sietovanie/zdielanie PC(XP) a NB(Vista)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sinaj
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

sietovanie/zdielanie PC(XP) a NB(Vista)

Príspevok od používateľa sinaj »

Nauvod chem uporoznit ze som si tu vyhladal vsetky mozne temy s touto tematikou, precital a vyskusal ale nic nepomohlo.

Chcem spokit PC s Notebookom a zdielat subory aby som si mohol prenasat nejake subory. Najskor som mal zapojeny PC na router kablom a notebook pripojeny na router cez wifi. Mam nastavenu rovnaku pracovnu skupinu.mal som aj vypnuty firewall, nastavene vo viste vsetko co treba pre zdielanie a na pocitaci ties avsak stale sa mi nedarilo aby PC videl notebook a notebook PC ale ked som napr zapol Counter-Strike a nastavil novu hru na PC tak sa mi dalo z notebooku pripojit. ale inac mi zdielanie suborov vobec nechelo ist. Teraz som to vyskusal priamo spojit PC s notebookom krizenym kablom cez sietovky vznikol rovnaky problem jeden PC nevidi notebook a naopak ale ties ked chem zahrat kantera a nastavim hru na PC pripojim sa nanu z notebooku tak to funguje. Ked som skusal pripojit moj notebook k bratrancovmu cez kabel tak neslo nic ale ked som ich spojil cez wifi cez ad-hoc siet tak zdielanie islo sice trocha blblo ale slo.Nevie mi niekdo poradit?...akoze pri hre sa vedia rozpoznat ze su v jednej LAN sieti a pri samotom rozpoznavani medzi Vistou a XP nie alebo co vsetko a ako treba nastavit a naco netreba zabudnut??? vie niekdo poradit???
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Predpokladám že nastavenia IP, masky a pracovnej skupiny máš nastavené.
Vista: Štart / Ovládací panel / Centrum sietí. Tam si pri tvojej LAN sieti klikni na Prispôsobiť a zvoľ Súkromná sieť, klik na ďalej a na zavrieť. Dole (v centre sietí) Vypni - zdľelanie chránené heslom, Zapni - Zdieľanie súborov. Teraz si vytvor na disku nový adresár (alebo už existujúci priečinok) ktorý budeš zdieľať. Klikni naň PTM, Zvoľ: Vlastnosti / Zdielanie / Rozšírené zdielanie. Zaškrtni zdielať tento priečinok. Klikni na Povolenia a tam nastav pre Everyone povolenie (najlepšie úplný prístup). Odklikaj OK. Vypni a zapni sieťové pripojenie a malo by to byť.
Nastavenie zdielania v XP, by už nemal byť problém. :wink:
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

toto som uz mal nastavene davno ale diky uz som to rozbehal vez ten kabel krizeny......mal som len zle nastavenu ziu branu ale inac este neviem ci to pojde aj cez ten routerr bo takto je to dost neprrakticke
Napísať odpoveď