GPS z USA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

zdravím
chcel by som si kúpiť GPS navigáciu do auta v amerike ale pôvodne som chcel MIO C720 ale tam majú väčšinou len garmin a tomtom:) a ked majú mio tak len málo a slabšie modely:(
pozeral som na stránkach amazon.com a circuitcity.com
a preto sa pýtam mohli by ste mi poradiť či je to dobrý nápad kupovať s to v USA a či radšej tomtom al. garmin- aké majú obidva pokrytie slovenska a v čom sú ich výhody a nevýhody? asi oba bežia na win CE, škoda radšej by som keby to bol iGO, no to je jedno ale please poradte mi :D

//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2008, 17:32 )
sorry že som netrpezlivý ale potreboval by som poradiť súrne, lebo tento týždeň je rozhodujúci, takže ak máte nejaké rady tak sem s nimi :D
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

No tak dobra navig. je aj Mio ale aj Garmi Nuvi.Ja mam Garmin a som spokojny.Podla mna je jedno ci to kupis tu alebo v USA.Rozdiel je mozno v cene.A mapy si postahujes z netu ake len budes chcet.
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

pocuj ale ty ked to kupis v USA budes tam mat aj slovenske mapy? lebo ked tu kupis na slovensku tak USA v mapach nemaas.. a inak mozem ri odporucit jednoznacne Garmin myslim ze to je svetova spicka v navigaciach..
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

No ked to kupi v USA tak asi tazko mapa Slovenska :D :D :D ....
Sak v USA mozno ani newedia, ze je Slovensko.Sak pride na slovensko pojde na stranky vyrobcu a si stiahni mapy kolko len chce a ktorej kolvek krajiny na svete aka je spracovana...
mito85
Star
Star

no šak ja to chcem kúpiť tam len kvôli cene :D a takže skôr mi odporúčate garmin než tomtom?
a garmin požíva aký operačný systém?(win CE) lebo raz som sa to tu pýtal a hovorili mi že win ce je naprd že radšej iGO al. win mobile(alebo také volačo:)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Igo je dobré, aj Garmin nuvi.... Zober asi ten.. Tom Tom rozhodne nie, nemá takmer žiadne pokrytie SR...
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

mito85:A aky chces presne typ Garminu????
mito85
Star
Star

takže malo by to byť GARMIN Nuvi 760 alebo GARMIN Nuvi 660FM
alebo mi viete poradiť nejaké iné modely od garminu lebo v modeloch od garminu sa moc nevyznám, aby to malo veľký displej (foták nepotrebujem) a nejaké tie funkcie
a aké má pokrytie SR ten garmin?
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak ja odporucam:
tento: http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=522 - tento mam aj ja a som spokojny
alebo tento: http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=884
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

no iGo (teda mio) by som ti asi neodporucal mam mio a mozem ti povedat neni som s nim spokojny.. robi ciste blbosti...

jednoznacne http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=884 to bez rozmyslania mozes brat..
alebo potom ked mas viac penazi a chces fakt spicku tak potom toto:
http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=847 - no ale toto je uz trocha na peniaze.. takze ja by som asi jednoznacne brat tu prvu...

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2008, 19:30 )
Lyson2580q - skade si kupoval tu 250W? a co si zanu dal az sa smiem spytat?
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

No kupoval som ju z tejto predajne: www.3soft.sk
Stala okolo tych 9000SK uz neviem presne...
mito85
Star
Star

no tak som sa rozhodol- zoberiem si asi tú nuvi 750-ku al. 760:)
lebo 255w za tých 8990 nemá mp3 prehrávač a 770 je zbytočnosť kt. je o 3000 korún drahšia ako 760 a nemá žiadne naviac funkcie a tá 5000-cka či ako sa to označuje sa vyznačuje len tým že má rozlíšenie 800*480 ale to je super ale zbytočne drahé na môj vkus
takže čo skôr 750 al. 760? tá 760 má naviac bluetoot a nejaké dalšie funkcie ale neviem či to bluetoot využijem?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ehm, ešte ma napadla taká drobnosť, v súvislosti s Garminom, ktorú som sem ešte do žiadnej témy nepísal...
Konkrétne sme mali možnosť týžden používať Garmin Nuvi 700. Prístroj má podrobnú SR mapu (až na kúsok práve stavajúcej dialnice niekde okolo Važec-Mangusovce, ale v reále to tam vyzeralo tak že sa išlo v protismere po 1 pruhu dialnice takže sa nedivím že bol problém. Inak hlasová navigácia bez problémov, všetko fungovalo výborne, včas.

Len ma troška zarazilo, že prístroj (ako každý) má v tech. údajoch určitú prevádzkovú teplotu. To je OK, ale Garmin má okrem toho teplotu pre nabíjanie :aasmile11:. V papieroch si to už nepamatám ale je tam nejaké max. 45°C (už fakt neviem koľko presne, každopádne pocitovo som tomu neprikladal žiadnu váhu). V praxi sme ho poiužívali tak, že keď sme boli preč tak bol v ruksaku schovaný (mimo auta), a za jazdy navigoval v držiaku, s napájanim do 12V zásuvky auta. V aute bola pustená klimatizácia, to len na predstavu, v interiéri bola normálna teplota ako v každom klimatizovanom aute, napriek tomu naň asi cez čelné sklo pieklo tak, že sa rozhodol že žiadne dobíjanie nebude... Fungoval iba zo siete (z 12V auta), inak bola batéria takmer stále vybitá. Takže pôvodnú voľbu, že sa budeme navigovať v aute a potom ho použijeme na nejakú pešiu turistiku musela padnúť, keďže nemal šťavu. Dodám, že má zabudovanú nevyberateľnú batériu a v balení nabíjačku do bežnej zásuvky nedostanete. A dodávaný USB kábel sme nemali kde strčiť, keďže počítač sme v hotelovej izbe nemali. :D Nasledujúci den pršalo, tak už bolo dobíjanie OK, tak ako som si to predstavoval.

Prístroj je to výborný, ale toto je taká jediná chybička ktorá na ňom bola. Ešte raz - pritom teplota nebola žiaden extrém, nejaká 30°C možno vonku.
Napísať odpoveď