problemy s rodicmi nebudem rozoberat a dtstvo som ani ja nemala jednoduche bolo velmi zlozite.... a ja ani vlastne neviem preco som s tym zacala... nerobim to casto iba zriedka ked uz nevladzem ..ZitePunkom napísal:Gangy mal oveľa väčšie problémy.. A nič také nerobil.. Mal a asi aj má to v živote ťažké. Ani ja som nemal jednoduché detstvo. Stále nemám.. Stále je kopu problémov. Ale viem sa k nim postaviť a riešiť ich. Hlavné je, že nikdy na to nie som sám. Pomáha mi priateľka, kamaráti..
Tak vstaň, nebuď sračka a vzopri sa problému.. Týmto nič nevyriešiš. Na problémy v škole sa vyser, to je minimum.. Ja idem maturovať a pripadám si, že nič neviem..A režem sa?.. rozhoduje to o mojom ďalšom živote. A predsa nie..
Pred problémami nemôžeš utekať a schovávať sa, lebo takto nikdy neskončia..
Aké máš problémy s rodičmi?..
Sebapoškodzovanie
-
forgottten
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
No jasné, všetci Ťa prenasledujú na každom kroku, všetci vidia kade chodíš a čo robíš a preto by hneď aj všetci vedeli, že si bola u psychológa..kaletica1 napísal:nie nechcem leob mam strach ze ludia z mojho okolia by ma odsudili a to nechcem ...
Okrem toho: ŽE TI vôbec ZÁLEŽÍ na takom OKOLÍ, ktoré Ťa odsúdi za to, že vyhľadáš doktorskú pomoc v ťažkej situácií. Také okolie si môžeš strčiť niekam, vôbec Ťa nemusí zaujímať. Všetci moji známi vedia, že som frčal na liekoch, ktoré mali zmierniť moje stavy v ranejšom veku a vedia aj že chodím na návštevy ku psychologičke a všetci to úplne akceptujú. Ak s tým má niekto problém, tak to neriešim. Ak si myslí niekto, že je niečo viac, kvôli tomu, že nemá psychické problémy, ja mu to neberem, nech sa zo mňa smeje, podstatné je vždy to, čo si myslím ja a nie "oni"....
Ach jaj, zase niekto, komu viac záleží na názore ostatných, než na svojom... (a serie ma to hlavne preto, že s takým prístupom som mal odjažíva problém aj ja až v poslednej dobe sa mi darí to odbúrať...)
booože... tak toto je už fakt klišé... nepoznám človeka, čo by nevyslovil tú starú známu frázu: "mal som ťažké detstvo" s vážnym xichtom.. ach jaj... Kto určuje, čo je ťažké a čo nie? Ako sa na veci pozrieš, tak ich budeš aj cítiť a ako ich budeš cítiť, tak Ťa napokon ovplyvnia. VŠETKO je záležitosťou individuálneho prístupu. Týmto posielam sku**** médiá do AHOOOJ!kaletica1 napísal:problemy s rodicmi nebudem rozoberat a dtstvo som ani ja nemala jednoduche bolo velmi zlozite.... a ja ani vlastne neviem preco som s tym zacala... nerobim to casto iba zriedka ked uz nevladzem ..
tak toto by ozajstny priatel nespravil priatel ta podrzi ... ty nevies co je to byt ozajstnmy priatel a ty ides daco mne rozpravat co robim ....Gangy napísal:A co cakas akoze? Keby si ty bola nejaka moja priatelka (co je pri tvojom IQ vysoko nepravdepodobne) a po case by si mi povedala ze sa rezes, namiesto pomoci by si sa odo mna dockala pluvanca do tvare a trvaleho prerusenia akehokolvek kontaktu.
//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 17:39 )
ja viem skutocny priatel ta nikdy nepodrazi ...ale on asi takych nema... preto tak vravi ..mam 16... a ja som hrda na to ze mam takych priatelov ktory ma v tom nenechali samu kazdy clovek ma nejaky problem lenze niektory sa o tom boja rozpravat ...ZitePunkom napísal:Kaletica, neboj sa..Gangy trochu preháňa.. skutočný priateľ ťa nepodrazí.
..
Koľko máš rokov?..
//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 17:43 )
...myslim ze teraz tam nechcem ist... zatial to viem ovladat ... az ked budem na dne ..az ked nebudem mat uz ziadnej pomoci tak tam zajdem poziadam svoju naj kamosku aby ma tam odviedla...ZitePunkom napísal:Vidíš.. a psychológ je taký istý.. Nemôže to povedať nikomu..pretože aj on chce byť tvoj kamarát a okrem toho ho viaže Hypokratova prísaha(tiež to nemôže nikomu povedať, aj keby chcel..
)
nič nestratíš.. Keď sa ti tam nebude páčiť, tak tam už viac neprídeš..
-
Začiatok Konca
Professional
-
forgottten
Medium Star
jasné, pekne si na to počkaj, vidno, že to už očakávaš, to musel byť nejaký debil čo vymyslel: "Problémy sa najlepšie liečia v zárodku". Dievča strácam slová pri Tebe. Spamätaj sa...kaletica1 napísal:...myslim ze teraz tam nechcem ist... zatial to viem ovladat ... az ked budem na dne ..az ked nebudem mat uz ziadnej pomoci tak tam zajdem poziadam svoju naj kamosku aby ma tam odviedla...
myslim ze priatelia ... budu vediet kedy je to uz nezvladnutelne a pomozu mi... spolieham na nich ... lebo viem ze sa na nich mozem spolahnutZitePunkom napísal:Teraz, keď je to v začiatkoch, tak by si sa toho mala zbaviť..Keď bude neskoro, bude skutočne neskoro.. Raz, keď budeš na dne, preženieš to.. a môže byť neskoro.. Keď nie, kvôli sebe, ale aspoň kvôli nám, ktorí sa ti snažíme pomôcť a ani ťa nepoznáme tam choď..
-
Začiatok Konca
Professional
Vidíš, Kaletica.. povedali sme ti to dvaja nezávisle od seba.. Na tom asi niečo pravdy bude.. 
//edit: na takých priateľov?.. keby som videl, že môj kamarát, kamarátka má takéto sračky, tak ju oboma rukami ťahám von.. Spolužiak, jeden z tých lepších kamarátov to začal preháňať s alkoholom.. Tak som mu dohovoril, povyhrážal sa a potom bol kľud.. Teraz sú z toho "len" piatky.. Kamarát ťa nenechá ničiť sa.. Kamarát je ten, kto ťa z tých sračiek vytiahne.. a keď bude neskoro, ver mi, že polovička z nich o teba ani nezakopne.. Pretože nebudú mať nervy ničiť si život s troskou.. Na to by som dal ruku do ohňa..
//edit: na takých priateľov?.. keby som videl, že môj kamarát, kamarátka má takéto sračky, tak ju oboma rukami ťahám von.. Spolužiak, jeden z tých lepších kamarátov to začal preháňať s alkoholom.. Tak som mu dohovoril, povyhrážal sa a potom bol kľud.. Teraz sú z toho "len" piatky.. Kamarát ťa nenechá ničiť sa.. Kamarát je ten, kto ťa z tých sračiek vytiahne.. a keď bude neskoro, ver mi, že polovička z nich o teba ani nezakopne.. Pretože nebudú mať nervy ničiť si život s troskou.. Na to by som dal ruku do ohňa..
no tak stracaj slova mne je uuuuplne jedno co si myslis... nezajem ...chapes ... mna nezaujimaju tvoje nazory a ty nevies co je tazke detstvo ... nevies si to predstavit ...MimKoRn napísal:jasné, pekne si na to počkaj, vidno, že to už očakávaš, to musel byť nejaký debil čo vymyslel: "Problémy sa najlepšie liečia v zárodku". Dievča strácam slová pri Tebe. Spamätaj sa...
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Psychológ sa ti väčšinou bude snažiť pomôcť spôsobom vyplývajúcim z nalinkovaných polofiktívnych prípadov... čiže jediné, čo by si u takéhoto človeka hľadala je empatia, schopnosť pomôcť, poradiť (áno, črty psychologizmu, ale nie "naučiteľné" vlastnosti...)...
Navyše, skutočnosť je presne taká, aká sa v psychike zrkadlí... a ty chceš pomôcť, tým pádom nepovažuješ svoje konanie za prospešné a chceš sa ho zbaviť...
V takom prípade nevidím problém jednoducho prestať, z okamihu na okamih... a ak sa ti to páči a zdôvodnuješ svoje 'činy' pocitmi, stavmi, ktoré pri tom zažívaš, tak neprestávaj (ale ani nežiadaj o pomoc...)...
Ak je to naopak, tak platí prvá časť predchádzajúcej vety...
Pretože ešte som nepostrehol, že by sa mohla vytvoriť závislosť (čo je tiež len otázka psychiky, kedykoľvek znegovateľná) na niečom podobnom...
Taktiež by som rád vedel, čo ťa k tomu vedie, znova a znova to spraviť, keďže mi z tvojich reakcií logicky vyplýva, že to aspoň čiastočne odsudzuješ...
Navyše, skutočnosť je presne taká, aká sa v psychike zrkadlí... a ty chceš pomôcť, tým pádom nepovažuješ svoje konanie za prospešné a chceš sa ho zbaviť...
V takom prípade nevidím problém jednoducho prestať, z okamihu na okamih... a ak sa ti to páči a zdôvodnuješ svoje 'činy' pocitmi, stavmi, ktoré pri tom zažívaš, tak neprestávaj (ale ani nežiadaj o pomoc...)...
Pretože ešte som nepostrehol, že by sa mohla vytvoriť závislosť (čo je tiež len otázka psychiky, kedykoľvek znegovateľná) na niečom podobnom...
Taktiež by som rád vedel, čo ťa k tomu vedie, znova a znova to spraviť, keďže mi z tvojich reakcií logicky vyplýva, že to aspoň čiastočne odsudzuješ...
no... aj po mne kamoska krici ... vzdy ma za to feeest zdrbe a je kluuud... viem ze je tu pre mna a ze sa na mna nevykasle za to ja dam ruku do ohna... ona ma z toho vytiahne ..ja to viem ...ZitePunkom napísal:Vidíš, Kaletica.. povedali sme ti to dvaja nezávisle od seba.. Na tom asi niečo pravdy bude..
-
Začiatok Konca
Professional
Kaletica... a čo ti také rodičia robili?.. V kľude to môžeš povedať, nikto ťa podľa nicku nespozná.. A ani nikto nebude mať potrebu hľadať ťa.. Tak nám povedz, čo ti spravili.. a potom ti poviem, čo som mal ja za detstvo.. a predsa stojím pevne na nohách.. Nič nie je také, ako sa nám zdá(citát z filmu) Všetko je také, ako si to sama spravíš.. 
-
forgottten
Medium Star
Klasika, jasné, na tento dodatok som zabudol. Ako z učebnice.kaletica1 napísal:ty nevies co je tazke detstvo ... nevies si to predstavit ...
Okey.. položím otázku. Ak bude odpoveď nie, tak ver, že si viem ťažké detstvo veľmi ľahko predstaviť. Znásilnil Ťa niektorí z Tvojich rodičov? Viac krát?
Nemala by si byť prvá TY, kto si všimne, kedy je to už zlé? Čakáš to od priateľov? A uvedomuješ si, aké obrovské bremeno im hádžeš na ramená, keď od nich chceš, aby Ti nie len pomohli, ale keď Ty si ležíš na pupku a sama počkáš, že Ťa z toho dostanú za Teba?
Pochybujem že rozumieš pojmom ako sú sebaláska, sila osobnosti, optimizmus, pozitívne myslenie, autosugescia, placebo...
Mňa by zaujímalo, či očakávaš, že tu niekto napíše: Postav sa na hlavu, zakrič tri krát IEAOU a si vyliečená/ niečo podobné?
Ak by si mala len trošíčku vôle a urobíš aspoň polovicu z vecí, ktoré Ti tu už boli odporúčané, tak Ti to nehorázne pomôže. No Ty nemáš motiváciu, chcenie, snahu, nič...
//konečne správne slová:
//fabo aaa konečne viem, že je tu niekto aj z mojej končinypreco by som mala robit take somariny...
ja na tom nie som zavisla... a nie je to normalne ked to clovek robi ja to viem... a uz to nebudem robit pokusim sa o to to obmedzit uplne predsa ja som normalny clovek tak preco by som mala robit take somariny...P41NK1LL3R napísal:Psychológ sa ti väčšinou bude snažiť pomôcť spôsobom vyplývajúcim z nalinkovaných polofiktívnych prípadov... čiže jediné, čo by si u takéhoto človeka hľadala je empatia, schopnosť pomôcť, poradiť (áno, črty psychologizmu, ale nie "naučiteľné" vlastnosti...)...
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Ja som predsa tvrdil, že závislosť je len otázka psychiky, takže sa dá kedykoľvek vylúčiť...kaletica1 napísal:ja na tom nie som zavisla... a nie je to normalne ked to clovek robi ja to viem... a uz to nebudem robit pokusim sa o to to obmedzit uplne predsa ja som normalny clovek tak preco by som mala robit take somariny...
Ale chcel by som odpoveď na moju poslednú otázku, teda dôvod k tomuto konaniu, prečo si to robila opakovane a aký pocit v tebe vyvolávalo toto "sebapoškodzovanie" (resp. pocity tesne predtým, ako si to spravila)....
odpoved na otazku ci ma znasilnili rodicia je nie... ale je mnoho inych veci ja nevravim ze ma tyrali alebo nieco take ...ale suu aj ine veci ktore mozu sposobovat tazke detstvo... a necakam od priatelov ze prvy zacnu s tym nieco robit ...ja viem ze to musim chciet ja prva a aj to chcem a prestanem s tym ...MimKoRn napísal:Klasika, jasné, na tento dodatok som zabudol. Ako z učebnice.
Okey.. položím otázku. Ak bude odpoveď nie, tak ver, že si viem ťažké detstvo veľmi ľahko predstaviť. Znásilnil Ťa niektorí z Tvojich rodičov? Viac krát?
Nemala by si byť prvá TY, kto si všimne, kedy je to už zlé? Čakáš to od priateľov? A uvedomuješ si, aké obrovské bremeno im hádžeš na ramená, keď od nich chceš, aby Ti nie len pomohli, ale keď Ty si ležíš na pupku a sama počkáš, že Ťa z toho dostanú za Teba?
Pochybujem že rozumieš pojmom ako sú sebaláska, sila osobnosti, optimizmus, pozitívne myslenie, autosugescia, placebo...
Mňa by zaujímalo, či očakávaš, že tu niekto napíše: Postav sa na hlavu, zakrič tri krát IEAOU a si vyliečená/ niečo podobné?
Ak by si mala len trošíčku vôle a urobíš aspoň polovicu z vecí, ktoré Ti tu už boli odporúčané, tak Ti to nehorázne pomôže. No Ty nemáš motiváciu, chcenie, snahu, nič...
//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 18:07 )
proste ked sa nieco je*e stale ... ked je vsetko na pi*u tak vtedy ....teraz som to davno nerobila ani to robit nechcem ...pocity ... len nervy ... lutost ..plac... smutokP41NK1LL3R napísal:Ja som predsa tvrdil, že závislosť je len otázka psychiky, takže sa dá kedykoľvek vylúčiť![]()
Ale chcel by som odpoveď na moju poslednú otázku, teda dôvod k tomuto konaniu, prečo si to robila opakovane a aký pocit v tebe vyvolávalo toto "sebapoškodzovanie" (resp. pocity tesne predtým, ako si to spravila)....
Vies co daj si facku lebo dakoho kto ma takto v hlave nasrate som skutocne este nevidel, nevies preco to robis, co to iba tak si rezes po rukach? pre srandu mas z toho radost, alebo tym riesis nejake problemy? lebo neviem o tom zeby sa nieco vyriesilo tym ze si odseknes kus z ruky a divas nato ako tvoja krv steka niekde do umyvadla kym ini ludia zomieraju na jej nedostatok, inak neviem co to mas za prijatelov ktori s tym nic nerobia, asi su podobni imbecili ako ty. Alebo sa sekate ked sa nikto nepozera a vonku si rozpravate ake to bolo super.kaletica1 napísal:problemy s rodicmi nebudem rozoberat a dtstvo som ani ja nemala jednoduche bolo velmi zlozite.... a ja ani vlastne neviem preco som s tym zacala... nerobim to casto iba zriedka ked uz nevladzem ..
A nakoniec to este zaklincujes tym ze si to dezinfikujes, preto neverim ze ti nejaky odbornik pomoze.
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Lenže tento spôsob "úteku pred problémami" zrejme ideálny nebude, keďže vytvára ďalšie (ako s tým prestať, čo robiť, atď.)...kaletica1 napísal:proste ked sa nieco je*e stale ... ked je vsetko na pi*u tak vtedy ....teraz som to davno nerobila ani to robit nechcem ...pocity ... len nervy ... lutost ..plac... smutok
Aj podľa pocitov sama vidíš, že to neprináša žiadne riešenia...
A nad ľútosťou, smútkom a pod. človek dokáže zvíťaziť aj inak ako sebadeštrukčnými činmi, vyplýva to z postavenia vlastnej osobnosti v tvojom "rebríčku hodnôt" s dôrazom na hraničné situácie, ktoré sama spôsobovať nemusíš...