vyvoj hier na Slovensku

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
woundgiver
Light Star
Light Star

vyvoj hier na Slovensku

Príspevok od používateľa woundgiver »

Co si myslite o potenciale slovenska vo vyvoji novych PC a konzolovych hier? Po zatvoreni 10tacles u nas sa skoncila "zlata era", ktora sa ani nestihla zacat. Myslite, ze je u nas studio, ktore ma potencial dostat sa v tomto ohlade na uroven velkych hracov vo svete?
Necro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

nwm, jak ma na toto odpovedat ale napr. take SOF 3 bolo dobre
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Na SOF3 je to prvy pozitivny ohlas, ktory som cital :shock:
inak si myslim, ze SR je prilis maly trh, tj. imho nehrozi nejaka konkurencia velkym svetovym studiam.
woundgiver
Light Star
Light Star

urcite nehrozi konkurencia v zmysle poctu predanych hier. Ja som to skor chcel poznat vas nazor na slovenskych kreativcov. Mozno niekoho z hernych studii poznate. Proste ci si myslite, ze u nas by mohla vzniknut Ackova hra ak by bola dobre zafinancovana
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

A-čková hra by mohla vzniknúť ved na SR je dosť dobrých prográmátorov a grafikov ale problémom sú vždy peniaze a tie na SR nie sú takže Sr nemám šancu konkurovať svetu (čechy sú natom o trošička lepšie)
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Myslim ,ze take ako Specnaz hovori za vsetko. Odpad.

Ale to len kvoli tomu lebo chybaju peniaze.

Pozrite co urobili cesi. Operation Flashpoint. Najlepsi armadni simulator na svete ,ktory dokonca prerobeny pouziva aj americka armada.

Dalej ceske lahotky ako HID, HID 2, Mafia, Vietcong.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Urcite by bolo zaujimave zistit aka cast ludi vo velkych ceskych developerskych studiach je Slovakov, IMHO majorita schopnych ludi v tomto obore mohla lahko ist na studia a eventualne aj do prace prave do Ciech.
woundgiver
Light Star
Light Star

Bolo by fajn ak by sa k tejto teme vyjadril aj niekto, kto pracuje v nasich studiach. Ak tu taky samozrejme je. Tuto temu som nezalozil uplne samoucelne - zvazujem totiz investovanie do herneho studia a preto ma zaujima, ci je to v nasich podmienkach vobec zrealizovatelne.
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Zriadenie herného štúdia na slovensku JE MOŽNÉ.

Čo potrebujeme na vytvorenie plnhodnotnej hry s minimálnym nákladmi:

1. modelovací program: Blender 3d, 3DS max, atď. je ich mooc. Každému vyhovuje iný.

2. herný engine: Blender game engine alebo iný. Freeware engine-ov moc nieje. Sú aj engine-y ktoré sa dajú kúpiť niesú až tak drahé. No ak neplánujete niečo ako Crysis Warhead, tak možno postačí aj niečo freeware

3. Program na animovanie: Blender3d... no a ešte poznám anim8tor. Túto oblasť som moc neštudoval

4.znalosŤ programovacieho jazyka: To, aký použijete programovací jazyk záleží aj od toho, aký herný engine používate. Polupárne sú Python, C++, Pascal alebo iné

5. software na úpravu textúr/2d grafiky. Tu môže pomocť corel draw, photoshop a pre linuxákov gimp. gimp je dostupný aj pre uživatelov windowsu.

6. Program na úpravu hudby. Tu by som doporučil audacity alebo niečo lepšie.

7 Mikrofón. na záznam zvuku, ak budete musieŤ do hry dabovať hlasy postáv

8. Ak chcete mať vlastné textúry, tak by sa hodil digitálny fotoaparát. Ak nemáte digitálny foťák, tak textúry sa ešte stále dajú stiahnuŤ z netu

9.Tím 2-50 ludí, ktorí sú ochotní pracovať a dostať výplatu až po úspešnom predaní hry :D

Celkom určite som na niečo zabudol a vypísal som iba niektoré programy, programovacie jazyky a dalšie vybaveniena tvorbu hier. Môžete ma opraviŤ ak sa vám niečo nezdá.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

a treba si uvedomit ze slovo warez v nasich koncinach rozhodne nieje nezname, takze s tou vyplatou to nieje az take iste. Kupi to jeden a konec. Jedine ze by to bola fakt pecka, ako GTA, MAFIA, kazdy uprednostnuje iny zaner, ja som autickar :D
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Mno, ak by si títo ludia zabezpečili ochranu svojho produktu tak ako majú "garážové hry" Mount and blade a Live for speed, tak by peniažky boli. No spraviť si takú ochranu asi nieje hračka.

EDIT: ja mám zase rád simulátory a RPGéčka.
Dem0n
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Dem0n »

No neviem ako je na tom Cauldron po dokonceni vyvoja SoF: PB a viete ako dopadol 10Tacle Slovakia. Nie som si isty ci je na Slovensku dost talentu, inspiracie a najma penazi na vytvorenie niecoho vyznamnejsieho. Mozno ano, ale na Slovensku nevzniklo nic noveho co by urobilo nejaky vzruch.

Predsa len Europa nabrala za posledne roky dost velke herno-vyvojarske sily, avsak ked sa pozriem na to, co dosiahlo Slovensko v tomto priemysle ... bolo by to dost obtiazne prist so skupinkou, ktora by nieco dosiahla, a ked hovorim "skupinka", nemyslim tym viac ako 10 ludi, da sa to v klude aj v mensiom pocte.

Staci len najst nejaky vhodny modding engine, vytvorit nieco extra popularne a kvalitne ... mozno by si vas niekto vsimol a recruitol ...

:lol: A mali by sme tu velke vyvojarske studio ...

... alebo licencovat tools a hardware, nabrat talenty a vymysliet nieco dostatocne ambiciozne a vyrazne ...
woundgiver
Light Star
Light Star

ja osobne si myslim, ze u nas ten kreativny potencial je. Ved len medzi 3d grafikmi mame velke mena. Programatorov nepoznam ale verim tomu, ze ked je vola tak je cesta:)
Helly
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Helly »

Momentálne som zvedavý čo "ukuchtí" Game Destillery (bývalý zamestnanci 10TACLE). Ich prvý projekt Aqua vezerá celkom nádejne (síce žiaden extra prevrat, ale na začiatok stačí).
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Inak k tym peniazom , moho hier funuguje tak ,ze pre uzivatela su zadarmo ale obsahuju reklamy , za ktore dostal autor peniaze od spolocnosti...
Napísať odpoveď