skutocne plnohodnotny prispevok do diskusie...mirak2 napísal:zbohom zdravy rozum...
Darovanie krvi po tráve
nieco na tom je virus...ved predsa clovek nema z toho stavy polroka....a myslim, ze marihuana by mohla uskodit v takomto pripade:
1. pokial je clovek alergicky na THC
2. je tam nieco co vyssie co my ludia bez biologicke nadhladu nemozeme laicky posudit...napr. aky moze byt vplyv maleho mnozstva marihuany v krvi na maximalne oslabeny organizmus
2. je tam nieco co vyssie co my ludia bez biologicke nadhladu nemozeme laicky posudit...napr. aky moze byt vplyv maleho mnozstva marihuany v krvi na maximalne oslabeny organizmus
určite ,len ViRuS , opäť , zas a znova zastávajúci tých svojich , to jediný vyriešil bez zbytočných testov a skúsenostíZAP napísal:my ludia bez biologicke nadhladu nemozeme laicky posudit...
omg , však keď už mám v sebe kúsok tej zodpovednosti , určite sa nejdem pred tým nafajčiť
Nieje to len tak z prsta vycucané z dlhej chvíle vymyslené v dotazníku , keď je tam napísané - " Zákaz darovať krv , po užití marihuany " nemyslíš ?
mas pravdu, nieco na tom nieco bude, ale na druhej strane alergia na thc je dost ojedinela. hm no a ten biologicky vplyv ... mam o tom nastudovanych dost materialov a neviem o nicom takom, ajked by som bol rad keby sa tu k tomu vyjadril niekto kompetentny (ak tu niekto taky je)ZAP napísal:nieco na tom je virus...ved predsa clovek nema z toho stavy polroka....a myslim, ze marihuana by mohla uskodit v takomto pripade:
a schw33k musel (zas a znova) vsetko zvelicit. kde tam vidis ze pisem aby sa siel predtym nafajcit??? omg... a riesime tu kolko je doba potrebna na to aby si mohol ist darovat, kedze to ta veta ktoru si uviedol, neriesi
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Dnes dávali v rádii reláciu o darcovstve krvi a vysvetľovali to asi tak, že keď ti zoberú vzorku a ukáže sa, že máš dobrú krv a zoberú ti, neznamená to, že tá krv ide potom priamo k darcovi. Ide ešte na ďalšie komplexné vyšetrenie... No a tam už pravdepodobne zistia, čo daný darca zatajil
A keď sa ukáže, že nejaká hodnota nie je v poriadku, volajú darcovi domov, aby ho upozornili, prípadne, aby šiel na prehliadku a tak...
a kde som ja písal , že si to ty písal ( ťahanie za slová opäť ? )ViRuS napísal:a schw33k musel (zas a znova) vsetko zvelicit. kde tam vidis ze pisem aby sa siel predtym nafajcit??? omg... a riesime tu kolko je doba potrebna na to aby si mohol ist darovat, kedze to ta veta ktoru si uviedol, neriesi
otázka autora znie
ja som riešil morálnu zodpovednosť - " keď viem , že mám ísť darovať krv prečo idem pred tým fajčiť resp. prečo idem potom darovať krv " čo je veta na miesteJurijRubanov napísal:Môže sa darovať krv bezprostredne potom, ako sa húli?
no tvoj prispevok tak vyznievaschw33k napísal:a kde som ja písal , že si to ty písal ( ťahanie za slová opäť ? )
otázka autora znie
schw33k napísal:určite ,len ViRuS , opäť , zas a znova zastávajúci tých svojich , to jediný vyriešil bez zbytočných testov a skúseností
omg , však keď už mám v sebe kúsok tej zodpovednosti , určite sa nejdem pred tým nafajčiť
Nieje to len tak z prsta vycucané z dlhej chvíle vymyslené v dotazníku , keď je tam napísané - " Zákaz darovať krv , po užití marihuany " nemyslíš ?
miesto normálnej diskusie sa tu ťaháme za slová dpč !
čo Ti na tom nieje jasné ?
ja som napísal
čo Ti na tom nieje jasné ?
ja som napísal
a ty si mi na to odpovedalschw33k napísal:určite ,len ViRuS , opäť , zas a znova zastávajúci tých svojich , to jediný vyriešil bez zbytočných testov a skúseností
pochopil , si , že som to písal hlavne autorovi , resp. vo všeobecnosti o morálnom hľadisku tejto témyViRuS napísal:a schw33k musel (zas a znova) vsetko zvelicit. kde tam vidis ze pisem aby sa siel predtym nafajcit??? omg... a riesime tu kolko je doba potrebna na to aby si mohol ist darovat, kedze to ta veta ktoru si uviedol, neriesi
ja by som to zhrnul asi takto. hned na druhy den po mary jane krv darovat to je kktina....mozno po troch dnoch je to tak na vycitky svedomia....ale po tyzdni je minimalne rizko ohrozit nieci zivot aj napriek tomu ze sa bavime o droge, no vsak neznamena to ze by jeje malo byt nejake zivotu ohrozitelne mnozstvo...i ked zodpovedny clovek spravi co najviac preto aby daroval maximalne nezavadnu krv,...
.. plny suhlas s tebou...asontragy napísal:ja by som to zhrnul asi takto. hned na druhy den po mary jane krv darovat to je kktina....mozno po troch dnoch je to tak na vycitky svedomia....ale po tyzdni je minimalne rizko ohrozit nieci zivot aj napriek tomu ze sa bavime o droge, no vsak neznamena to ze by jeje malo byt nejake zivotu ohrozitelne mnozstvo...i ked zodpovedny clovek spravi co najviac preto aby daroval maximalne nezavadnu krv,...
Po moralnej stranke to je otazne, ci darovat ci nie, ale po pravnej neni o com vid ... http://www.ntssr.sk/nts/files/Dotaznik_ ... sk_NTS.pdf ..... kde sa jasne uvadza v bode 17. Podávali ste si niekedy injekčne drogy alebo steroidné hormóny ? O marzi ani len zmienka. A ti, co tu dovodia, ake skoldilve ucinky to moze mat pre odberatela krvi nech sa zamyslia nad nasledujucou skutocnostu. Niekto pije kazdy den kavu kde sa nachadazaju alkaloidy(ak si to dobre pamatam zo strednej) + kofein kt tak tiez neni 2krat prospesnypre cloveka,ini sa zase nalievaju kolou a neviem akym svinstvom den co den, atd ,,,,,. Ale ak si myslite ze tento "legalny" bordel kt mate v krvi a darujete ju s pocitom,je to v poriadku,a nasledne sa neviem ako ohanate nazormi,ako takto vobec niekto moze zmyslat, ze vobec moze darovat krv po cca jednom tyzdni ako hulil, ZAMYSLITE SA ci fakt su vase svinstva co si nosite v krvi o nieco lepsie ako NEJAKE nebadatelne zbytkove mnozstno THC...btw : travu som mal asi 4krat v zivote,takze tymto chcem negovat ludi, kt mi daju privlastok TRAVICKAR
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Darovanie krvi po tráve
dajú sa zistiť z krvi nejaké ochorenia pri darovaní? Čo všetko by mi mohli týmto zistiť? Ak by niečo u mňa našli dajú mi to vedieť? Rád by som vedel ako to v tomto smere funguje 
robi sa priamo na mieste bezny krvny obraz, nasledne sa krv este testuje na dalsie prenosne ochorenia, zo zakona su povinni dat ti to vediet
dá sa z toho zistiť aj či ide o nejaké nádorové ochorenie?
vobec neviem, pochybujem nadory sa diagnostikuju specificky, nie z krvi, preco to neskonzultujes so svojim lekarom ale riesis to cez forum kde ti aj tak asi nikto fundovane neodpovie?
Pfff, mňa teraz napadlo, že na Silvestra som si dal dvoch práskov a vôbec som si neuvedomil, že som mal v pláne začiatkom februára ísť darovať krv (chodím pravidelne). Tak teraz neviem kua, ma to štve.
edit: Tak podľa tohto je to v poriadku: http://www.infodrogy.sk/index.cfm?modul ... %23answers
edit: Tak podľa tohto je to v poriadku: http://www.infodrogy.sk/index.cfm?modul ... %23answers
v Krvi sa Thc drží len niekoľko hodín (cca 12), pri chronickom užívaní niekoľko dní. V moči však aj pri veľmi zriedkavej konzumáci cca 2-4 týždne, priemerne 8 týźdnov, a napríklad pri dennej konzumácii v dĺžke niekoľkých rokov až 12 týždňov. Po 3 mesiacoch od poslednej konzumácie sa dá zistiť užívanie len pomocou veľmi komplikovaných a nákladných rozborov, napr. z vlasov alebo tukových tkanív.
-
Kok
Light Professional
hughito: je to v poriadku, tvoja krv uz neobsahuje zvyskove thc .. mam znameho ktory si rad zahuli, ale vzdy tyzden-dva pred odberom si da pauzu. Jeho krv bola vzdy cista a kedze ma vzacnu rh+ skupinu bral to ako povinnost. par desiatok odberov uz ma za sebou
/Adry - mozno mas pravdu, nejak som nesledoval ktora je vzacnejsia
/Adry - mozno mas pravdu, nejak som nesledoval ktora je vzacnejsia
nieje nahodou rh negativ vzacnejsia ako rh pozitiv?
inac kamarat robi to iste, tiez si da pred darovanim tyzden dva pauzu, a vsetko je v pohode
inac kamarat robi to iste, tiez si da pred darovanim tyzden dva pauzu, a vsetko je v pohode
Jediny moralny problem nastava ak ti este stale pise, mohol by si aspon to skorigovat. Den po, kludne mozes ist. Krv vacsinou zachranuje zivot, takze akesi nanomnozstva THC su zanedbatelne.