Nová Škoda Superb !!!

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ako niekto moze vobec zo srandy uvazovat vo vlajkovej lodi automobilky o 1.9 TDi s Pumpa - Dýza systemom vstrekovania ... ved je to motor do muzea ... Common Raily su uz v X-tej vyvojovej generacii a Cech/Slovak furt bude pachat do auta ten zasmradeny dvojliter f dechtu ... proti nafte nemam vobec nic, ked je motor dobre spraveny ale traktorova 1.9 TDi z produkcie Schadewerke (Audi, VW, Seat) to rozhodne neni ...

(( osobne som nafte prisiel na chut v X-Trailiku )) ... inak najrozumnejsi motor pre bezneho cloveka mi do octavie/superba pride 1.8 TSFI ..
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Kibo: nejake motory maju pribudnut este na jesen, aj 4x4 :)
ale dovtedy nechce stary otec (67) cakat :wink:

Syfon: len golf a superb su ine vahove kategorie, nie?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tomasko.. Golf je o 300kg ľahší (1,1t vs. 1,3t)

Inak rozhodnúť sa musí dedko, pokiaľ má rád kľudnú jazdu a mu záleží na spotrebe, tak diesel by mal byť jeho ideálny motor. Pokiaľ chce jazdu prežívať naplno, rád jazdí rýchlo a svižne, potom ten benzín 1.8TSI.. samozrejme tam už bude musieť načrieť trochu viac do vrecka.

http://new.skoda-auto.sk/modely/novy_su ... atalog.pdf (na konci sú motory + parametre)

nordkapp_pb.. ten najrozumnejší motor si podľa akého vzorca rátal? ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

brm ... PD system rovno vylučujem, ked chcem brat auto vyššej strednej triedy ( podla vybavy v podstate celkom luxusne auto ), tak nechcem aby drkotalo ako traktor a musel som ho prehovarat k nejakym vykonom ... takisto nechcem aby zbytocne vela zralo ( pri rozumnej jazde diskutabilne ) a neni to auto na zavodenie, preto vylucujeme motory 3000ccm a vyssie ( ano na dialnici 160 pri lenivych otackach je fajn, ale ako casto ? ) ... 1.4 TSI ... neviem neviem na tak tažku kravu je to niečo ako klasicka 1.4 Ochcáfka predoslej generacie ( neviem ci nie este pred faceliftom ) .. proste slaby prievan ... preto mi ako benzin vychadza najlepsie ta 1.8 ... pri nastupenom trende navratu k benzinom pri škodovkach predpokladam že bude možno uspešnejši ako diesle (( predsa len vacsinu dieslovych skodoviek boli ochcafky kter brala KAŽDA firma ako služobky ... )) ... ale OK berem s5, adekvatnym motorom pre dymičov je aj 2.0 TDi so systemom Common Rail ..

... všetkym sa ospravedlnujem za to, že som sa nechal uniesť vôňou benzínu ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: 1,3 tony a 1,1 tony je podla teba rozdiel 300kg??? :shock: BTW: Superb 2.0 TDi - 1490 kg :wink:

auto.cz
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Syfon napísal:Je to sice smiesne :D , ale tieto nizkoobjemove turbo motory su udajne velmi dobre.
dobry mozno hej, ale na ako dlho? ako dlho vydrzi nizkoobjemovy turbomotor a navyse v 1,5 tonovom aute? ja osobne by som nebral, nakoniec bude mat aj tak taku spotrebu ako ta 1,8 :wink: ak by tam bol 1,4 TSI Bi Turbo, to je o nieco inom, ten ma o 45k viac 8) inac je to skoro taka kravina, ako bola v r. 2000 Octavia 1,4 MPI 44 kW :lol:
skoda rulez, boduju :roll:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hojko.. no som sa sekol.. malo tam byť 1,4t.. ;) Inak podľa pdf, čo som pastol v predchádzajúcom výsledku, pohotovostná váha pre 1.4TSI je 1425kg.. ;)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nordkapp_pb, este by si mohol tu pritomnym ozrejmit, preco cech/slovak davaju este stale PD system do svojich automobilov :wink:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

nemate niekto blizsie info o navigacii columbus?

rozhodujeme sa ci ju dat alebo nie :)
btw. motor bude nakoniec 2.0 TDI PD s výkonom 103 kW (140 k)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:nordkapp_pb, este by si mohol tu pritomnym ozrejmit, preco cech/slovak davaju este stale PD system do svojich automobilov :wink:
ja osobne vidim v tom iba tie peniaze ... je to lacnejsie .. ale pri aute za milion korunaciek nema podla mna velky zmysel riesit zastaraly motor, ked mas peniaze na noveho superba, tak je skoda dat tam iny ako common railovy diesel ... vyssia investicia do lepsieho motora je potom badatelna v dynamike, kultivovanosti chodu, hlucnosti, vibraciach (( hlavne teda vibracie a hlucnost by ma pri povedzme vyssej strednej triede, do ktorej sa chce superb radit dslova srali )) ...
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

1 mega za skodovku? Dik, ale ne, hlavne ked za tu cenu mam nadupane Mondeo, koncom roka dojde Insignia a ked uletime z kategorie, tak urcite RAV4.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Kila Bee hej??
1Melon a mas nove mondeo skoro v zaklade ...
A na SuperB uz mas dvojzonovu Klimu, Monochromaticke spatne zrkadla, Multidot Palubny, adaptativne Xenony ESP, ABS, ASR, Proste skoro kompletne vybavene auto bez Koze, Stresneho okna a Navigacneho.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

http://www.autobild.sk/archiv/stranycis ... 2008-obsah

kupil som si casopis autobild a porovnavali tam nove auta z tej istej "stajne" cize Skoda Superb, VW Passat, Audi A4

co ma prekvapilo vyhralo superb na vsetkych ciarach, aj bodovo.

a co ma podla teba ten ford ine/lepsie ako superb?

//sedel som v superb v predu (mam 185 cm) natiahol som si nohy, nasledne som si zadol do zadu a tam som si mohol rovnako natiahnut - vystriet nohy :)
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

moj nazor je ten ked by si kupoval tejto triedy, t.j. manazerska limuzina, pozrel by som do bazarov po nejakom BMW radu 5, max 1-2 roky stare, alebo takisto Audi A4, tieto auta sa daju zohnat za dobru cenu v dobrej vybave s dobrou motorizaciou, a s prepacenim fan clubu skoda, vyzeraju urcite lepsie nez Superb a aj kvalita je urcite lepsia....ale ked chces nove auto tak to fakt neviem...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

den333
Dovolim si povedat ze s kvalitou trepes blbosti. Skoda je uz vlastne nemecka znacka, ktora uzsko spolupracuje s VW. Takze o kvalite spracovania, motorov, vybavy by som sa pokojne priklonil na stranu skody. a na druhej strane je to stale "ludovejsia" znacka a ta tolko penazi dost vymakane manazerske auticko
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

skolacik
ja som nepovedal ze superb nie je dost vymakane auticko, fakt pred skodou klobuk dole zrobili velky pokrok od minuleho modelu ale snad mi nechces povedat ze Skoda je kvalitnejsia nez BMW no neblazni....ked si sadnes do BMW a potom do skoly urcite pocitis rozdiel...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

a sedel si v novom superb? pretoze v takej cene kupis tak trojkove bmw, co sa teda so superb neda porovnat

a ano my mame A4 (rok vyroby 2007) a ideme kupovat to Superb cize viem priblizne porovnat tie modely
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Shark NX - hej? kedy si bol naposledy vo Forde? :) Ja tu mam na stole ponuku na 2.5 Duratec 220k Titanium SX + komplet elektrika (sedadla, zrkadla) a ine drobne blbosti z doplnkovej vybavy za 1 099 000,-

Ak je toto pre teba zaklad, ok. Ulahcim ti robotu hladania v cenniku SX = koza + bi-xenony :wink: A sorry, ale dual klimu ma Mondeo v kazdej vybave uz v zaklade.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Killa Bee asi mesiac dozadu ked som od nich bral ponuku...
BTW taku ponuku som dostal aj ja 4Roky dozadu na jedno mondeo ktore teraz mame ... Hacik bol: objednany kus ... A objednavatel zrusil objednavku ... Cize im zostal 1ks na sklade zo spravenou vybavou ... A toho sa chceli zbavit.
Rovnaky pripad je u teba ;) ... Poznam ich tam vsetkych ...
Keby si si sam chcel spravit kus na objednavku vyjde ta to drahsie.

Ja ti poviem inu ponuku...
SuperB Elegance (Drevo, Biely Semiš), 1.8 TSI, 7.St. DSG Automat, Ataptativne Bi-Xenony, 2 Zonova Klima, Radio Bolero, Elektricky nastavitelny priestor vodica pre 3 Osoby (Volant, Sedadlo,Zrkadla), 9 AirBagov, Dazdovy Senzor, Svetelny Senzor, Monochromaticke Stredove aj bocne spatne zrkadla, HOT Port na mobil, 18" Kolesa ...
Cena?? 1 090 350Sk
Napísať odpoveď