let alebo lod v zime
-
KaktusBR
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
let alebo lod v zime
mam taku otazku:
chcem ist na vianoce domov.
MAN - BTS ako je to s lietadlami v zime? moze v anglicku fukat, prsat a na slovensku snezit. tak rozmyslam ci to ma vobec vyznam ale zase lietat sa musi. samozrejme aj v lete sa moze stat hocico, naposledy meskalo lietadlo 5 hodin koli dazdu, ale v zime je to predsa vacsie riziko ze nepoleti.
ak niekto cestoval v takom case z a do anglicka prosim podelte sa ci bolo v pohode vzlietanie/pristavanie alebo stisnuta rit a smrt v ociach.
a este jedna otazka:
na mojej ceste musim ist bud 2x lietadlom alebo lodou a lietadlom. lodou mi velmi neodporucaju ale zase cena je lepsia ale taktiez minuly rok porusili kopu plavieb koli vlnam a pocasiu.
ma niekto skusenosti v decembri z irskym morom? ci mam radsej letiet? ale tam je potom zase otazka ako velmi bude fukat, prsat....
chcem ist na vianoce domov.
MAN - BTS ako je to s lietadlami v zime? moze v anglicku fukat, prsat a na slovensku snezit. tak rozmyslam ci to ma vobec vyznam ale zase lietat sa musi. samozrejme aj v lete sa moze stat hocico, naposledy meskalo lietadlo 5 hodin koli dazdu, ale v zime je to predsa vacsie riziko ze nepoleti.
ak niekto cestoval v takom case z a do anglicka prosim podelte sa ci bolo v pohode vzlietanie/pristavanie alebo stisnuta rit a smrt v ociach.
a este jedna otazka:
na mojej ceste musim ist bud 2x lietadlom alebo lodou a lietadlom. lodou mi velmi neodporucaju ale zase cena je lepsia ale taktiez minuly rok porusili kopu plavieb koli vlnam a pocasiu.
ma niekto skusenosti v decembri z irskym morom? ci mam radsej letiet? ale tam je potom zase otazka ako velmi bude fukat, prsat....
-
Kibo
Hardcore addict
toto som pisal davnejsiu historku, pristaval som vtedy v londyneKibo napísal:pristaval som pocas dost drsnej burky, lialo ako z krhle, na drahe bola pomaly vichrica a neviem ci neprimrzalo. ked sme dosadali na drahu, oprel sa do nas z boku vietor a pilot nevedel ubrzdit a udrzat lietadlo na drahe. takze sme sa troska posmykali, pokorculovali a takmer na konci drahy zastali, ale strach som nepocitoval. Kamoska zabavala cele lietadlo vdaka svojej histerii...
raz som aj z londyna odlietal v decembri, ale nastastie okrem dazda a strasnej kosy sa nic nestalo, ani meskanie nebolo dake tragicke. je to vsak cele zavisle na pocasi, je to vabank. zazil som uz ludi nocujicich na letisku, kvoli zrusenemu letu a nezavidel som im to teda
-
KaktusBR
Medium Expert
kua. tak si mi teraz riadne znizil sance na vianoce doma :)
mozno sa na to vykaslem, miniem dovolenku este teraz v septembri, oktobri dakde ku moru a domov pojdem pozriet az dakedy v lete. no uvidim. som chcel mame spravit radost ze pridem po 2 rokoch domov na sviatky ale neviem. iba ak dakto napise daco pozitivnejsie :D
to s tym pocasim je strasne. keby neboli take drahe letenky 2-3 dni pred odletom tak by som to radsej tak riesil. na istotu ked bude ako tak dobra predpoved.
mozno sa na to vykaslem, miniem dovolenku este teraz v septembri, oktobri dakde ku moru a domov pojdem pozriet az dakedy v lete. no uvidim. som chcel mame spravit radost ze pridem po 2 rokoch domov na sviatky ale neviem. iba ak dakto napise daco pozitivnejsie :D
to s tym pocasim je strasne. keby neboli take drahe letenky 2-3 dni pred odletom tak by som to radsej tak riesil. na istotu ked bude ako tak dobra predpoved.
-
KaktusBR
Medium Expert
ved to hej. este porozmyslam. nevadi mi vzlietavanie, let ale pristavanie - to asi kazdemu.
ked je nahodou burka tak ked vlieta lietadlo do oblakov hned to zacne triast (este ked sedis pri okne a vidis co to robi s kridlami to je tiez sila) potom ked uz vysunie podvozok a tie pristavacie hluposti na kridlach tak to obcas hodi hore-dole a potom dotyk k zemi. podla odhadu pilota a ci sa nahodou akurat v mieste dotyku neoprie vietor o lietadlo. kym neslo lietadlo menej ako 50km/h tak som sedel ako priklincovany.naposledy 2 mesiace dozadu v BTS. o 2 minuty ako sme presli busom do budovy sa strhla prietrz a vsetkym zmokla batozina :). nieze by som panikaril alebo co len mi je to neprijemne, istejsie sa citim na zemi - asi tak.
a na druhej strane pristavanie v manchestri fukalo hadzalo lietadlom ale take makke pristatie som este nezazil.
ked je nahodou burka tak ked vlieta lietadlo do oblakov hned to zacne triast (este ked sedis pri okne a vidis co to robi s kridlami to je tiez sila) potom ked uz vysunie podvozok a tie pristavacie hluposti na kridlach tak to obcas hodi hore-dole a potom dotyk k zemi. podla odhadu pilota a ci sa nahodou akurat v mieste dotyku neoprie vietor o lietadlo. kym neslo lietadlo menej ako 50km/h tak som sedel ako priklincovany.naposledy 2 mesiace dozadu v BTS. o 2 minuty ako sme presli busom do budovy sa strhla prietrz a vsetkym zmokla batozina :). nieze by som panikaril alebo co len mi je to neprijemne, istejsie sa citim na zemi - asi tak.
a na druhej strane pristavanie v manchestri fukalo hadzalo lietadlom ale take makke pristatie som este nezazil.
-
Fabo
Hardcore addict
Stale plati ze letecka doprava je najbezpecnejsia, a ak nahodou nechytis nejaku obrovsku fujavicu (co by bola dost smola) tak sa celkom kludne dostanes domov v rozumnom case. Ak by sa stalo to, ze odletite, a v BA by bolo nejake extra zle pocasie ktore sa tam dostalo neocakavane az po odlete, tak sa nic nedeje, pristanete v Brne/Kosiciach/Budapesti a spolocnost zaisti prepravu do destinacie bud autobusmi alebo dotycnim lietadlom po zlepseni pocasia.
-
seth82
Darca
lietam z manchestru (alebo z leeds) priemerne tak 8x do roka a zatial sa mi nestalo, ze by som mal problemy tuna v UK, skor v BA. Na vianoce sa z Manchestru v pohode dostanes, nejake extremne pocasie tuna na okoli nebyva, ibaze si cvaknes veeela penazi za letenku. Na druhej strane, vicrica alebo burka sa predsa moze objavit pri prilete/odlete kedykolvek pocas roka...ale vacsinou to nie je problem, z BA som toto leto odlietal v takom vetre, ze chudsi ludia mali co robit udrzat sa na chodnikoch...
-
zuzkazuzka
VIP
Ja som niekolkokrat letela z Londyna v novembri, decembri, januari.... Nikdy mi let nezrusili, maximalne nejake omeskanie. Okrem rozmrazovania kridel lietadla sa nic zvlastneho nedialo.
Chod lietadlom, mas to rychlejsie a pohodlnejsie. A okrem toho skor budu kvoli snezeniu omeskane lety zo Slovenska ako z UK.
Chod lietadlom, mas to rychlejsie a pohodlnejsie. A okrem toho skor budu kvoli snezeniu omeskane lety zo Slovenska ako z UK.
-
KaktusBR
Medium Expert
:) ja mam skusenosti s meskanim v lete. teraz v juni. asi 30 minut prsalo tak ze zavreli letisko. akurat vtedy malo pristat lietadlo tak ho odklonili. muselo pristat v liverpoole dotankovat a vratit sa do manchestra. asi 5 hodin meskanie. keby prisli o 15 minut neskor tak by sme ani v bratislave koli burke nepristali. inak zatial nemam zle skusenosti