Mam takuto otazocku. Mam net od T-Comu, mam aj taky ten microcom modem (neviem ci je to router) Ma sietove pripojku a chcem sa spytat ,ci by bolo mozne nejak spravit, aby siel tento modem na dvoch pocitacoch nezavisle. Dalo by sa to nejak urobit? Mozem pohladat aj ten modem a veci okolo neho
ten modem sluzi len ako modem nie ako router, bud si kupis dalsiu sietovku a vopchas do jedneho pc alebo kupis router a potom to len prepojis cela veda
INDIGOcorp. napísal:kup si klasicky dsl router nastav ipcky a mas po probleme investicia doroutera sa oplati mas v tom aj switch a ked zoberes wifi tak nieje o com
pokial to nebude router za 5 sk tak nemusi nic nastavovat omg v takmer kazdom routry mas DHCP
INDIGOcorp. napísal:redardiren ? dhcp ti pojde az ked bude poznat nastavenia providera pre boha dhcp uz sa pouziva na pc ktore sa pirpajaju na router
no retarder si asi ty jak keby som ten modem neinstaloval kamosovi tam treba len raz zapisat tie nastavenia do toho modemu a potom je jedno ci to pripojis na 1 comp alebo na 20 compov
Padawan napísal:no retarder si asi ty jak keby som ten modem neinstaloval kamosovi tam treba len raz zapisat tie nastavenia do toho modemu a potom je jedno ci to pripojis na 1 comp alebo na 20 compov
ja ale hovorim priamo o pripojeny na wifi internetove pripojenie nie cez modem t-comu to je jasne
INDIGOcorp. napísal:ja ale hovorim priamo o pripojeny na wifi internetove pripojenie nie cez modem t-comu to je jasne
no ty si dobre v pi*i kde sa tu rozoberalo wifi??? mne sa nezda ze by Shark_360 pytal ako ma prepojit 2 pc cez wifi alebo potom Goten sa preber a rozmysli si co pises
Padawan napísal:no ty si dobre v pi*i kde sa tu rozoberalo wifi??? mne sa nezda ze by Shark_360 pytal ako ma prepojit 2 pc cez wifi alebo potom Goten sa preber a rozmysli si co pises
No, na router nemam peniaze. Cize by som chcel aspon vediet, ci nieje nejake lacnejsie riesenie. Mam vlasten doma 2 modemy, tak ma napada, ze prinajhorsom si jeden necham ja a druhy sestra a ked bdue jeden off, lognem sa zo svojho modemu na net. Ked budeme obaja, jeden pripoj ia druhy ide tiez cez LAN.