Nová Škoda Superb !!!
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ako niekto moze vobec zo srandy uvazovat vo vlajkovej lodi automobilky o 1.9 TDi s Pumpa - Dýza systemom vstrekovania ... ved je to motor do muzea ... Common Raily su uz v X-tej vyvojovej generacii a Cech/Slovak furt bude pachat do auta ten zasmradeny dvojliter f dechtu ... proti nafte nemam vobec nic, ked je motor dobre spraveny ale traktorova 1.9 TDi z produkcie Schadewerke (Audi, VW, Seat) to rozhodne neni ...
(( osobne som nafte prisiel na chut v X-Trailiku )) ... inak najrozumnejsi motor pre bezneho cloveka mi do octavie/superba pride 1.8 TSFI ..
(( osobne som nafte prisiel na chut v X-Trailiku )) ... inak najrozumnejsi motor pre bezneho cloveka mi do octavie/superba pride 1.8 TSFI ..
Tomasko.. Golf je o 300kg ľahší (1,1t vs. 1,3t)
Inak rozhodnúť sa musí dedko, pokiaľ má rád kľudnú jazdu a mu záleží na spotrebe, tak diesel by mal byť jeho ideálny motor. Pokiaľ chce jazdu prežívať naplno, rád jazdí rýchlo a svižne, potom ten benzín 1.8TSI.. samozrejme tam už bude musieť načrieť trochu viac do vrecka.
http://new.skoda-auto.sk/modely/novy_su ... atalog.pdf (na konci sú motory + parametre)
nordkapp_pb.. ten najrozumnejší motor si podľa akého vzorca rátal?
Inak rozhodnúť sa musí dedko, pokiaľ má rád kľudnú jazdu a mu záleží na spotrebe, tak diesel by mal byť jeho ideálny motor. Pokiaľ chce jazdu prežívať naplno, rád jazdí rýchlo a svižne, potom ten benzín 1.8TSI.. samozrejme tam už bude musieť načrieť trochu viac do vrecka.
http://new.skoda-auto.sk/modely/novy_su ... atalog.pdf (na konci sú motory + parametre)
nordkapp_pb.. ten najrozumnejší motor si podľa akého vzorca rátal?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
brm ... PD system rovno vylučujem, ked chcem brat auto vyššej strednej triedy ( podla vybavy v podstate celkom luxusne auto ), tak nechcem aby drkotalo ako traktor a musel som ho prehovarat k nejakym vykonom ... takisto nechcem aby zbytocne vela zralo ( pri rozumnej jazde diskutabilne ) a neni to auto na zavodenie, preto vylucujeme motory 3000ccm a vyssie ( ano na dialnici 160 pri lenivych otackach je fajn, ale ako casto ? ) ... 1.4 TSI ... neviem neviem na tak tažku kravu je to niečo ako klasicka 1.4 Ochcáfka predoslej generacie ( neviem ci nie este pred faceliftom ) .. proste slaby prievan ... preto mi ako benzin vychadza najlepsie ta 1.8 ... pri nastupenom trende navratu k benzinom pri škodovkach predpokladam že bude možno uspešnejši ako diesle (( predsa len vacsinu dieslovych skodoviek boli ochcafky kter brala KAŽDA firma ako služobky ... )) ... ale OK berem s5, adekvatnym motorom pre dymičov je aj 2.0 TDi so systemom Common Rail ..
... všetkym sa ospravedlnujem za to, že som sa nechal uniesť vôňou benzínu ...
... všetkym sa ospravedlnujem za to, že som sa nechal uniesť vôňou benzínu ...
-
Kibo
Hardcore addict
dobry mozno hej, ale na ako dlho? ako dlho vydrzi nizkoobjemovy turbomotor a navyse v 1,5 tonovom aute? ja osobne by som nebral, nakoniec bude mat aj tak taku spotrebu ako ta 1,8Syfon napísal:Je to sice smiesne, ale tieto nizkoobjemove turbo motory su udajne velmi dobre.
skoda rulez, boduju
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja osobne vidim v tom iba tie peniaze ... je to lacnejsie .. ale pri aute za milion korunaciek nema podla mna velky zmysel riesit zastaraly motor, ked mas peniaze na noveho superba, tak je skoda dat tam iny ako common railovy diesel ... vyssia investicia do lepsieho motora je potom badatelna v dynamike, kultivovanosti chodu, hlucnosti, vibraciach (( hlavne teda vibracie a hlucnost by ma pri povedzme vyssej strednej triede, do ktorej sa chce superb radit dslova srali )) ...krija napísal:nordkapp_pb, este by si mohol tu pritomnym ozrejmit, preco cech/slovak davaju este stale PD system do svojich automobilov
-
Tomasko
Guru wannabe
http://www.autobild.sk/archiv/stranycis ... 2008-obsah
kupil som si casopis autobild a porovnavali tam nove auta z tej istej "stajne" cize Skoda Superb, VW Passat, Audi A4
co ma prekvapilo vyhralo superb na vsetkych ciarach, aj bodovo.
a co ma podla teba ten ford ine/lepsie ako superb?
//sedel som v superb v predu (mam 185 cm) natiahol som si nohy, nasledne som si zadol do zadu a tam som si mohol rovnako natiahnut - vystriet nohy
kupil som si casopis autobild a porovnavali tam nove auta z tej istej "stajne" cize Skoda Superb, VW Passat, Audi A4
co ma prekvapilo vyhralo superb na vsetkych ciarach, aj bodovo.
a co ma podla teba ten ford ine/lepsie ako superb?
//sedel som v superb v predu (mam 185 cm) natiahol som si nohy, nasledne som si zadol do zadu a tam som si mohol rovnako natiahnut - vystriet nohy
-
den333
Professional
moj nazor je ten ked by si kupoval tejto triedy, t.j. manazerska limuzina, pozrel by som do bazarov po nejakom BMW radu 5, max 1-2 roky stare, alebo takisto Audi A4, tieto auta sa daju zohnat za dobru cenu v dobrej vybave s dobrou motorizaciou, a s prepacenim fan clubu skoda, vyzeraju urcite lepsie nez Superb a aj kvalita je urcite lepsia....ale ked chces nove auto tak to fakt neviem...
-
nejakymarko
Addict
den333
Dovolim si povedat ze s kvalitou trepes blbosti. Skoda je uz vlastne nemecka znacka, ktora uzsko spolupracuje s VW. Takze o kvalite spracovania, motorov, vybavy by som sa pokojne priklonil na stranu skody. a na druhej strane je to stale "ludovejsia" znacka a ta tolko penazi dost vymakane manazerske auticko
Dovolim si povedat ze s kvalitou trepes blbosti. Skoda je uz vlastne nemecka znacka, ktora uzsko spolupracuje s VW. Takze o kvalite spracovania, motorov, vybavy by som sa pokojne priklonil na stranu skody. a na druhej strane je to stale "ludovejsia" znacka a ta tolko penazi dost vymakane manazerske auticko
Shark NX - hej? kedy si bol naposledy vo Forde?
Ja tu mam na stole ponuku na 2.5 Duratec 220k Titanium SX + komplet elektrika (sedadla, zrkadla) a ine drobne blbosti z doplnkovej vybavy za 1 099 000,-
Ak je toto pre teba zaklad, ok. Ulahcim ti robotu hladania v cenniku SX = koza + bi-xenony
A sorry, ale dual klimu ma Mondeo v kazdej vybave uz v zaklade.
Ak je toto pre teba zaklad, ok. Ulahcim ti robotu hladania v cenniku SX = koza + bi-xenony
-
Tomasko
Guru wannabe
to myslis toto http://magazin.auto.cz/testy/ford-monde ... ojeni.html ?
-
Shark NX
Addict
Killa Bee asi mesiac dozadu ked som od nich bral ponuku...
BTW taku ponuku som dostal aj ja 4Roky dozadu na jedno mondeo ktore teraz mame ... Hacik bol: objednany kus ... A objednavatel zrusil objednavku ... Cize im zostal 1ks na sklade zo spravenou vybavou ... A toho sa chceli zbavit.
Rovnaky pripad je u teba
... Poznam ich tam vsetkych ...
Keby si si sam chcel spravit kus na objednavku vyjde ta to drahsie.
Ja ti poviem inu ponuku...
SuperB Elegance (Drevo, Biely Semiš), 1.8 TSI, 7.St. DSG Automat, Ataptativne Bi-Xenony, 2 Zonova Klima, Radio Bolero, Elektricky nastavitelny priestor vodica pre 3 Osoby (Volant, Sedadlo,Zrkadla), 9 AirBagov, Dazdovy Senzor, Svetelny Senzor, Monochromaticke Stredove aj bocne spatne zrkadla, HOT Port na mobil, 18" Kolesa ...
Cena?? 1 090 350Sk
BTW taku ponuku som dostal aj ja 4Roky dozadu na jedno mondeo ktore teraz mame ... Hacik bol: objednany kus ... A objednavatel zrusil objednavku ... Cize im zostal 1ks na sklade zo spravenou vybavou ... A toho sa chceli zbavit.
Rovnaky pripad je u teba
Keby si si sam chcel spravit kus na objednavku vyjde ta to drahsie.
Ja ti poviem inu ponuku...
SuperB Elegance (Drevo, Biely Semiš), 1.8 TSI, 7.St. DSG Automat, Ataptativne Bi-Xenony, 2 Zonova Klima, Radio Bolero, Elektricky nastavitelny priestor vodica pre 3 Osoby (Volant, Sedadlo,Zrkadla), 9 AirBagov, Dazdovy Senzor, Svetelny Senzor, Monochromaticke Stredove aj bocne spatne zrkadla, HOT Port na mobil, 18" Kolesa ...
Cena?? 1 090 350Sk