Snowboarding

O športe...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

jazdim 3 roky, na dakom Rossignole, ale chcem menit za Burtona a najradsej v Jasnej. Tam som sa ucil, tam to poznam, a ludia tam nemaju chybu. 8)
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

raz by som sa to chcel naucit,len tento rok nam zrusili lyziarsky takze nic ztoho nebolo 8)
SwyX
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa SwyX »

zdravim, keby som chcel zacat ake vybavenie by ste mi doporucili (idealne lacne), a kde ho kupit ci nove alebo sa oplati aj pouzite... aky druh...
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

SwyX napísal:zdravim, keby som chcel zacat ake vybavenie by ste mi doporucili (idealne lacne), a kde ho kupit ci nove alebo sa oplati aj pouzite... aky druh...
Skusim to zhrnut:
1. Druh (Typ) dosky - zalezi co chces jazdit. Pre kazdeho kto zacina je najlepsia nejaka freestyleova doska. Freerideove su predsa len trochu masivnejsie a vyzaduju inu techniku jazdy. Alpin (Race) dosky to je uz uplne iny vesmir, u nas aj vo svete sa to jazdi malo, na zaciatok ta najhorsia volba.
2. Vybavenie - neviem co podla teba znamena lacne ale ak si das limit do 10 000.- tak za to kupis novy slaby priemer ale aj jazdenu kvalitnu dosku musis si ale dat pozor co kupujes (ci doska nie je pretlacena, v akom stave ma sklznicu a hrany). Pri vybere dosky pamataj ze nestaci si ju vrazit pod bradu... okrem tvojej vysky je dolezita aj vaha a velkost nohy.
3. Kupa - Najdrahsie ta to vyjde pred sezonou v klasickom obchode, tam ti ale mozu najlepsie poradit. Dalsia moznost su burzy u nas, v cechach alebo rakusku kde dokazes pri troche stastia kupit fajne drevo celkom lacno. Ja uz par rokov kupujem vybavu cez ebay (nove dosky ma vychadzaju o 30-40% lacnejsie, jazdene o 70 - 80 %), ale to musis vediet co kupujes.
evulienka51
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa evulienka51 »

No ja jazdim 2 roky :) ale hm asi tak ze kazdu zimu tak +- 2 tyzdne :) ale je to super,lepsie nez lyzovanie sice to este neviem niak dobre ani skoky nevem,ale aj tak je to super :)
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

No tak ja neboardujem, ale raz by som to mozno chcel skusit kamos vravel, ze je to celkom fajn na odreagovanie v zime.Ja sa v zime skor na lyze vyberiem.
jurant
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jurant »

Ja boardujem z donutenia, lyze mam v podstate zakazane ( kolena si to odniesli ) a neviem sa nejako vzdat snehu, cize mi nic ine neostava, len par krat za zimu sa vyberiem na svahy otlct zadok ale uz sa hadam po dvoch rokoch aj na vlek odvazim ist :lol:

//autoeditácia príspevku ( 01 Sep 2008, 20:01 )
SwyX napísal:zdravim, keby som chcel zacat ake vybavenie by ste mi doporucili (idealne lacne), a kde ho kupit ci nove alebo sa oplati aj pouzite... aky druh...
pozri, ja som si pred troma rokmi kupil ojazdenu dosku, myslim celkom kvalitnu a vo velmi dobrom stave, Nidecker Rave (2500), je sice freerideova ale tak co uz, na nu nove lacne viazanie (1000), a ojazdene topanky, ktore vsak vyborne sedeli na nohe a boli ako uliate (1000). na naucenie sa to da za celkovu sumu (4500), myslim ze som neurobil chybu aj ked ma tu mozno niektori boardaci profici znesu pod ciermu zem za moj vyber
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jurant napísal:pozri, ja som si pred troma rokmi kupil ojazdenu dosku, myslim celkom kvalitnu a vo velmi dobrom stave, Nidecker Rave (2500), je sice freerideova ale tak co uz, na nu nove lacne viazanie (1000), a ojazdene topanky, ktore vsak vyborne sedeli na nohe a boli ako uliate (1000). na naucenie sa to da za celkovu sumu (4500), myslim ze som neurobil chybu aj ked ma tu mozno niektori boardaci profici znesu pod ciermu zem za moj vyber
To je v pohode drevo... Ja velmi makku dosku nemusim pouzivam ju len na ucenie tak som nahodou natrafil v Innsbrucku na set od Burtonu za 50 eur... sklznica ako tvar mojej babky, doska pretlacena do usmevu akurat boty su v pohode ale na ucenie to bohate staci. Normalne si na nej zajazdit sa vsak neodvazim :D
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Takze nasta u mna problem..Mam 10 000sk...a cchem kupit teda ten snowboard jazdim rok ktory som si poziciaval..No bojim sa toho ze kupim dosku a ani sneh uz nebude byvat a bude to uplne zbytocne co by ste mi poradili vy?

alebo ci nevie niekto aka bdue zima?Ale to by som cel asi vela co?? :)
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

1C3 napísal:Takze nasta u mna problem..Mam 10 000sk...a cchem kupit teda ten snowboard jazdim rok ktory som si poziciaval..No bojim sa toho ze kupim dosku a ani sneh uz nebude byvat a bude to uplne zbytocne co by ste mi poradili vy?

alebo ci nevie niekto aka bdue zima?Ale to by som cel asi vela co?? :)
Za tych 10k chces len dosku alebo cely set? Ak chces radu tak mi napis svoju vysku, vahu, kolko si jazdil a kolko planujes tuto zimu stravit na snehu + typ dosky ktoru si mal pozicanu a aky si mal z nej pocit. O zimu sa neboj toho snehu sa stale trochu najde :wink:
funky_hroch
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funky_hroch »

Ahojte, potreboval by som trosku poradit, nemal som cas studovat vsetky odpovede, takze uz to tu mozno dakdo riesil... chcem si kupit SNB, som uplny zaciatocnik, nikdy som na SNB nejazdil, ale jazdim 8 rokov na skejte...preto sa chcem spytat, ci v podstate tie zakladne veci okolo jazdenia je tazke sa ucit, ci to v podstate je podobne ako na sk8.
Uz som si vybral aj dosku... znycky GRAVITY, ponukaju teraz docela vyhodne komplety, na stranke http://www.gravity-snowboards.cz/snowbo ... ty-empatic konkretne model Empatic...potreboval by som poradit, ci je to vhodna volba...je to podlamna trosku drahsi komplet, je mi jasne ze niekde v intersporte by som zohnal daco lacnejsie, ale chcem to tak, ze nebudem hned za dva roky menit novy set... prosim poradte mi, vyjadrite svoj nazor, na jazdenie a na SNB...budem Vam velmi velmi vdacny...
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

OK tak to vyzera ze dosky mame nakupene... zima sa sice pomaly ale predsa rozbieha :wink:
Tak teda kam sa chystate?
Kolko dni, tyzdnov, mesiacov budete na snehu?
... a jasne pochvalte sa... na com budete jazdit?

Ja osobne ako minuly rok celu sezonu na Velkej Raci (ak bude cas tak na tyzden nejake Alpy).
No a vybava...
Na ucenie
Burton Air z minuleho tisicrocia, viazko a topanky neidentifikovatelne... (tiez darcek od Dr. Jonesa).

Na jazdu
Dosky:
F2 Silberpfeil 162 cm (na chirurgiu)
F2 Speedster RS 172 cm (na rychlost)
Goltes Extreme Carve 171 cm (to este neviem naco... ale mam strach ze to bude moje posledne drevo :D )

Viazka:
F2 INTEC RS
F2 INTEC TITANFLEX

No a boty:
UPS RSV
UPZ Virus Edition

Ked nahodou budete na Raci tak sa mozno uvidime :wink:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

viazanie tesco doska tesco boty burton .............a jazdiť asi teda určite v Jasenskej :D :D
Ma-rek
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ma-rek »

Tento rok budem po prvý krát stáť na snowboarde
snowboard - factory gnom
viazanie - woox
topánky - Northwave legend

A ešte nevieme kam sa pôjdeme snowboardovať/lyžovať ale asi do Vrátnej ale môžno aj na Veľkú Raču :wink:
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Mám takú otázočku Mám SNB Head a nechápem ty co jadzia raily na zabradliach a bedniach nedoskriabu sklznicu??Lebo to chcem vyskusat a bojim sa aby som neponicl sklznicu.. :)
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

1C3 napísal:Mám takú otázočku Mám SNB Head a nechápem ty co jadzia raily na zabradliach a bedniach nedoskriabu sklznicu??Lebo to chcem vyskusat a bojim sa aby som neponicl sklznicu.. :)
treba vela vosku a vecsinou ty co jazdia na zabradliach maju sponzora na dosky, a bedne velke ryhy nerobia a tycky tiez nie
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

1C3 napísal:Mám takú otázočku Mám SNB Head a nechápem ty co jadzia raily na zabradliach a bedniach nedoskriabu sklznicu??Lebo to chcem vyskusat a bojim sa aby som neponicl sklznicu.. :)
Ak chces ist na rail alebo bednu tak sklznica a hrany by mali byt to posledne co by ta malo trapit... kosti su dolezitejsie... tie nevymenis tak lahko ako drevo
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Nedoskriabu... raily a bedne nemaju povrch ktory by dokazal volaco doskriabat..
1C3
Medium Professional
Medium Professional

okej chalani dakujem za info
tvrdas
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tvrdas »

tento rok som si kupil jeden z lepsich snowboardov od burtonu T6 a chcel by som sa opytat ci sa treba nejako starat o sklznicu alebo nie?
Napísať odpoveď