Siet(Internet) : 2PC+ notebook ,najlacnejsie riesenie ...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Siet(Internet) : 2PC+ notebook ,najlacnejsie riesenie ...

Príspevok od používateľa hatamrc »

takze mam Internet cez NItranet (klasika antena +kabel do pc) ..na jednom pc mam dve sietovky cize z anteny ide kabel do jednej ,tym je rieseny net na prvom pc ,z druhej sietovky ide kabel do druheho pc a tym je rieseny internet na druhom pc (aj ked nejde ked nie je zapnuty prvy pc ,nato by bolo treba router alebo switch) a teraz by som chcel zapojit aj notebook (ma aj wifi) ,a chcel by som vediet ake najlacnejsie riesenie sa da spravit v takejto sieti ,samozrejme na vsetkych pc ide Win XP a pc su v jednej izbe
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

switch? do sieti sa az tak nevyznam, ale ja tak mam rieseny net z brachovho pc: jeden kabel ide do PC, druhy ide ku mne na NTB a treti cez stenu do obyvacky ak tam surfujem cez NTB :) mame daky malicky switch od asusu, tusim 6 portovy a je velky ako krabicka od cigariet :wink:
Prílohy
switch.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

hatamrc
Light Professional
Light Professional

rozmyslal som aj nad wifi routrom ale tym zase nevyriesim problem druheho pc ,tam ide net len ked je zapnute prve pc ...rad by som vyriesil oba problemy naraz ,wifi by bolo super ,neviem ako je to s prenosom ci by to zvladlo aj take veci ze router by bol hore v izbe a notebook v obyvacke na dolnom poschodi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Co trepes??? Predsa router bude zapnuty stale a mozes tam pripojit prve pc, druhe pc a aj notebook nezavisle na seba??? Comu nechapes??? To ci to pojde sa povedat neda, zalezi od signalu, ale jedno poschodie by nemal byt problem.
hatamrc
Light Professional
Light Professional

jajj jasne ,nechapem ako ma taka kravina mohla napadnut vobec ,vidiet ze som tyzden nespal.....diky moc
Ktory wifi router konkretne by ste mi odporucili ,samozrejme co najlacnejsie riesenie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nemam skusenosti s tymi zariadeniami, ja mam doma Canyon, na ktory som dostal odporucanie a aj ho chvalili na nete. Ale urcite sa najdu aj lepsie zariadenia. V klude by som isiel aj do toho Ovislinku co je tam, existuje pre neho aj OpenWRT firmware ak sa nemylim, taktiez by som siel do Asusu, ktory ma tiez OpenWRT k dispozicii, ani Zyxelu by som sa nebal. Skusenost s Edimaxom, MSI ci SMC nemam ziadnu, ale myslim, ze na taketo domace pouzitie by to malo stacit a malo by vsetko fungovat v pohode.
hatamrc
Light Professional
Light Professional

takze asi zoberiem to najlacnejsie co najdem ako to tak vyzera
Napísať odpoveď