rozbehnutie GPS na N95

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
j.mihi
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

rozbehnutie GPS na N95

Príspevok od používateľa j.mihi »

Zdravim.. Som asi uplne blby, ale potrebujem poradit ako zapnem to GPS?
Ked zapnem tie aplikacie ako Poloha, Navigacia,... napise mi ze "hladaju sa gps satelity", potom "prebieha vypocet dat gps", a nic. Potom sa uz len streda oznam "caka sa na gps" s oznamom "ziadne spojenie". V nastaveniach mam zaskrtnute nech sa mi pripaja cez integrovane GPS..
Proste sa mi ten telefon akosi nechce pripojit.. Netreba to nejak aktivovat?
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

mam n95, mam garmin mobile xt a mam taky isty problem.. len raz sa mi to podarilo rozbehat, bolo to na dialnici a trvalo to tomu asi 20 minut kym naslo satelity..
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

a ked to hlada maš vysunutu klavesnicu?
pri hladani signalu GPS na n95 treba mat vysunutu klavesnicu inak ti to nenajde rsp. velmi ztazka najde signal
j.mihi
Light Star
Light Star

Ano mam vysunutu klavesnicu. Vcera som to nechal hladat signal asi dve hodiny, a nic. V Petrzalke v panelaku..
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

č o ? lol v paneláku????
ved to zťeží chytí moj TyTN II !!!!
vyjdi na otvorené priestranstvo najlepšie llúku a tam hladaj:)
j.mihi
Light Star
Light Star

Hm, naco mi to bude na luke? Potrebujem aby to islo v praxi.. V aute a tak, ne na luke... Pojde to v aute? Co tak balkon?
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no n95 su zname tym že maju problem s chytaním signalu
v prvom rade chod desi na volne priestranstvo skus ci ti to tam chyti(či maš v poriadku GPS prijmač) potom chod do mesta s tym, ako sa to bude chovať v hustej zastavbe...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

namestie, parkovisko, viac prudova cesta... to je jedno... len nie pod strechou doma...a v aute samozrejme. to nemas zo zelezobetonu
leon2222
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa leon2222 »

ja mam aj 95 aj navigacny system, ale pouzivam navigaciu, lebo na mobile je to fakt bieda, to je len na take spestrenie a na to aby si sa mohol pochvalit ze mas navygaciu v mobile ale inak je to na dve veci, nuz ale aspon ze ta 95 dobre foti, to som spokojny, aj hry idu paradicka, a navigaciu si kup original a mas bezproblemovy signal a nemusis sa prplat s niakym mobilom a nadavat dve hodiny ze ti to nejde :lol: :lol: :P :P
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

V aute mi ide navi na N95 8GB new FW, ale treba to mat vysunute a kym najde satelity, tak prejde niekedy aj 10 min.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Šéf pravdepodobne obdrží nový služobný mobil N95 8GB.. bral to aj kvôli GPS navigácii, ktorú bude používať možno 4x do roka.. keď ide služobne do Prahy a motať sa po Prahe. Lenže chcem sa opýtať. Ako to je s tou platbou za GPS na Nokii? Akože bez zaplatenia sa GPS na Nokii totálne zablokuje a bude odmietať spojenie? Nespustí sa ani s inými externými nonNokia mapami?
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

No kym vypocita data z gps tak to vacsinou trva.

Na vyssie polozenu otazku.
NonNokia mapy mi ani niesu jasne k comu by ti boli. Nokia ponuka zadarmo dost vela a dobre urobenych map. Ak to je po Prahe, tak ta tam urcite je cela a presne.
Bez zaplatenia ti bude fungovat lokalizacia, hladanie adresy, atd, ale nevypocita ti trasu z bodu x (nech je to aj tvoja pozicia) do bodu Y. To si musis zaplatit.

Ak chces, mozes si tam nahodit aj ine navigacne softwary ako iGo alebo GarminXT, ale tie su tiez platene vacsinou. (Crackovanim sa tu zaoberat nebudeme).

Inac ta Nokia navigacia je vraj dobra, ja som za nu ale nikdy neplatil, tak to neviem ani vyvratit ani potvrdit.
brm
Darca
Darca

No o to ide, že keby som "zaplatil" iba za iGo externý navigačný software, či by na N95ke išla navigácia aj bez potreby platiť Nokii..

;)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

iGo na nokii nie (je to len pre PPC). Ale TomTom s podporou integrovanej GPS v nokiach...to som uz niekde videl :) funkncost potvrdit ale neviem...
Inac GPS prijimac je GPS prijimac a je len otazka SW, ci bude pracovat alebo nie...
jackb
Redeemer
Redeemer

za NokiaMaps by sa platilo, len ak by bola pouzita hlasova navigacia, kym su pouzivane ako obycajna mapa su zadarmo na neobmedzenu dobu.
Z nonNM navigacnych SW odporucam McGuider
brm
Darca
Darca

jackb.. čiže ak by som si vypol hlas, tak by ma to navigovalo zadarmo? :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

NokiaMaps su zadarmo, mapy mozes stiahnut z ich weby alebo cez aplikaciu k Nokii. Na nete je vsak mozne najst aj TomTom, co je zrejme lepsia volba. Co som cital dake diskusie, tak vseobecne ma vela ludi problem s GPS u tohto telefonu, je to tam skor ako ozdobny doplnok, pretoze k funkcnosti to moc nie je a vela ludom to nenajde ziadny satelit.
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

vysun klavesnicu, skus si nechat zapnuty internet, cez ten najde ovela skor satelity tak do pol minuty, a hlavne chod niekam na otvorene priestranstvo, ne doma v panelaku to skusat...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mozno trochu mimo temy, ale dnes som v aute skusil zapnut vstavanu GPS navigaciu, spojenie trvalo tak 10 sekund a krasne ukazalo hned aj mapku. Nieco take si vsak neviem predstavit na telefone, ktory ma GPS vstavane, este ako externy modul ano...
jackb
Redeemer
Redeemer

brm napísal:jackb.. čiže ak by som si vypol hlas, tak by ma to navigovalo zadarmo? :)
keby si kontroloval kde si mal by si to free :wink:
myslim, ze vyhodnejsie je pozriet sa na dno internetu a vylovit tam bud TomTom-a alebo McGuider, alebo daco podobne...
Moj McGuider dostal ako body zaujimu mozne pozicie radarov, takze funguje aj ako "antiradar" :)
Napísať odpoveď