za dalsie dostal by som sa do AP alebo routra alebo cez co ide....ak sa nemylim tak drviva vecsina providerov pouziva blokovanie Mac adries vzhladom na IP a priamo v zariadeni sa logy ukladaju....takze by som si mrkol tie logy podla casu mrkol si IP adresu.Ked uz nic aspon by som ho skusal nonstop bombardovat dakymi trojanmi a siel by som s jeho internou IP za jeho providerom a oznamil by som mu ze tento uzivatel sa mi snazil hacknut na moju stranku a ze ziadam o informacie o jeho bydlisku alebo kontakte na daneho uzivatela...ak by mi dal mail...krasa poslem mu keylogger alebo ine svinstvo....ak nie...no co aspon bola zabava....
To s tym providerom bolo ozaj huste. :lol: Ty si myslis ze ti len tak smahom ruky hodi cele info o nejakej IP adrese?? Teda ja neviem,ale co mam nejake skusenosti tak by si s tymto vobec nepochodil ze ti uudajne nabural nejaku stranku :? Skus trosku pouvazovat,ze pokial nemas nekoho znameho tak na toto mozes zabubnut...
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

ked ma zdielanu IP tak nemas sancu zistit NIC!..mozno krajinu a mesto...aby si o tom pc mohol zistit nieco viac musi mat verejnu IP, ktoru ma len on sam na svete :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

V prvom pripsevku napisal ze IP adresu ma :) najprv by som si overil ci sa mu ta IP nemeni...ak sa nemeni tak nevahaj a podaj trestne oznamenie ved nemozes vediet co ten dotycny o tebe zverejni a ake to bude mat nasledky.

Ak sa IP meni tak to skus este u adminov. Ak ani to nepomoze tak sa opat obrat na policiu. Aj ked sa bude IP menit nemozes vediet ci ten dotycny nepojde napr u kamarata na ten nick akoze zo srandy atd atd...skor ci neskor si ho ajtak vystopuju.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

http://www.ip-adress.com/whois/
-napis IP adresu, zobrazi sa ti majitel tejto IP adresy (provider toho, koho chces vypatrat). Mal by tam byt aj nejaky kontakt na dotycneho, mozes mu skusit napisat mail.
Napísať odpoveď