Nauvod chem uporoznit ze som si tu vyhladal vsetky mozne temy s touto tematikou, precital a vyskusal ale nic nepomohlo.
Chcem spokit PC s Notebookom a zdielat subory aby som si mohol prenasat nejake subory. Najskor som mal zapojeny PC na router kablom a notebook pripojeny na router cez wifi. Mam nastavenu rovnaku pracovnu skupinu.mal som aj vypnuty firewall, nastavene vo viste vsetko co treba pre zdielanie a na pocitaci ties avsak stale sa mi nedarilo aby PC videl notebook a notebook PC ale ked som napr zapol Counter-Strike a nastavil novu hru na PC tak sa mi dalo z notebooku pripojit. ale inac mi zdielanie suborov vobec nechelo ist. Teraz som to vyskusal priamo spojit PC s notebookom krizenym kablom cez sietovky vznikol rovnaky problem jeden PC nevidi notebook a naopak ale ties ked chem zahrat kantera a nastavim hru na PC pripojim sa nanu z notebooku tak to funguje. Ked som skusal pripojit moj notebook k bratrancovmu cez kabel tak neslo nic ale ked som ich spojil cez wifi cez ad-hoc siet tak zdielanie islo sice trocha blblo ale slo.Nevie mi niekdo poradit?...akoze pri hre sa vedia rozpoznat ze su v jednej LAN sieti a pri samotom rozpoznavani medzi Vistou a XP nie alebo co vsetko a ako treba nastavit a naco netreba zabudnut??? vie niekdo poradit???
sietovanie/zdielanie PC(XP) a NB(Vista)
Predpokladám že nastavenia IP, masky a pracovnej skupiny máš nastavené.
Vista: Štart / Ovládací panel / Centrum sietí. Tam si pri tvojej LAN sieti klikni na Prispôsobiť a zvoľ Súkromná sieť, klik na ďalej a na zavrieť. Dole (v centre sietí) Vypni - zdľelanie chránené heslom, Zapni - Zdieľanie súborov. Teraz si vytvor na disku nový adresár (alebo už existujúci priečinok) ktorý budeš zdieľať. Klikni naň PTM, Zvoľ: Vlastnosti / Zdielanie / Rozšírené zdielanie. Zaškrtni zdielať tento priečinok. Klikni na Povolenia a tam nastav pre Everyone povolenie (najlepšie úplný prístup). Odklikaj OK. Vypni a zapni sieťové pripojenie a malo by to byť.
Nastavenie zdielania v XP, by už nemal byť problém.
Vista: Štart / Ovládací panel / Centrum sietí. Tam si pri tvojej LAN sieti klikni na Prispôsobiť a zvoľ Súkromná sieť, klik na ďalej a na zavrieť. Dole (v centre sietí) Vypni - zdľelanie chránené heslom, Zapni - Zdieľanie súborov. Teraz si vytvor na disku nový adresár (alebo už existujúci priečinok) ktorý budeš zdieľať. Klikni naň PTM, Zvoľ: Vlastnosti / Zdielanie / Rozšírené zdielanie. Zaškrtni zdielať tento priečinok. Klikni na Povolenia a tam nastav pre Everyone povolenie (najlepšie úplný prístup). Odklikaj OK. Vypni a zapni sieťové pripojenie a malo by to byť.
Nastavenie zdielania v XP, by už nemal byť problém.