let alebo lod v zime

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

let alebo lod v zime

Príspevok od používateľa KaktusBR »

mam taku otazku:

chcem ist na vianoce domov.

MAN - BTS ako je to s lietadlami v zime? moze v anglicku fukat, prsat a na slovensku snezit. tak rozmyslam ci to ma vobec vyznam ale zase lietat sa musi. samozrejme aj v lete sa moze stat hocico, naposledy meskalo lietadlo 5 hodin koli dazdu, ale v zime je to predsa vacsie riziko ze nepoleti.

ak niekto cestoval v takom case z a do anglicka prosim podelte sa ci bolo v pohode vzlietanie/pristavanie alebo stisnuta rit a smrt v ociach.

a este jedna otazka:

na mojej ceste musim ist bud 2x lietadlom alebo lodou a lietadlom. lodou mi velmi neodporucaju ale zase cena je lepsia ale taktiez minuly rok porusili kopu plavieb koli vlnam a pocasiu.

ma niekto skusenosti v decembri z irskym morom? ci mam radsej letiet? ale tam je potom zase otazka ako velmi bude fukat, prsat....
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Kibo napísal:pristaval som pocas dost drsnej burky, lialo ako z krhle, na drahe bola pomaly vichrica a neviem ci neprimrzalo. ked sme dosadali na drahu, oprel sa do nas z boku vietor a pilot nevedel ubrzdit a udrzat lietadlo na drahe. takze sme sa troska posmykali, pokorculovali a takmer na konci drahy zastali, ale strach som nepocitoval. Kamoska zabavala cele lietadlo vdaka svojej histerii...
toto som pisal davnejsiu historku, pristaval som vtedy v londyne
raz som aj z londyna odlietal v decembri, ale nastastie okrem dazda a strasnej kosy sa nic nestalo, ani meskanie nebolo dake tragicke. je to vsak cele zavisle na pocasi, je to vabank. zazil som uz ludi nocujicich na letisku, kvoli zrusenemu letu a nezavidel som im to teda :? takze je to na tebe ci chces riskovat
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

kua. tak si mi teraz riadne znizil sance na vianoce doma :)

mozno sa na to vykaslem, miniem dovolenku este teraz v septembri, oktobri dakde ku moru a domov pojdem pozriet az dakedy v lete. no uvidim. som chcel mame spravit radost ze pridem po 2 rokoch domov na sviatky ale neviem. iba ak dakto napise daco pozitivnejsie :D

to s tym pocasim je strasne. keby neboli take drahe letenky 2-3 dni pred odletom tak by som to radsej tak riesil. na istotu ked bude ako tak dobra predpoved.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ved to co som ti napisal nie je az take negativne, keby bol daky pruser vtedy, tak ti teraz nepisem :D aj som odletel a aj som pristal (relativne) v pohode :)
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ved to hej. este porozmyslam. nevadi mi vzlietavanie, let ale pristavanie - to asi kazdemu.

ked je nahodou burka tak ked vlieta lietadlo do oblakov hned to zacne triast (este ked sedis pri okne a vidis co to robi s kridlami to je tiez sila) potom ked uz vysunie podvozok a tie pristavacie hluposti na kridlach tak to obcas hodi hore-dole a potom dotyk k zemi. podla odhadu pilota a ci sa nahodou akurat v mieste dotyku neoprie vietor o lietadlo. kym neslo lietadlo menej ako 50km/h tak som sedel ako priklincovany.naposledy 2 mesiace dozadu v BTS. o 2 minuty ako sme presli busom do budovy sa strhla prietrz a vsetkym zmokla batozina :). nieze by som panikaril alebo co len mi je to neprijemne, istejsie sa citim na zemi - asi tak.

a na druhej strane pristavanie v manchestri fukalo hadzalo lietadlom ale take makke pristatie som este nezazil.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale toto sa ti moze stat aj v lete, aj ked v zime a navyse v UK mas pravdepodobnost asi 250% :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Stale plati ze letecka doprava je najbezpecnejsia, a ak nahodou nechytis nejaku obrovsku fujavicu (co by bola dost smola) tak sa celkom kludne dostanes domov v rozumnom case. Ak by sa stalo to, ze odletite, a v BA by bolo nejake extra zle pocasie ktore sa tam dostalo neocakavane az po odlete, tak sa nic nedeje, pristanete v Brne/Kosiciach/Budapesti a spolocnost zaisti prepravu do destinacie bud autobusmi alebo dotycnim lietadlom po zlepseni pocasia.
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Hmm, sak v zime chodi domov na sviatky alebo za nejakymi znamymi vela ludi nie ? Tak pochybujem ze sa nedostanes domov, ... a 2-3 hodinky meskania koli dazdu/snezeniu ta nezabiju ci hej ?
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

diky za nazory. ved to ze vela ludi chodi na sviatky domov. lenze ja budem musiet letiet dva krat. to znamena ak bude meskat prve lietadlo resp. nepojde tak sa domov nedostanem. ale asi mate pravdu. no este ideme tuho uvazovat
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Preco dvakrat?
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

lebo byvam na isle of man. tak sa musim s tadeto este dostat. preto som sa aj na lod pytal
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aha, tak potom ano. Myslel som ci nebyvas v Irsku, a do Dublinu sa predsa zo slovenska lieta.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

lietam z manchestru (alebo z leeds) priemerne tak 8x do roka a zatial sa mi nestalo, ze by som mal problemy tuna v UK, skor v BA. Na vianoce sa z Manchestru v pohode dostanes, nejake extremne pocasie tuna na okoli nebyva, ibaze si cvaknes veeela penazi za letenku. Na druhej strane, vicrica alebo burka sa predsa moze objavit pri prilete/odlete kedykolvek pocas roka...ale vacsinou to nie je problem, z BA som toto leto odlietal v takom vetre, ze chudsi ludia mali co robit udrzat sa na chodnikoch...
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

diky seth. letenky by neboli problem. pozeram priebezne a da sa s tadeto dostat do BA a nazad za cca 300 pand co je prijatelne. pomaly to vyzera ze pojdem. ale ak zase skrachuje nejaka aerolinka tak ma porazi.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som niekolkokrat letela z Londyna v novembri, decembri, januari.... Nikdy mi let nezrusili, maximalne nejake omeskanie. Okrem rozmrazovania kridel lietadla sa nic zvlastneho nedialo.
Chod lietadlom, mas to rychlejsie a pohodlnejsie. A okrem toho skor budu kvoli snezeniu omeskane lety zo Slovenska ako z UK.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mozno odveci, ale letel som minulu zimu z GB, konkretne z Bristolu do Bratislavi a bolo vsetko v pohode, je pravda, ze na SVK nejak nesnezilo.
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

diky vam ze ste poslali skusenosti.

som sa rozhodol ze pojdem. napisal som si dovolenku ale sa mi sef nejako vyhyba :D musim to posurit. fakt su dobre ceny teraz
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

pohodicka, ked som bol v uk, lietal som... aj na vianoce. sice pristanie v januari na lutone bolo vesele... trosku fukalo a pilot to asi z torch metrov surovo pleskol o drahu, ale prezil som... takze pohodicka. Inac nastastie so ziadnym meskanim skusenosti nemam. 8)
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

:) ja mam skusenosti s meskanim v lete. teraz v juni. asi 30 minut prsalo tak ze zavreli letisko. akurat vtedy malo pristat lietadlo tak ho odklonili. muselo pristat v liverpoole dotankovat a vratit sa do manchestra. asi 5 hodin meskanie. keby prisli o 15 minut neskor tak by sme ani v bratislave koli burke nepristali. inak zatial nemam zle skusenosti
Napísať odpoveď