Ebooks

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Sú ebooks warez?

nie
13
16%
možno nie, netrápi ma to
13
16%
áno, no netrápi ma to
22
27%
áno, je to warez ako každý iný
33
41%

Celkom hlasov: 81

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ebooks

Príspevok od používateľa Stoporko »

sú podľa vás Ebooks warez? čítate knihy v digi podobe?

Ja na nich fičím odkedy mám PDA - už vyše dvoch rokov a je to skvelý vynález :P
Šetrí to hlavne miesto v poličke a peňaženku.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ci su warez? zalezi od licencie
neholdujem tomu, obcas nejake zaujimavosti v PDA, ale aby som si stahoval nejake romany tak to nie :) (vacsinou technickeho charakteru, pripadne nieco humorne)
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

všetko čo porušuje autorské práva je warez
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

par som ich precital, ale asi mam smolu na zdroj, lebo knihy, kotre by som si rad precital v akejkolvek forme sa nedaju zohnat...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ako pisali vyssie, warez je to iba akt o porusuje autorske prava, pretoze napriklad knihy zo stranky http://zlatyfond.sme.sk su volne siritelne :)
Ja ebooky necitam (teda ak neratam veci do skoly), nevyhovuje mi to, ze musim pri pocitaci sediet, radsej mam citanie v posteli :) Ano, da sa tam zobrat notebook, ale to tiez nie je prakticke a na mobile zase musim text casto posuvat :) Nie je mi pomoci...zatial ma to neberie, s prichodom epapiera sa to mozno zmeni.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

papier vzdy ostane papierom.... ale par e-bookov som uz precital a urcite ma ich zopar este caka... kiezby bolo PDA - na kompe sa to cita blbo a na mobile je to zasa prilis male na moj vkus...
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Jednoznacne to warez nie je :wink:
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

Ja hltám knihy jednu za druhou papier/nepapier. Ale zase beletriu moc nemusím iba ak mi niekto odporúča. A ako niekto spomínal fakt záleží od licencie. Ja mám doma nascanovaných pár parádnych kníh ktorým už aj tak dávno došiel copyright + vo väčšine E-bookov som videl niečo v tom zmysle že je voľne šíriteľná
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Radsej mam knizky v papierovej podobe, kde nemusim sediet pri PC (kde uz aj tak sedim dost), a mozem sa pohodlne vyrutit do postele a citat. Este na strednej, ked som mal mat referat a nechcelo sa mi ist do kniznice, tak som si tu knihu stiahol a precital z PC.
No nic moc to nie je, musim sa priznat... papier je papier.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Ebooky su podla mňa neni warez...ale neviem, je to také pochybné :? ale ebooky pravidelné čítavam, na PSPčku sa mi to pekne číta a nebolia ma z toho oči ani nič, tkže sa nesťažujem :P
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

GothaR napísal:Nie je mi pomoci...zatial ma to neberie, s prichodom epapiera sa to mozno zmeni.
Ale je pomoci sleduj toto a tu video a mozem ti povedat ze to uplne na jednotku na taketo nieco som dlho cakal a cita sa to dobre.

Ano su to warez pretoze sa na ne vztahuju prava dusevneho vlastnictva a mozem vydavatelov o*rat lebo ja ked si chcem precitat knihu nezarabam tolko aby som si kazde 2 tyzdne kupoval knihu za 300 - 600 Sk takze ebooky su pre mna jedina moznost.
Samozrejme ako bolo horespomenute to zalezi od licencie takeho Shaekspeara ked si stiahnes tak ta zalovat nik nebude.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

Urcite je to warez, lebo tu kniku si mas kupit a nie stiahnut do pc.Porusovanie autorskych prav.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lyson2580q napísal:Urcite je to warez, lebo tu kniku si mas kupit a nie stiahnut do pc.Porusovanie autorskych prav.
na mnohých stránkach sa dá kúpiť legálne ebook. Zaplatíš (napr. paypal) a stiahneš knihu akú chceš. Ceny niesú nijak vysoké. Sám mám radšej papier, no keď sa prejdem po kníhkupectve, vidím tie umelo navýšené ceny, aby prežilo vydavateľstvo a predajca, pričom autor dostane smiešnych 10litrov (takáto je bežná cena jedného diela pre autora...plus mínus podľa žánru a obľúbenosti)... :( Čiže vyhlásiť eknihy len za warez je prinajmenšom pochybné a neúplné. :wink:
A áno, čítať ich na PC... závisí od kvality monitora - môj oco ich tach číta už pár rokov, pokiaľ zrovna nedrží v ruke moje PDA :P
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

No tak, ale ked si ju kupis tak to uz potom nie je warez.To je ina rec.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tým sa sa snažil ukázať že eknihy nemusia byť len sosnuté knihy, ktoré dáky dobrák prepíše/prefotí do digitálnej podoby. Dajú sa aj kúpiť. Aj keď sa tým už pôvodný zmysel tohoto fenoménu pomaly stráca :wink:
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Neviem mne to nevyhovuje,dlhe citanie z monitora...
Aj ked aj tak nic necitam,len povinne:D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

citam ebooks.cital som par knih na PC a momentalne mam v mp3 moznost citat textove subory tak si citam vzdy ked idem autobusom alebo ked nemam co robit.
o to ci je to warez sa nestaram.ved koniec koncov ani ostatne veci nemam legalne tak preco by ma mali trapit prave ebooks? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Kesoman napísal:Ale je pomoci sleduj toto a tu video a mozem ti povedat ze to uplne na jednotku na taketo nieco som dlho cakal a cita sa to dobre.

Ano su to warez pretoze sa na ne vztahuju prava dusevneho vlastnictva a mozem vydavatelov o*rat lebo ja ked si chcem precitat knihu nezarabam tolko aby som si kazde 2 tyzdne kupoval knihu za 300 - 600 Sk takze ebooky su pre mna jedina moznost.
Samozrejme ako bolo horespomenute to zalezi od licencie takeho Shaekspeara ked si stiahnes tak ta zalovat nik nebude.
Hm...10 000 Kc, to si radsej vsetky tie knihy kupim v papierovej podobe :) Ale buducnost to urcite ma.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

hladam pomoc, je to sice od prveho prispevku odlisne, ale tyka sa to ebookz... hadam dobre zaradene, nehccem novu temu koli tomu

ako mozem vytvorit pdb subor, ktory mi otvori ybook.exe ? co som daval do google nieco na styl word to pdb, doc to pdb a podobne, tak mi to naslo nejaky iSiloX tak som to stiahol a to je konverter z html(nevadi, da sa z wordu spravit hmtl) a po prekovnervovani, to na priponu .PDB, ale to nastava moj problem ybook.exe mi vyhlasi: (priloha) , takze ma to dost stve... nevedel by mi niekto poradit, ako dostat pisany text do klasickeho pdb ?

iny citac knih(FBReader) mi to pre istotu ani nebere ako pdb(bez odozvy ked to chcem otvorit, alebo to preniest mysou do toho)... takze som dost nasraty... ako sa vlastne robia klasicke ebooky ?

za help samozrejme k+

// neviem ci tam ta priloha je, pretoze mne to obrazok neukazuje, ale je tam, ze je nahrata, tak nechapem.... tak hodim pre istotu aj link: http://obrazok.eu/files/6uii67nirclo5hu8xjtu.jpg
Prílohy
Bez názvu.JPG
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

je to v tom ze konverter isilo ma format pdb ale je nejak odlisny a autor isila odmieta kod formatu zverejnit. vyskusaj ci ti ide ten skonvertovany subor otvorit isilo readerom ? (pisem narychlo takze neskor ti napisem ako ja konvertujem doc to pdb)
Napísať odpoveď