Zarastanie nechtov na nohách

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ja idem na operáciu (6tykrát :roll: ) po Pustohlave (11.08 ). A vy ste to mali dobré so stehmi. Mne vyreže všetku poškodenú tkáň, prebrúsi poškodenú kosť a obviaže. 3 týždne z leta N/A. Ale chcem to mať zmáknuté ešte pred zápisom :?

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2008, 12:29 )
Tak som sa práve vrátil z nemocnice. Doktor to urobil ambulantne, klasika: Umrtvovačky (prvá fakt bolela), vyrezanie poškodenej tkáne, vyrezanie nechta, odstránenie hnisom poškodenej časti kosti, vymodelovanie nového lôžka, obväz. Namiešali mi nejaký super koktejl po ktorom som sa fakt haluzil, no teraz to už prestalo a nastúpili fantómovky :roll: au
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

jin napísal: odstránenie hnisom poškodenej časti kosti
to ti ako odstranili cast kosti? :shock:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

viper1993 napísal:to ti ako odstranili cast kosti? :shock:
Netuším. Znelo to ako dáka škrabka. Nemohol som sa kukať, lebo ma doktor zakryl, ale spýtam sa ho na preväze...

//dobre sa pamätáš :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

odskrabal, vyskrabal alebo dako takto "humanne" sa to robi ak si dobre pamatam :smt078
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

canopus napísal:dufam, ze mas aspon potom odvoz domov, lebo pesky to home asi nepojde
brat musel ist peso...a nemocnica je krva daleko...a pls:cital som iba prvu stranu teda mi nedavate k- ze blbu otazku...ale:ja to mam asi par rokou...nevem s tym ist k chirurgovi ci kam...ale mne ked to trochu narastie a zacina sa to zapalovat tak si to cvaknem ale ono to zase rastie...ako mam spravit aby to po cvaknuti nerastlo?a dakto pisal ze to si treba strihat nechty tak aby to nerastlo...ale AKO?co som spravil zle?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

strihat nechty na nohe dorovna umyvat pravidelne nohy... ked je leto nechodit v kozennych topankach ale v sandaloch a pod. aby sa ti nezaparila noha atd...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Aj mne sa stalo ze mi zarastol nechet na lavom palci tak idem k chirurgovi :cry: a on povie ze klasika polovicu nechtu prec vycistit zasit a previazat. Kua som sa bal a ked povedal ze inekcia na umrtvenie VELMI boli ze si mozem aj pokricat tak som myslel ze ujdem :D ale ani som nepipol ale bolelo to :D a potom uz som necitil nic a teraz po 4 mesiacoch od zakroku ten prst tak haluzne vyzera :D
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

M@rt1n napísal:Aj mne sa stalo ze mi zarastol nechet na lavom palci tak idem k chirurgovi :cry: a on povie ze klasika polovicu nechtu prec vycistit zasit a previazat. Kua som sa bal a ked povedal ze inekcia na umrtvenie VELMI boli ze si mozem aj pokricat tak som myslel ze ujdem :D ale ani som nepipol ale bolelo to :D a potom uz som necitil nic a teraz po 4 mesiacoch od zakroku ten prst tak haluzne vyzera :D
a kde si bol u chirurga? v nemocnici?
btw. tiez som z PD
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no...ale poradte mi...mne to tam zarasta ale fkuse si to cvaknem...ako mam spravit aby to prestalo?...ku chirurgovi necem ist...daku inu moznost skuste...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

sekeru, dreveny pen a pytel ladu :D
teraz vazne, ak uz ti to taz zacne zarastat, sam sa toho nezbavis. mame tiez zarasta a pravidlene si to vystrihava, krci tvar a zalieva alpou a to uz dlhsiu dobu... cize dobre spravy pre teba nemam :(
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

viper1993 napísal:a kde si bol u chirurga? v nemocnici?
btw. tiez som z PD
nie v meste v Sv. Vincentovi u Kuklu
koprdil
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa koprdil »

Nečítal som toto celé, iba prvé dve strany a to mi stačilo. Tiež mám s týmto problémi, ale velmi sa toho trhania nechtu bojím. Radšej sa na to vykašlem a budem s tým žit nadalej :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

boborko napísal:no...ale poradte mi...mne to tam zarasta ale fkuse si to cvaknem...ako mam spravit aby to prestalo?...ku chirurgovi necem ist...daku inu moznost skuste...
skus si to natierat s betadine a snaz sa mat co najvzdusnejsie chodidlo,casto si umyvaj nohy a skus pouzivat taky ten sprej na botasky a chodidla, ak nepomoze tak chod normalka ku chirurgovi lebo ked ti to zacne riadne mokvat a pachnut a sirit sa dalej tak to uz bude na nic
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a teb betadin...to co ako...hladat asi v lekarni vsak? :)...a kolko to stoju?kolko toho je?ako casto si to tym natierat?doma mam svedske kvapky...aj to pomoze?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak a dnes osm bol na preväze. Vypadá to celkom slušne, už poamly ja chodím bez toho, aby som sa bál, že mi ten hnusný tlak v palci roztrhne obväzy.
Doktora som sa pýtal, čím to škrabal, povedal že normálne - čepielkou skalpela. Hnis vraj stihol zasiahnuť iba malú časť kosti, čiže nebolo potrebné brúsiť.
Rana vyzerá tri dni po operácii takto. (kto nechce vidieť dieru v palci, nech nekliká). Teraz nasledujú repíkové kúpele a čím ďalej menší obväz. Ale kým stlačím spojku ešte potrvá :(

//snáď mi módi / admini odpustia link na obrázok, no nie všetci na fóre by to zrejme ako prílohu chceli vidieť
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

takze tak hosi. ja som tychto vyrezavani, bruseni a trhani podstupil asi 6 krat. posledne necht siel cely dole (anestezou), ale -stale- sa mi to sere a vzdycky ten necht zakrnie a uz to hnisa a fest boli.

nemyslim ze to je zarastanim, pretoze ked som to mal napr. na pravej nohe a chirurg (iny chirurg, fest masiar) oddrapil cast z nechta, spravilo sa mi to na tej istej strane - alebo na opacnej strane toho isteho palca, alebo aj na druhej nohe na palci. takze si myslim ze tam mam nejaku infekciu alebo co.

trhat si to uz nedam ani bohovy. je to bezvyznamne. takze asi tam cosi v tej krvi bude, sak - ked sa vykmasla 1/4 z nechtu na pravej nohe tak to zacalo robit na druhej nohe, jako som pisal, a tak dalej... stale sa to nechce vyliecit.

co s tym mam robit? mam doktorovi povedat nech tam krv odobere a nech to presetri? podotykam ze tam je dajaky bacil :(
marek7944
Amateur
Amateur

zarastanie nechtov na nohach a rukach

Príspevok od používateľa marek7944 »

necital som celu diskusiju ale isto vsetkym pomoze ked zistia ze mu zarasta nechet tak to zacne asi pobolievat....moja rada...robrat pilnik alebo nozik a zoskrabat vrch nechtu...az bude hmatatelne vidno rozdiel..nebolito urcite,po cca2-3 dnoch sa to da naporiadok,a to tak ze nechet to co statil na vrchu si zoberie t.z. z bokov tam kde ten nechet zarasta,a nebudeto boliet az dovtedy kym si zasa neostrihate nechty zle .robim si to uz asi 10rokov a nepoznam nic lepsie a hlavne bez bolestne[/b]
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

marek...nevizera to az tak nezmyselne teda to idem dnes vyskusat...dufam ze zabere bo problemy s tymto mam uz velmi dlho ale ale sthnute nechet necem...potom dam vediet ci u mna zabralo
marek7944
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marek7944 »

u mna to zabera na 100000 percent.pozeral som raz v tv taku diskusiu tam to vraveli cca asi 12 rokov do zadu a potom som to skusil a fungovalo to.tak len riadne pilnikuj alebo skrab :wink:
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

... pomaha to aj vtedy ked ten palcek uz je navrety jak globus a ide z neho dost hnisu?
btw ja tam "zive masko" nevidim, len popukanu kozu, takze neviem ci to bude tym zarastanim... zeby tam bola nejaka infekcia ako Kibo mal?
Napísať odpoveď