Radary a Radarove systemy v SR
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Taka mala prihoda: Nedavno som bol s kamaratom a hovoril zazitky ako to u policie chodi. Raz v noci merali v centre mesta - krasna dlha cesta, dva pruhy na oboch stranach, par prechodov pre chodcov, cely usek 50km/h. V tom okolo radaru prefrcalo auto - BMW M6, rychlost 260km/h, zial fotka sa spravit nestihla.
-
Shark NX
Addict
Hej hej maju dost stare masiny ale ani ja nemam na to prefrcat okolo policajta 260hojko napísal:Taka mala prihoda: Nedavno som bol s kamaratom a hovoril zazitky ako to u policie chodi. Raz v noci merali v centre mesta - krasna dlha cesta, dva pruhy na oboch stranach, par prechodov pre chodcov, cely usek 50km/h. V tom okolo radaru prefrcalo auto - BMW M6, rychlost 260km/h, zial fotka sa spravit nestihla.
Dost casto sa stava ze su nastaveny ma meranie v protismere. Tam sice po tebe krasne blyskne ale hovno mu to da lebo objektiv ma nasmerovany niekde uplne inde. Cize ta to bud vobec neodfoti alebo len cast narazniku alebo svetlo atd...
Pri 50 maj nasmerovany radar do 130, pri 80 do 160 cize nad sice spravi fotku ale auto nevidno.micpu napísal:jj toto sa nam stalo s ocom ... sme sli po ceste 1.triedy asi 150km rychlostou a nocny radar iba blikol naprazdno...(pravdepodobne-nikdy ziadna pokuta neprisla)...mozno aj preto som uz davno ziaden nocny radar nevidel (asi nemaju velku ucinnost)... a co vravite na novy cestny zakon?
Novy cestny zakon?? uz 3x sa ho snazili pretlacit. Je tam aj zmienka o zakaze pouzivania Antiradaru ale neviem cele znenie. V nemecku maju zakaz asi 8rokov a doteraz zhabala policia iba asi 30antiradarov. Maju tam dieru o slobodnom vlastnictve alebo take nieco... neviem co este. Znamy mi to hovoril ze policajti sa s tym nechcu srat.
//autoeditácia príspevku ( 10 Sep 2008, 15:36 )
Maly update ... Fotoradary z D1 boli premiestnene zo 108km na 103km.
A boli zapnute Laserove radary na Stlpoch v smere do BA na cca 101km, este pofotim a zdokumentujem. Cize opatrne.
Do konca roka dostanú policajti výkonnejšie radary
Podľa Pavla Doršica zo Slovenského metrologického ústavu merajú laserové prístroje rýchlosť auta spoľahlivo na vzdialenosť 1500 až 1800 metrov. Súčasné policajné radary sú účinné iba do vzdialenosti približne 60 metrov...
Podľa Pavla Doršica zo Slovenského metrologického ústavu merajú laserové prístroje rýchlosť auta spoľahlivo na vzdialenosť 1500 až 1800 metrov. Súčasné policajné radary sú účinné iba do vzdialenosti približne 60 metrov...
najlepsie by bolo keby doprava bola u nas poriesena tak ako napr. v holandsku. Policajtov tam nevidno, su na dialniciach radary ale aj na normalnych cestach 1. triedy. Odfotia ti a do 2-3 tyzdnov ti pride pokuta, myslim, ze by to bolo viac objektivnejsie a znizila by sa korupcia. Nikto by sa nemohol vyhovarat. Len nam chybaju dialnice.ale aj tak dalo by sa to poriesit a tie radary vybudovat. v Holandsku som nevidel ani raz za 3 mesiace co som tam bol hliadku ktora by stopovala, ale hovorili mi, ze ked zacnu stopovat tak beru kazdeho, odstavia pruh na dialnici a zaradom davaju fukat. Ani tak papiere nekontroluju len kontroluju alkohol v krvi. (proste podla toho na co sa zameraju) Len u nas by sa muselo zmeni rozmyslanie ludi, tam som za 3 mesiace nepocul klakson. CLovek tam vyhodi blinker a vodic ho do jazdneho pruhu v pohode pusti a nebude na neho trubit jak na falata vola ze com mu lezie do cesty ako u nas.
SOm za to aby sa i u nas vybudovali tieto fotoradary.
SOm za to aby sa i u nas vybudovali tieto fotoradary.
-
Shark NX
Addict
Podla vsetkeho ide o Stalkery ... Made by U.S.A.minob napísal:Do konca roka dostanú policajti výkonnejšie radary
Je to postrach vodicov ale je vela sposobov ako sa ochranit
-
Shark NX
Addict
IRONIA
Je tam potrebny priamy alebo odrazeny luc ... Je dost videi na Youtube kde ukazuju ako sa da lahko detekovat. + Laserove rusicky su bombove ... len skoda ze ten signal uplne eliminuju ... keby ho len pozmenovali tak to by bolo pekne. Ides 180 a im zobrazi 60km/h
Btw vyhoda je ze Stalkery dokazu byt len stacionarne. Akonahle su v pohybe nedokazu merat.
Cize VW a Audiny budu nadalej po starom, akurat to mozu vozit v kufri a na odpocivadlach na D1 to budu vytahovat.
Je tam potrebny priamy alebo odrazeny luc ... Je dost videi na Youtube kde ukazuju ako sa da lahko detekovat. + Laserove rusicky su bombove ... len skoda ze ten signal uplne eliminuju ... keby ho len pozmenovali tak to by bolo pekne. Ides 180 a im zobrazi 60km/h
Btw vyhoda je ze Stalkery dokazu byt len stacionarne. Akonahle su v pohybe nedokazu merat.
Cize VW a Audiny budu nadalej po starom, akurat to mozu vozit v kufri a na odpocivadlach na D1 to budu vytahovat.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
a tak nam vysvetli ako si k tomuto dospel ? ? ? ... skutocnost je +- autbus to co ti namera radar (kedze musi zo zakona prejsť certifikaciou, a raz za určene časove obdobie musi byť skontrolovaný resp. prekalibrovaný -> merá relatívne presne ...) a nebude sa to menit z piatka na sobotu, vacsinoumito85 napísal:jedna otázočka: pri starých radaroch im ukazovalo cca o 10km/hod menej ako som v skutočnosti išiel, tak ako je to u týchto laserových?
... ak si porovnaval s rychlostou tacho, tak je to uplne bezne, tachometer je iba orientačný ukazovatel ((u aut, kde je pohanany z prevodovky skor ako generator nahodneho čísla)) ... povedzme ze s urcitou presnostou meria digitalny pri novom aute (so snimačmi ABS najlepsie na kazdom kolese) na kolesach s predpisanym rozmerom ... vacsie/mensie disky ako originalne na ktore je kalibrovany tacho od vyroby zacvicia s rychlostou (skutocna rychlost je ina ako ta co ukazuje tacho, lebo sice je uhlova rychlost na snimaci ABS rovnaka, ale koleso ma vacsi/mensi obvod ako referencny, na ktory je nastaveny vypocet)
... ak si nahodou porovnaval s rychlostou podla GPS, tak tomu nechcem verit ...
-
Shark NX
Addict
mito85 Vedel si svoju realnu rychlost ... To co vidis na tachometri mas aj z Odchylkou
begbeee v Nemecku to chlapik vyhral ... Vysudil to ako "Narok na Informacie o pouzitych radiovych pasmach" alebo tak nejak.
Par ludi to tiez skusilo ako "obmedzovanie slobody" a tiez to vyhrali. Cize ked mas cas a peniaze na Trovy z prehrateho sudu tak to mozes skusit.
Tam je hlavne rozdiel v tom ze v Nemecku to zakazuju aj vlastnit. Cize aj ked mas v kufri krabicu od neho tak ti to zhabe.
Najlepsie riesenie je si namontovat Valentine One na tvrdo. Tiez si to planujem zadovazit ... Neda sa to zistit kedze senzory su velmi dobre schovane a ucinnost je zachovana.
begbeee v Nemecku to chlapik vyhral ... Vysudil to ako "Narok na Informacie o pouzitych radiovych pasmach" alebo tak nejak.
Par ludi to tiez skusilo ako "obmedzovanie slobody" a tiez to vyhrali. Cize ked mas cas a peniaze na Trovy z prehrateho sudu tak to mozes skusit.
Tam je hlavne rozdiel v tom ze v Nemecku to zakazuju aj vlastnit. Cize aj ked mas v kufri krabicu od neho tak ti to zhabe.
Najlepsie riesenie je si namontovat Valentine One na tvrdo. Tiez si to planujem zadovazit ... Neda sa to zistit kedze senzory su velmi dobre schovane a ucinnost je zachovana.
-
Shark NX
Addict
Spoliehaju na jedinu moznost a to je meranie pri priamej viditelnosti.
A aj tak Slovenska policia ma jedine laserove merace a tie su namontovane v Audinach.
Nevyhoda je ze Laserovy Radar musi byt stacionarny ... Cize zostavaju velmi napadne miesta ako su: Benzinove Pumpy, Odpocivadla, Obsirne konstrukcie mostov, kde nieje problem spomalit resp. domnievat sa ze tam mozu byt.
+ Aj pevny Valentine ma Detektor Laseru ...
V pripade ze mas chladnu hlavu a nebojis sa tak mozes ist aj do LaserJammer
Napr. Toto
V tom pripade ti nezistia rychlost ale si jasny lebo ako jedine auto v premavke ta nepojde zmerat.
Najlepsie je po signalizaci skocit po brzdach a po dosiahnuti cca Povolenej rychlosti rusicku vypnut. Vtedy sa im rychlost objavi a mozu to povazovat za chybu merania.
//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 2:59 )
Co odporucam plnohodnotne je Toto
Štvor cidlovy Laserovy rusic ktory sa montuje ako Parkovacie senzory ...
Cize nieje mozne nijako zistit ci sa jedna o parkovaci senzor alebo nieco ine.
Oficialne oznacenie vyrobku je aj Viac ucelovy Parkovaci system ... Cize aj keby policia nejakym zazrakom hladala nieco v aute nenajde nic ako "parkovaci" senzor. Kedze moze plnit aj tu funkciu v Stealth Mode.
A aj tak Slovenska policia ma jedine laserove merace a tie su namontovane v Audinach.
Nevyhoda je ze Laserovy Radar musi byt stacionarny ... Cize zostavaju velmi napadne miesta ako su: Benzinove Pumpy, Odpocivadla, Obsirne konstrukcie mostov, kde nieje problem spomalit resp. domnievat sa ze tam mozu byt.
+ Aj pevny Valentine ma Detektor Laseru ...
V pripade ze mas chladnu hlavu a nebojis sa tak mozes ist aj do LaserJammer
Napr. Toto
V tom pripade ti nezistia rychlost ale si jasny lebo ako jedine auto v premavke ta nepojde zmerat.
Najlepsie je po signalizaci skocit po brzdach a po dosiahnuti cca Povolenej rychlosti rusicku vypnut. Vtedy sa im rychlost objavi a mozu to povazovat za chybu merania.
//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 2:59 )
Co odporucam plnohodnotne je Toto
Štvor cidlovy Laserovy rusic ktory sa montuje ako Parkovacie senzory ...
Cize nieje mozne nijako zistit ci sa jedna o parkovaci senzor alebo nieco ine.
Oficialne oznacenie vyrobku je aj Viac ucelovy Parkovaci system ... Cize aj keby policia nejakym zazrakom hladala nieco v aute nenajde nic ako "parkovaci" senzor. Kedze moze plnit aj tu funkciu v Stealth Mode.