Špecialne zariadenie-PDA/smartphone/MP4/???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Špecialne zariadenie-PDA/smartphone/MP4/???

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Takze v polovici oktobra by som sa mal dostat k vyplate + mam kupcu na moje PDA , snazil som sa ho predat este davno aj na tomto fore : http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=80742 pre predstavu co to bolo/ co to je ... takze kedze budu peniazky tak chcem povracat to co musim/chcem a rad by som nasiel nejaku adekvatnu nahradu a samozrejme nieco lepsie za rozumny peniaz ....

Takze poziadavky:

1.cim vecsi dispely tym lepsie , musi byt dotykovy a minimalne rozlisko 320x240!(neviem ci robia s mensim rozlisenim dotykove vobec), minimalna velkos 2,4"

2. WM operacny system 5/6 najlepsie v SK/CZ mutacii

3. Chcem na tom pozerat filmy , pocuvat hudbu , sem tam zbehnut na net takze poriadny procak a dostatok MB RAM (niektore modeli maju 64MB a sa mi to zda ako nedostacujuce najme ked ma zariadenie este aj GPS)

4. Kontektivita jednoznacne BT a WIFI kedze to malo/ma aj stare PDA ... infrak nemusi byt aj tak sa uz velmi nepouziva (mozno na ovladanie telky by sa to zislo :lol: )

5. Cele zariadenie nesmie presiahnut velkos A4 a vahu 1,8KG samozrejme cim mensie a lahsie tym lepsie ale zas to nemoze ist na ukor displeya

6. GPS - no toto je taka specificka poziadavka ale ked by bolo nebolo by od veci ....

7. Telefon , ak by sa dalo s toho telefonovat nebolo by to odveci .....

takze toto su take poziadavky ... je to dost nezlucitelne a vsetkym vyhovuje tak maximalne MDA HTC Touch Diamond alebo jeho drahsi surodenec ... ale v podstate rozmyslam aj Eeecku od Asusu alebo potom mozno Samsung i900 Omnia alebo HP iPAQ 214 Enterprise alebo lacnejsia verzia HP iPAQ 114 Classic alebo nieco z rady E-TEN Glofiish (pri tomto sa mi kamarat stazoval ze nehorazne spomalene reakcie ma a vsetky maju len 64MB RAMku preto sa toho bojim trosken)... v podste plno hraciek a neviem si v tom vybrat ... ma Nokiu 6120c co na telefonovanie v podstate staci ako aj nafotky(sice slabota ale foti) a neviemsa rozhodnut pre spravne zariadenie a ci si mam nechat nokiu alebo ju predat ... proste vela otaznikov a rad by som bol keby mi s tym niekto pomohol sa rozhodnut .... prijmam kazdy nazor a vopred dakujem :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

neviem, ci si nejaky telefon s wm a dotykovym displejom mal, no ja som nejake uz mal (mda vario, e-ten x500, qtek 1010) a taketo zariadenie by som s primarnym vyuzitim ako telefon uz teda nechcel, (aspon pre mna) je to hrozne neprakticke (WM+GSM+TS... respektive kazde zariadenie s gsm, ktore je nutne ovladat stylusom), avsak toto je ciste subjektivna zalezitost

moja rada je nasledovna: telefon si nechaj "obycajny" (=pokial ti tato nokia vyhovuje, tak ju ;) ) a k tomu si kup nejake zariadenie (PDA asi nie, kedze ho mas teraz a ho predavas, tak ti to asi nevyhovuje), napr. spominane EEE (tiez ho chcem pre seba kupit buduci tyzden, prip. nejaky iny notebook, ale to by uz asi bolo nieco od ruky, nie nove, kedze cenovo to je uz inde)

inak celkom sa mi pozdavaju aj zariadenia na styl qtek 9000, pripadne htc tytn II (ale ta 9000ka viac..)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

smejo thx za radu ... PDA mi vyhovuje ale kedze mam moznost ho za dobru cenu predat tak predam a kupim nieco nove , napriklad aj nove PDA s lepsim displeyom a hlavne s novsim OS .

qtek 9000 je veeelmi solidne zariadenie ale pre mna za nekrestansku cenu ... http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7881198

nad Asusom rozmyslam ale ked uz tak 1000H .... ale ani tie smartphony niesu podla mna zla najme 5Mpx fotak moze byt pekna vec kedze fotim vcelku rad najme po vykendoch po akciach co nastevujem a nokia a jej fotky no ehm ... ako zaklad to v pohode staci ale chcelo by to nieco lepsie a digital zo sebou nebudem nosit ...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nemam nic proti smartphonom, ale proti (smart)phonom s dotykovym displejom ano :) (iP sa nerata, tam nie je za potreby stylus... je sice pravda, ze aj ostatne (s wm) sa daju ovladat prstom, ale je to dost ohubu)

k tomu fotaku: (minimalne) nove N-kove nokie maju perfektne fotaky a na prilezitostne vyuzitie stacia... vela ludi hovori, ze to stoji za <>, ale dam ruku do ohna za to, ze 50 % z nich by nerozoznalo foto z napr. N82 a nejakeho priemerneho kompaktu a taktiez mam strach z tych reci, ze si radsej so sebou vezmem digital - kolko ludi so sebou nosi digital tak ako aj telefon??
kto chce umelcit tak nepoviem, ten si vezme zrkadlovku

ked uz sme pri tom, tak N82 sa ti nepozdava? sice nesplna podmienku toho displeja, ale inak je to celkom podareny telefon (design je zalezitost vkusu) - parkrat som s nim uz tu cest mal, kedze ho ma kamos :)

ad qtek 9000 - ceny som neskumal, ale 38 urcite nie je hodny :D ... skus pozriet inde, prip. inzercia (od ruky ho do 6 urcite zozenies)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Nokiu velmi nechcem kvoli symbianu a mat dve zariadenia s rovnakym operacnym system nechcem :D ... nejako som si k nemu este nenasiel cestu moje pda mi kazdym dnom viac a viac vyhovuje ale chce to posun dalej ... krajsi image , lepsi displey alebo GPS .... a stale je tu este to Eeecko len to velmi do vrecka nedam a najme nie 1000H ... Samsung i900 alebo nizsia 480....

Nokie mozme vynechat ... aj vdaka ich cenam ... a Iphone sa da zohnat za 15000sk novy som niekde videl ale nejako do neho nechcem ist ..
Napísať odpoveď