Internet na dvoch PC?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Shark_360
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Internet na dvoch PC?

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Mam takuto otazocku. Mam net od T-Comu, mam aj taky ten microcom modem (neviem ci je to router) Ma sietove pripojku a chcem sa spytat ,ci by bolo mozne nejak spravit, aby siel tento modem na dvoch pocitacoch nezavisle. Dalo by sa to nejak urobit? Mozem pohladat aj ten modem a veci okolo neho
pOw3r
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pOw3r »

je ten modem taky modry ? ... ak ano ... staci ked prepojis compy sietovym kablom, nastavis siet a pofici net na oboch kompoch ...
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

ten modem sluzi len ako modem nie ako router, bud si kupis dalsiu sietovku a vopchas do jedneho pc alebo kupis router a potom to len prepojis cela veda
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

kup si klasicky dsl router nastav ipcky a mas po probleme investicia doroutera sa oplati mas v tom aj switch a ked zoberes wifi tak nieje o com
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp. napísal:kup si klasicky dsl router nastav ipcky a mas po probleme investicia doroutera sa oplati mas v tom aj switch a ked zoberes wifi tak nieje o com
pokial to nebude router za 5 sk tak nemusi nic nastavovat omg v takmer kazdom routry mas DHCP :wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Padawan napísal:pokial to nebude router za 5 sk tak nemusi nic nastavovat omg v takmer kazdom routry mas DHCP :wink:
redardiren ? dhcp ti pojde az ked bude poznat nastavenia providera pre boha dhcp uz sa pouziva na pc ktore sa pirpajaju na router :roll:
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

INDIGOcorp. napísal:redardiren ? dhcp ti pojde az ked bude poznat nastavenia providera pre boha dhcp uz sa pouziva na pc ktore sa pirpajaju na router :roll:
A aké sú nastavenia u T-Comu? DHCP :)
edit// Myslel som tým nastavenie WAN routeru(kde je pripojený modem)
Padawan napísal:...treba len raz zapisat tie nastavenia do toho modemu a potom je jedno ci to pripojis na 1 comp alebo na 20 compov :roll:
jj
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp. napísal:redardiren ? dhcp ti pojde az ked bude poznat nastavenia providera pre boha dhcp uz sa pouziva na pc ktore sa pirpajaju na router :roll:
no retarder si asi ty jak keby som ten modem neinstaloval kamosovi tam treba len raz zapisat tie nastavenia do toho modemu a potom je jedno ci to pripojis na 1 comp alebo na 20 compov :roll:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Padawan napísal:no retarder si asi ty jak keby som ten modem neinstaloval kamosovi tam treba len raz zapisat tie nastavenia do toho modemu a potom je jedno ci to pripojis na 1 comp alebo na 20 compov :roll:
ja ale hovorim priamo o pripojeny na wifi internetove pripojenie nie cez modem t-comu to je jasne :roll:
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp. napísal:ja ale hovorim priamo o pripojeny na wifi internetove pripojenie nie cez modem t-comu to je jasne :roll:
no ty si dobre v pi*i kde sa tu rozoberalo wifi??? mne sa nezda ze by Shark_360 pytal ako ma prepojit 2 pc cez wifi alebo potom Goten sa preber a rozmysli si co pises :lol:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Padawan napísal:no ty si dobre v pi*i kde sa tu rozoberalo wifi??? mne sa nezda ze by Shark_360 pytal ako ma prepojit 2 pc cez wifi alebo potom Goten sa preber a rozmysli si co pises :lol:
upokoj sa ja som bol vtedy prave zobudeny :D
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

No, na router nemam peniaze. Cize by som chcel aspon vediet, ci nieje nejake lacnejsie riesenie. Mam vlasten doma 2 modemy, tak ma napada, ze prinajhorsom si jeden necham ja a druhy sestra a ked bdue jeden off, lognem sa zo svojho modemu na net. Ked budeme obaja, jeden pripoj ia druhy ide tiez cez LAN.
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

je ovela lacnejsie riesenie ved si kup za par kil niaku starsiu sietovku 100Mb do pci slotu a mas net na obidvoch pc
Napísať odpoveď