Čo hovoríte na štvorkolky ???
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
jazdil si uz na poriadnej sportovej stvorkolke ktora sa sprava ako keby mala stale uzavrety diferencial?Jelko4 napísal:podla mojho nazoru je zase stabilnejsia stvorkolka nez motorka
asi nie.. na tej 4-kolke musis zakruty ist poweslidom.. dakedy to zatoci.. ale vacsinou powerslide.. a na motorke pekne zaklopim a ide tam kde chcem zatial co na ATV sa musis dobre vyklanat ak chces aby dobre drzala stopu
....na 4-kolky dostat kupit kit na zlegalizovanie, ktory vycsinou obsahuje prvky schvalene pre cestnu premavku.. takze pneumatiky s E-ckom v kruzku, schvalene svetla,smerovky,blatniky doliehajuce na koleso,aj tazne zariadenie:D tachometer a rozsirujucu pristrojovku ktora signalizuje funkcnost tychto domontovanych prvkov... aspon tak to bolo u LTZ 400 od suzuki.. ktora nebola navrhovana ako street legal masina...
-
empty1982
Medium Expert
Aj motorka aj stvorkolka su nebezpecne ked chodis ako blazon, ale motorky vacsinou jazdia v premavke a tam je to viac nebezpecne, inak by sa dala stvorkolka prirovnat ku kroske a je stabilnejsia koli 4 kolesam.Charger napísal:pocul som ze stvorkolka je nebezpecnejsia ako motorka, je to tak??
//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2008, 10:51 )
Presne takMasaker napísal:jazdil si uz na poriadnej sportovej stvorkolke ktora sa sprava ako keby mala stale uzavrety diferencial?
asi nie.. na tej 4-kolke musis zakruty ist poweslidom.. dakedy to zatoci.. ale vacsinou powerslide.. a na motorke pekne zaklopim a ide tam kde chcem zatial co na ATV sa musis dobre vyklanat ak chces aby dobre drzala stopu
....na 4-kolky dostat kupit kit na zlegalizovanie, ktory vycsinou obsahuje prvky schvalene pre cestnu premavku.. takze pneumatiky s E-ckom v kruzku, schvalene svetla,smerovky,blatniky doliehajuce na koleso,aj tazne zariadenie:D tachometer a rozsirujucu pristrojovku ktora signalizuje funkcnost tychto domontovanych prvkov... aspon tak to bolo u LTZ 400 od suzuki.. ktora nebola navrhovana ako street legal masina...
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
empty1982
Medium Expert
Presne tak, cize na 4kolku treba mat vodicak B1 a ten sa dava od 16 rokov. Ale to len v pripade ak chodi stvorkolka po meste alebo po cestach, ak chodi len po terene vodicak netreba mat.Jelko4 napísal:hej?zakon hovori trosku inak : § 19
(1) Vodičské oprávnenie skupiny AM možno udeliť len osobe staršej ako 15 rokov.
(2) Vodičské oprávnenie podskupiny A1 a B1 možno udeliť len osobe staršej ako 16 rokov.
Nazdar, rozmyslam nad kupou jazdenej uzitkovej stvorkolky (nejaka okolo 400 objemu honda/suzuki), ale je pre mna velmi dolezite aby sa dalo na nu potom vybavit SPZ.Masaker napísal: ....na 4-kolky dostat kupit kit na zlegalizovanie, ktory vycsinou obsahuje prvky schvalene pre cestnu premavku.. takze pneumatiky s E-ckom v kruzku, schvalene svetla,smerovky,blatniky doliehajuce na koleso,aj tazne zariadenie:D tachometer a rozsirujucu pristrojovku ktora signalizuje funkcnost tychto domontovanych prvkov... aspon tak to bolo u LTZ 400 od suzuki.. ktora nebola navrhovana ako street legal masina...
Mas s tym nejake skusenosti? Hlavne co sa tyka pouzitych a dovezenych masin. Ake papiere k tomu bezpodmienecne musim mat? Okrem toho teda, ze dokupim ten homologizacny kit...
Pripadne vraj sa daju uzitkove stvorkolky prihlasit ako pracovne stroje? Mozno schodnejsia cesta?
Vdaka.
vysoka spotreba ? 400cm3 4taktneho motora ? troska blbost nemyslis ?The Devil napísal:Ako ja vidím štvorkolky, na jednej strane je to široké, do prudkej zákruty ľahko prevrátiteľné, tažké a zrejme to má aj vysokú spotrebu. V takom prípade by crosska bola lepšia.
Na druhej strane ako úžitkové vozidlo na vozenie nákladov by to nebolo zlé.
Je to vec názoru.
co je podla teba vysoka spotreba ?
asi mi neverite ale šak nevadí
keď som mal 4 roky môjmu staršiemu bratovi kúpili malú žltú štvorkolku normál na benzín bola to 50ccm motor neskôr som aj ja na tom jazdil
neskôr už bola pomalá tak mi foter kúpil modrú štvorkolku 110ccm (divil som sa lebo som si myslel že sú 125ccm že ani 110 neexistuju)no a na nej jazdim
ps mam 10 rokov ja som na to zrodený

keď som mal 4 roky môjmu staršiemu bratovi kúpili malú žltú štvorkolku normál na benzín bola to 50ccm motor neskôr som aj ja na tom jazdil
neskôr už bola pomalá tak mi foter kúpil modrú štvorkolku 110ccm (divil som sa lebo som si myslel že sú 125ccm že ani 110 neexistuju)no a na nej jazdim
ps mam 10 rokov ja som na to zrodený
njn fasa fotrik ti kupil si srac omfg 
btw nenavidim decka co sa natom prehanaju po lese ako prije***[aj daktori dospeli] a akurat ohrozuju ludi...nezodpovednost, a radsej by som bral crossku
podporujem stvorkolky u lesnikov, policajtov, atd
// babati zavidi ty zadubeny ko*ot karmovy teply.. ked si slepy ze napisem ze mam rad crossku ta asi zavidim...
btw nenavidim decka co sa natom prehanaju po lese ako prije***[aj daktori dospeli] a akurat ohrozuju ludi...nezodpovednost, a radsej by som bral crossku
podporujem stvorkolky u lesnikov, policajtov, atd
// babati zavidi ty zadubeny ko*ot karmovy teply.. ked si slepy ze napisem ze mam rad crossku ta asi zavidim...
-
empty1982
Medium Expert
na stvorkolku ti daju vodicak od 16rokov, je to specialna skupina ale maloktora autoskola robi kurzy pretoze nemaju stvorkolky na jazdy.RENCO napísal:A ONI MY HO DAJU AZ KED DOVRSIM 17 ALEBO AJ CEZ 16
PROSIM PISTE LEBO SI CHCEM ROBIT VODICAK ABY SOM MOHOL UZ JAZDIT PO CESTACH
ked dovrsis 16 rokov mozu ti ho vydat