rozbehnutie GPS na N95
rozbehnutie GPS na N95
Zdravim.. Som asi uplne blby, ale potrebujem poradit ako zapnem to GPS?
Ked zapnem tie aplikacie ako Poloha, Navigacia,... napise mi ze "hladaju sa gps satelity", potom "prebieha vypocet dat gps", a nic. Potom sa uz len streda oznam "caka sa na gps" s oznamom "ziadne spojenie". V nastaveniach mam zaskrtnute nech sa mi pripaja cez integrovane GPS..
Proste sa mi ten telefon akosi nechce pripojit.. Netreba to nejak aktivovat?
Ked zapnem tie aplikacie ako Poloha, Navigacia,... napise mi ze "hladaju sa gps satelity", potom "prebieha vypocet dat gps", a nic. Potom sa uz len streda oznam "caka sa na gps" s oznamom "ziadne spojenie". V nastaveniach mam zaskrtnute nech sa mi pripaja cez integrovane GPS..
Proste sa mi ten telefon akosi nechce pripojit.. Netreba to nejak aktivovat?
ja mam aj 95 aj navigacny system, ale pouzivam navigaciu, lebo na mobile je to fakt bieda, to je len na take spestrenie a na to aby si sa mohol pochvalit ze mas navygaciu v mobile ale inak je to na dve veci, nuz ale aspon ze ta 95 dobre foti, to som spokojny, aj hry idu paradicka, a navigaciu si kup original a mas bezproblemovy signal a nemusis sa prplat s niakym mobilom a nadavat dve hodiny ze ti to nejde

Šéf pravdepodobne obdrží nový služobný mobil N95 8GB.. bral to aj kvôli GPS navigácii, ktorú bude používať možno 4x do roka.. keď ide služobne do Prahy a motať sa po Prahe. Lenže chcem sa opýtať. Ako to je s tou platbou za GPS na Nokii? Akože bez zaplatenia sa GPS na Nokii totálne zablokuje a bude odmietať spojenie? Nespustí sa ani s inými externými nonNokia mapami?
No kym vypocita data z gps tak to vacsinou trva.
Na vyssie polozenu otazku.
NonNokia mapy mi ani niesu jasne k comu by ti boli. Nokia ponuka zadarmo dost vela a dobre urobenych map. Ak to je po Prahe, tak ta tam urcite je cela a presne.
Bez zaplatenia ti bude fungovat lokalizacia, hladanie adresy, atd, ale nevypocita ti trasu z bodu x (nech je to aj tvoja pozicia) do bodu Y. To si musis zaplatit.
Ak chces, mozes si tam nahodit aj ine navigacne softwary ako iGo alebo GarminXT, ale tie su tiez platene vacsinou. (Crackovanim sa tu zaoberat nebudeme).
Inac ta Nokia navigacia je vraj dobra, ja som za nu ale nikdy neplatil, tak to neviem ani vyvratit ani potvrdit.
Na vyssie polozenu otazku.
NonNokia mapy mi ani niesu jasne k comu by ti boli. Nokia ponuka zadarmo dost vela a dobre urobenych map. Ak to je po Prahe, tak ta tam urcite je cela a presne.
Bez zaplatenia ti bude fungovat lokalizacia, hladanie adresy, atd, ale nevypocita ti trasu z bodu x (nech je to aj tvoja pozicia) do bodu Y. To si musis zaplatit.
Ak chces, mozes si tam nahodit aj ine navigacne softwary ako iGo alebo GarminXT, ale tie su tiez platene vacsinou. (Crackovanim sa tu zaoberat nebudeme).
Inac ta Nokia navigacia je vraj dobra, ja som za nu ale nikdy neplatil, tak to neviem ani vyvratit ani potvrdit.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
NokiaMaps su zadarmo, mapy mozes stiahnut z ich weby alebo cez aplikaciu k Nokii. Na nete je vsak mozne najst aj TomTom, co je zrejme lepsia volba. Co som cital dake diskusie, tak vseobecne ma vela ludi problem s GPS u tohto telefonu, je to tam skor ako ozdobny doplnok, pretoze k funkcnosti to moc nie je a vela ludom to nenajde ziadny satelit.
keby si kontroloval kde si mal by si to freebrm napísal:jackb.. čiže ak by som si vypol hlas, tak by ma to navigovalo zadarmo?
myslim, ze vyhodnejsie je pozriet sa na dno internetu a vylovit tam bud TomTom-a alebo McGuider, alebo daco podobne...
Moj McGuider dostal ako body zaujimu mozne pozicie radarov, takze funguje aj ako "antiradar"