ceny pamätovych kariet

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
qwerty-xyz

ceny pamätovych kariet

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:roll: Tak hned k veci.

-V nay stoji 4GB karta do mobilu 2290 SK M2-ka do SE K800I.
-V nasej milej predajni pracok (fajn fajn je to elektro ale povacsine tam maju chladnicky pracky a mikovlnky) stoji 4GB karta ten isty model 1290 sk

-V predajni euronics (ci ako sa to vola) odo mna chceli 979 sk? (aspon ked so dobre pamatam)
-V predajnach s vypoctovou technikou to bolo len na objednavku a cuduj sa svete na zajtra mi pride tato karta za 667 sk aj s danou.

No je toto normalne? cim sa tieto karty lysia? Pretoze rychlostou nie a znackou tiez - nepisal som vsetky elektra ktore som dneska obehal ale kary som nasiel iba od firmy SANDISK a SONY a cenove rozdiely su tam nenormalne!!!!!!
PRECO? v com sa lysia tieto karty od seba okrem ceny? no ked mam dat za 4GB kartu 2290 alebo 667 tak to je rozdiel pre mna dost.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

zalezi na znacke, ak je to origo sony, cena 2290 je uplne normalna, ak kupis a-data, san disk ci podobnu znacku, aj cena 667 je v poriadku. ak by sa jednalo o uplne identicky model - je to na predajcovi ako si nastavi marzu, moze na tom bud pekne zarobit, ale aj pekne prerobit :wink: a plus aj konkurencny boj spravi svoje, v susednej predajni daju cenu dolu aby tovar kupovali u nich aj keby mali predat so stratou, nazenu zakaznikov, ktori mozno kupia nieco navyse a strata sa vyrovna :wink:
qwerty-xyz

Kibo napísal:zalezi na znacke, ak je to origo sony, cena 2290 je uplne normalna, ak kupis a-data, san disk ci podobnu znacku, aj cena 667 je v poriadku. ak by sa jednalo o uplne identicky model - je to na predajcovi ako si nastavi marzu, moze na tom bud pekne zarobit, ale aj pekne prerobit :wink: a plus aj konkurencny boj spravi svoje, v susednej predajni daju cenu dolu aby tovar kupovali u nich aj keby mali predat so stratou, nazenu zakaznikov, ktori mozno kupia nieco navyse a strata sa vyrovna :wink:
:? v com je sandisk horsi od sony? mam karty ako pamatove aj od jednej aj od druhej firmy a rozdiel som doteraz neregistroval ziaden okrem toho ze sony je podstatne drahsia.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lebo platis za znacku :wink: a san disk je - nepoviem ze rovno smejd - horsia znacka, mam zle skusenosti, ale tych vyrobcov je tolko, ze to je jedno, kazdy sa predbieha v zaruke a prislusenstve, pocet adapterov, 9 rocna zaruka, dozivotna,...
qwerty-xyz

Kibo napísal:lebo platis za znacku :wink: a san disk je - nepoviem ze rovno smejd - horsia znacka, mam zle skusenosti, ale tych vyrobcov je tolko, ze to je jedno, kazdy sa predbieha v zaruke a prislusenstve, pocet adapterov, 9 rocna zaruka, dozivotna,...
:? Kurnnik,cches povedat ze osm kupil zlu kartu? Lebo uz je objednana... V com je zla?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nepovedal som ze zla, davaju tusim 9 rokov zaruku, takze asi vedia preco ;) raz som ju kupil do fotaku a cely cas v pohode, ale po skonceni zaruky sa ako zazrakom posahala, ale kedze islo o malu kartu, tak som dlabal na to a kupil novu (A-Data). fungovat bude urcite, vyrobny proces ide stale dopredu a kedze je v zaruke tak sa netreba nicoho obavat. ale vseobecne je tato znacka povazovana za nizsiu strednu triedu :) (nie uplny lowend)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ja mám tiež sandisk 4GB M2 už skoro rok a zatial žiadny problém. myslím, že ich má kopes ľudí a nejaké masívne kazenie kariet som nezaznamenal. nemáš sa čoho obávať
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

o sandisk sa spytajte uzivatela Juicy vam prezradim on ich predava :wink:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

jj sandisk je celkom dobra znacka.. v niektorych predajniach davaju do SE kartu sandisk namiesto sony :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

DjBass napísal:jj sandisk je celkom dobra znacka.. v niektorych predajniach davaju do SE kartu sandisk namiesto sony :)
nie vsak kvoli kvalite, ale asi kvoli cene, ktora je miestami aj viac ako 3x nizsia :)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Kibo napísal:nie vsak kvoli kvalite, ale asi kvoli cene, ktora je miestami aj viac ako 3x nizsia :)
no jo.. ale ja som velky rozdiel medzi tymito kartami nespozoroval... mal som zakladnu 64mb sony a ta sa mi pokazila teraz mam 2gb sandisk a bezi v pohode a este ani jeden problem :wink:
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Ja mam tiez SanDisk za 700 Skk, 2 GB a spokojnost, ...
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

DejmiJohn napísal:Ja mam tiez SanDisk za 700 Skk, 2 GB a spokojnost, ...
taktiez :D
qwerty-xyz

ledenaster napísal:taktiez :D
:wink: chvalabohu ja osm sa uz zlakol ze som sa oebal o kartu.
Tak pozajtra to pcham do mobilu snad to bude fajn-inak co spravim so starou 1GB? napcham ju nejako pod kryt asi.... budem ju nosit ako nejaku pohotovostnu.
gabberman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gabberman »

DejmiJohn napísal:Ja mam tiez SanDisk za 700 Skk, 2 GB a spokojnost, ...
ja som dal 450 sk a tiez som spokojny,zatial ziadny problem
spacesko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spacesko »

Orientacne ceny pamatovych kariet znacky (shops, online shops s DPH,..):
1GB

SanDisc MS ???
SanDisc MS Duo ???
SanDisc MS Micro M2 310Sk,-

MMC ???
A-DATA RS-MMC 220Sk,-

SanDisc SD 220Sk,-
SanDisc Mini SD 310Sk,-
Kingston Micro SD 130Sk,-

2GB

SanDisc MS ???
SanDisc MS Duo 640Sk,-
SanDisc MS Micro M2 450Sk,-

MMC ???
RS-MMC ???

Kingston SD 220Sk,-
SanDisc Mini SD 530Sk,-
Kingston Micro SD 230Sk,-
Anafora
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Anafora »

Vies cim su tie rozdiely? Jednoducho ceny kariet neuveritelne padli a predajne, ktore sa nespecializuju na pamatove karty, si to bud nevsimaju alebo maju uz v zasobe karty za stare ceny a predat za novu cenu ich nemozu, pretoze by isli do straty. Si pozri ceny na tejto stranke, ktora sa specializuje na karty a uvidis ake su ceny kariet.
Brita Maxtra

A mimochodom znacka SanDisk je medzi kartami pojem, nie je to ziadna smejdina a mnohokrat ju sami operatori davaju do mobilov namiesto kariet Sony pretoze Sandisk su spolahlivejsie. 8)
Bielenie zubov
spacesko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spacesko »

Nokia ma karty znacky SanDisc. SE maju vacsinou sony ale casto aj SanDisc.
Uvedene ceny su terajsie. Ake ceny terz prevladaju. Nasiel som aj lacnejsie aj drahsie ako totok. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Uvediem to tu trochu na pravu mieru: na pamatovej karte sa nema co pokazit, nie su tam ziadne pohyblive diely...preto je v otazke zivotnosti jedno, aku znacku si kto kupi, problem moze byt iba s pouzitim, pretoze som na niekolkych forach cital, ze sa moze stat, ze urcity mobil nespolupracuje s urcitou znackou pamatovych kariet. Sam tuto skusenost nemam, ale nieco na tom urcite bude.
PS: pri tych cenach som si spomenul na jednu skusenost z kosickej Hypernovy - bol som tam s bratom a po ceste do potravin sme v tej istej budove nasli mobilshop, tak si tam kupil pamatovku kingston 1 GB za asi 400 Sk, potom som ja cosi hladal uz v oddeleni elektra Hypernovy a tam mali TU ISTU pamatovku za 800 Sk :)
Tam uz je potom problem s tym, co spomenul(a) Anafora vyssie
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

pre toto mam radsej microSD .. M2 je nenormalne draha
Napísať odpoveď