Upchate dutiny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Upchate dutiny

Príspevok od používateľa pryja »

Ma tu niekto skusenosti s liecbou chronickeho zapalu prinosnych dutin? Cokolvek, okrem punkcie a operacie. To berem ako poslednu, nevyhnutnu moznost.
Napr. akupunktura alebo akupresura. Podstupil niekto nieco take?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

chronicky som nemal, ale bol aj tak neprijemny... bojim sa ze inak ako operacne to nepojde :(
- teda aby to bolo efektivne
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Ja som mal tiez zapal dutin. Az taky, ze som mal horucky, vydel rozmazane, bolela ma hlava a zuby. Neriesilo sa to operaciou v pravom slova zmysle. Bol to skor bolestivy zakrok prepichnutia dutin a vycistenia od hlienov vodou. Podstupil som dvakrat tuto vec asi pred 4mi rokmi a odvtedy mam pokoj. Ma to len jednu nevyhodu, odvtedy nech sa snazim akokolvek potopit, musim si drzat nos, inac mi stecie az do krku.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

taka celorocna nadcha a celorocne upchaty nos to nieje ono vsak? :cry:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Stenky napísal:taka celorocna nadcha a celorocne upchaty nos to nieje ono vsak? :cry:
:( je
mne sa to tahalo 9 mesiacov a na konci juna mi to prepklo v zapal s teplotami, ale vyriesilo sa to paralenom, vdaka Bohu
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ja by som mal vacsi strach z dakych aziskich debilin ako z 20 minutovej operacie ..neviem
2janci2
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2janci2 »

no taku nadchu som mal aj ja,kazdy den po cely rok som musel ''sniakat'' do vreckovky,ale doktorka mi pomohla s tymto strasne,predpisala mi Tafen nasal,ten som dlho uzival,teraz mam taky slabsi,lebo ma to preslo(smrdi ako muskaty :D) LTT som sa vyhol prebijaniu nosu,moji obidvaja bratia to museli mat
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:taka celorocna nadcha a celorocne upchaty nos to nieje ono vsak? :cry:
To tomu len predchadza. Ked su zanesene dutiny, to uz je stadium, ked nepomahaju ani kvapky a spreje do nosa a hlavne v noci sa zle dycha.
Ale ked si budem musiet zvolit medzi prepichovanim a operaciou, tak radsej tu druhu moznost.
nadl
Medium Star
Medium Star

Prvá možnosť!

Príspevok od používateľa nadl »

pryja napísal:To tomu len predchadza. Ked su zanesene dutiny, to uz je stadium, ked nepomahaju ani kvapky a spreje do nosa a hlavne v noci sa zle dycha.
Ale ked si budem musiet zvolit medzi prepichovanim a operaciou, tak radsej tu druhu moznost.
Ja som mal taktiež problémi z dutinami, prepichli mi ích no po prepláchnutí mi aplikoval lekár do dutín streptomicín a otvtedy mám z dutinami pokoj. Môž byť že je to náhoda alebo tá liečba zabrala.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja sa snazim tomu vyhnut, ako sa da, lebo mi to robili par krat ked som mala 5 rokov a mam dost brutalne spomienky.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

pryja napísal:Ja sa snazim tomu vyhnut, ako sa da, lebo mi to robili par krat ked som mala 5 rokov a mam dost brutalne spomienky.
Vtedy som mal osem rokov keď mi to prepichovali, je pravdou že nie sú to dobré spomienky. pryja ak som mal nejaké problémi tak so to riešil soluxom, skús viac ti neporadím.
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Ak tie reci co tu pisete s operaciu brali z mojho postu, tak ja som pisal, ze sa to neriesi operaciou. Nemusite sa bat toho. Boli to len, kym sa nedosatnu dnu do dutin. Potom to zacnu vyplachovat vodou. Jedine co je na tom blbe je, ze men na zaciatk udali do nosa nieco ako vaticku do ucha, na ktorej bol taky roztok, co strasne stipal. Oproti tomu ta ihla bolela menej. Musite ohliadnut aj na moj vek, ze os mvtedy bol 8 rocny sopliak a ta bolest bola vtedy na mna moc. Neviem, uz 8 rokov mam pokoj. Mylsim, ze teraz by to uz tak ani nebolelo.
Mayka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mayka »

Shark_360 napísal:Ja som mal tiez zapal dutin. Az taky, ze som mal horucky, vydel rozmazane, bolela ma hlava a zuby. Neriesilo sa to operaciou v pravom slova zmysle. Bol to skor bolestivy zakrok prepichnutia dutin a vycistenia od hlienov vodou. Podstupil som dvakrat tuto vec asi pred 4mi rokmi a odvtedy mam pokoj. Ma to len jednu nevyhodu, odvtedy nech sa snazim akokolvek potopit, musim si drzat nos, inac mi stecie az do krku.
a bolo to velmi bolestive? lebo mna to teraz asi čaka..dik:)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

podla tejto stranky http://www.mayoclinic.com/health/chroni ... -and-drugs je toho viac ako operacia. skus vyskusat vsetko a potom povedz co a ako
qwerty-xyz

Re: Upchate dutiny

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

pryja napísal:Ma tu niekto skusenosti s liecbou chronickeho zapalu prinosnych dutin? Cokolvek, okrem punkcie a operacie. To berem ako poslednu, nevyhnutnu moznost.
Napr. akupunktura alebo akupresura. Podstupil niekto nieco take?
:roll: kasli na somariny kolo toho, Proste to treba prerazit a problem sa vyriesi. Ja uz tieto problemy davno nemam a na prerazanie si pamatam velmi dobre. Nic strasneho okrem toho ze to brutalne zaboli, z nosa sa vyvali krv, hlien z oci slzy lebo ten tlak sa vydrzat neda a nasledne ta vodicka do nosa je ceresnicka na torte tomu vsetkemu. Hlavne sa nebat a nepohnut s hlavou, myslim ze sestricka bude taka ochotna a hlavu podrzi. Proste chvilkovy zakrok a je po problemoch. :lol: My mame totiz doktora srandistu, ten mi tu ihlu vrazil do nosa vzdy ked som to najmenej cakal, az potom mi povedal ze to robil preto aby som necukol z hlavou.
:lol: Alebo ked ma nutil povedat kukuk a ked som to chcel povedat tak mi fukol s takou velkou gulou do nosa a nemohol som to nijak raz povedat, a doktor vecne ze : ta co nevieme ani kukuk povedat? a ja ze kuCHCHCHCHCHCHCH.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Haluze v tej nemocnici furt...
Napísať odpoveď