Čo hovoríte na štvorkolky ???

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

pocul som ze stvorkolka je nebezpecnejsia ako motorka, je to tak??
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Jelko4 napísal:podla mojho nazoru je zase stabilnejsia stvorkolka nez motorka
jazdil si uz na poriadnej sportovej stvorkolke ktora sa sprava ako keby mala stale uzavrety diferencial?
asi nie.. na tej 4-kolke musis zakruty ist poweslidom.. dakedy to zatoci.. ale vacsinou powerslide.. a na motorke pekne zaklopim a ide tam kde chcem zatial co na ATV sa musis dobre vyklanat ak chces aby dobre drzala stopu
....na 4-kolky dostat kupit kit na zlegalizovanie, ktory vycsinou obsahuje prvky schvalene pre cestnu premavku.. takze pneumatiky s E-ckom v kruzku, schvalene svetla,smerovky,blatniky doliehajuce na koleso,aj tazne zariadenie:D tachometer a rozsirujucu pristrojovku ktora signalizuje funkcnost tychto domontovanych prvkov... aspon tak to bolo u LTZ 400 od suzuki.. ktora nebola navrhovana ako street legal masina...
empty1982
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa empty1982 »

Charger napísal:pocul som ze stvorkolka je nebezpecnejsia ako motorka, je to tak??
Aj motorka aj stvorkolka su nebezpecne ked chodis ako blazon, ale motorky vacsinou jazdia v premavke a tam je to viac nebezpecne, inak by sa dala stvorkolka prirovnat ku kroske a je stabilnejsia koli 4 kolesam.

//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2008, 10:51 )
Masaker napísal:jazdil si uz na poriadnej sportovej stvorkolke ktora sa sprava ako keby mala stale uzavrety diferencial?
asi nie.. na tej 4-kolke musis zakruty ist poweslidom.. dakedy to zatoci.. ale vacsinou powerslide.. a na motorke pekne zaklopim a ide tam kde chcem zatial co na ATV sa musis dobre vyklanat ak chces aby dobre drzala stopu
....na 4-kolky dostat kupit kit na zlegalizovanie, ktory vycsinou obsahuje prvky schvalene pre cestnu premavku.. takze pneumatiky s E-ckom v kruzku, schvalene svetla,smerovky,blatniky doliehajuce na koleso,aj tazne zariadenie:D tachometer a rozsirujucu pristrojovku ktora signalizuje funkcnost tychto domontovanych prvkov... aspon tak to bolo u LTZ 400 od suzuki.. ktora nebola navrhovana ako street legal masina...
Presne tak
!!!
Novice
Novice

Príspevok od používateľa !!! »

hojko napísal:boborko: Ta Yamaha Grizzly 660 o ktorej som pisal, ze stoji na dvore, tak ma normalne papiere, SPZ, svetla, smerovky...
hojko a ten grizly je tvoj? ked chodis po meste staci ti B-ckovy vodicak?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

!!!: Neni to moje, nechodim, takze neviem. Ale myslim, ze na to B-ckovy vodicak staci v pohode.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

Naco vodicak??? :lol: :lol: ...Jazdim bez vodicaku a zatial ma este nikto nikdy nechytil.Mam to asi v krvi.Zo zaciatku to bolo hrozne tazke isiel som do jarku aj pri 10km/h rychlosti :D Ale ked cvicis tak sa to da.
empty1982
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no minule to bolo s policajtami vesele :D
isli sme 4ria zasebou a z protismeru sa vynorili policajti a vyblokovali nas, prvy dvaja prefrcali okolo, tretieho chytili ale akurat ten mal SPZ, a ja stvrty som sa otocil a zdrhol, bola to dost haluz :D Zostava bola 2x Honda TRX400 a 2xSUZUKI LT-R450
!!!
Novice
Novice

Príspevok od používateľa !!! »

hojko napísal:!!!: Neni to moje, nechodim, takze neviem. Ale myslim, ze na to B-ckovy vodicak staci v pohode.
Jasne aj podla mna by mal stacit B vodicak, ale aj tak je najlepsie behat mimo ciest a tam nemusis mat ani vodicak, staci mat 16 rokov
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

Na stvorkolky staci skupina B1,a ked mas B tak mas zaroven aj B1.Inac da sa B1 robit od 16 alebo 17 rokov.
Lennys
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lennys »

Jelko4 napísal:Na stvorkolky staci skupina B1,a ked mas B tak mas zaroven aj B1.Inac da sa B1 robit od 16 alebo 17 rokov.
neda 16-17 mozes mat len AM, A1, ale to su na motorky obsahom do 125ccm, na stvorkolku len B1
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

hej?zakon hovori trosku inak : § 19

(1) Vodičské oprávnenie skupiny AM možno udeliť len osobe staršej ako 15 rokov.

(2) Vodičské oprávnenie podskupiny A1 a B1 možno udeliť len osobe staršej ako 16 rokov.
empty1982
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Jelko4 napísal:hej?zakon hovori trosku inak : § 19

(1) Vodičské oprávnenie skupiny AM možno udeliť len osobe staršej ako 15 rokov.

(2) Vodičské oprávnenie podskupiny A1 a B1 možno udeliť len osobe staršej ako 16 rokov.
Presne tak, cize na 4kolku treba mat vodicak B1 a ten sa dava od 16 rokov. Ale to len v pripade ak chodi stvorkolka po meste alebo po cestach, ak chodi len po terene vodicak netreba mat.
Killian
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Killian »

Masaker napísal: ....na 4-kolky dostat kupit kit na zlegalizovanie, ktory vycsinou obsahuje prvky schvalene pre cestnu premavku.. takze pneumatiky s E-ckom v kruzku, schvalene svetla,smerovky,blatniky doliehajuce na koleso,aj tazne zariadenie:D tachometer a rozsirujucu pristrojovku ktora signalizuje funkcnost tychto domontovanych prvkov... aspon tak to bolo u LTZ 400 od suzuki.. ktora nebola navrhovana ako street legal masina...
Nazdar, rozmyslam nad kupou jazdenej uzitkovej stvorkolky (nejaka okolo 400 objemu honda/suzuki), ale je pre mna velmi dolezite aby sa dalo na nu potom vybavit SPZ.

Mas s tym nejake skusenosti? Hlavne co sa tyka pouzitych a dovezenych masin. Ake papiere k tomu bezpodmienecne musim mat? Okrem toho teda, ze dokupim ten homologizacny kit...

Pripadne vraj sa daju uzitkove stvorkolky prihlasit ako pracovne stroje? Mozno schodnejsia cesta?

Vdaka.
The Devil
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Devil »

Ako ja vidím štvorkolky, na jednej strane je to široké, do prudkej zákruty ľahko prevrátiteľné, tažké a zrejme to má aj vysokú spotrebu. V takom prípade by crosska bola lepšia.
Na druhej strane ako úžitkové vozidlo na vozenie nákladov by to nebolo zlé.
Je to vec názoru.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

The Devil napísal:Ako ja vidím štvorkolky, na jednej strane je to široké, do prudkej zákruty ľahko prevrátiteľné, tažké a zrejme to má aj vysokú spotrebu. V takom prípade by crosska bola lepšia.
Na druhej strane ako úžitkové vozidlo na vozenie nákladov by to nebolo zlé.
Je to vec názoru.
vysoka spotreba ? 400cm3 4taktneho motora ? troska blbost nemyslis ?
co je podla teba vysoka spotreba ?
donald581
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa donald581 »

asi mi neverite ale šak nevadí

keď som mal 4 roky môjmu staršiemu bratovi kúpili malú žltú štvorkolku normál na benzín bola to 50ccm motor neskôr som aj ja na tom jazdil

neskôr už bola pomalá tak mi foter kúpil modrú štvorkolku 110ccm (divil som sa lebo som si myslel že sú 125ccm že ani 110 neexistuju)no a na nej jazdim

ps mam 10 rokov ja som na to zrodený :D :D :D :D
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

no tie seriovo vyrabane 110 cm su jedine pre tych neskorej narodenych..
neboj sa my ti verime..stvorkolku za 15 litrov si moze dovolit vela ludi..
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

njn fasa fotrik ti kupil si srac omfg :smt078
btw nenavidim decka co sa natom prehanaju po lese ako prije***[aj daktori dospeli] a akurat ohrozuju ludi...nezodpovednost, a radsej by som bral crossku
podporujem stvorkolky u lesnikov, policajtov, atd
// babati zavidi ty zadubeny ko*ot karmovy teply.. ked si slepy ze napisem ze mam rad crossku ta asi zavidim...
RENCO
Novice
Novice

Príspevok od používateľa RENCO »

A ONI MY HO DAJU AZ KED DOVRSIM 17 ALEBO AJ CEZ 16
PROSIM PISTE LEBO SI CHCEM ROBIT VODICAK ABY SOM MOHOL UZ JAZDIT PO CESTACH
empty1982
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

RENCO napísal:A ONI MY HO DAJU AZ KED DOVRSIM 17 ALEBO AJ CEZ 16
PROSIM PISTE LEBO SI CHCEM ROBIT VODICAK ABY SOM MOHOL UZ JAZDIT PO CESTACH
na stvorkolku ti daju vodicak od 16rokov, je to specialna skupina ale maloktora autoskola robi kurzy pretoze nemaju stvorkolky na jazdy.

ked dovrsis 16 rokov mozu ti ho vydat
Napísať odpoveď