Do akej skupiny sa radia tito ludia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ale páni, nemiešajme hrušky s jablkami. Občas aj slivka do toho...
Človek pochopiteľne musí patriť do sociálnych skupín. Buď však prirodzene, alebo neprirodzene. Prvý prípad je jasný - chodím do školy a nebudem predsa nrokov desocializovaný mimo kolektív triedy(ajkeď aj také prípady sa nájdu - ale nezachádzajme do extrémov, čo sa mimochodom v tejto téme teší veľkej obľube). Prípad druhý - máme tu (keď už sa musím ilustratívne znížiť ku členeniu ľudí podľa hudby) hoperov, punkerov, emákov a ešte čojaviem ký-fras. Avšak v každom kolektíve sa nájde aj skupinka ľudí mimo toto celé. Ľudia, ktorí amjú naháku, čo si o nich emáci šeptajú počas cutting-pauzy. Ľudia s vlastným štýlom. A presne táto skupinka býva často vnímaná ako tí "vydedenci". Wrong. Skupinkovanie ľudí - omg. Každý sme osobnosť.
Grim-Reaperka napísal:Nemusi to byt o tebe, mas moznost to ovplyvnit.
A čo takto: "Je to o mne a pripustím si ibato, čo chcem. Som jedinečný a nič ma neotočí o 180°"
Grim-Reaperka napísal:A nechodime? resp. nechodia? Ked sa pozrem okolo seba, na prvy pohlad viem, kto je emak, kto hoper, kto punker atd.
Nie, nechodíme. Ako ilustratívny príklad použijem seba - počúvam (achjaj) folk, blues, indie, alternative, OST, post-rock, ambient, klasiku a iné... Obliekam sa úplne podľa svojho štýlu a nepotrebujem, aby moje oblečenie kričalo, čo počúvam. Možno môj postoj ku dňu, iné veci, no rozhodne nič, čo by ma zaraďovalo do nejakej skupiny...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Mek napísal:Kazdy nech si patri kam chce, ak tym nevnucuje svoj styl ostatnym.
Najrozsirenejsie su styly, ktore urcuju lifestyle - styl obliekania, obuvania, spravania... a presne pre toto, ze ti, co patria do takejto skupiny, maju potrebu (neviem preco) to vyjadrit. Ja pocuvam trance, takych ludi je malo. A chodim obleceny uplne normalne, ziadne extremy. Ani sa nijako extremisticky nespravam. Nikoho predsa nemusi zaujimat, do akej skupiny patrim, co pocuvam atd. Zaradujem sa do skupiny, ktorej clenovia neurcuju ziadny lifestyle. To je dnes pomerne zriedkave...
Presne tak ... Ja som tiez zastancom Trance a Vocal Trance neobliekam sa tak. Pocuvnem si aj Chillout aj Klasiku ked to nieje uspavanka, Proste skoro vsetko. Davno davno dozadu som si vypocul aj nieco s HipHopu ale zeby som mal kvoli tomu potrebu chodit ako nejaky 5Cent alebo tvarit sa ako Cube v XXX to rozhodne nie.
Je mi jedno kto sa ako oblieka ked v tom vyzera dobre. Ale ked vidim 156cm 48kg 15rocneho chalana s XXL Nohavicami, XXL trickom, tvrdym vyrazom tvare a cigou v ustach jak ma na Mobile pusteneho Ryťmusa a "dava do toho" tak nemozem robit nic ine len sa smiat :)
To je pre mna taky najveselejsi styl ... Metal-isti sa daju tam sa neda zle obliect, Fritezy a Smazky (alias pravidelny navstevnici Beatiful Things v Dopleri) so zvonovymi nohavicami, bielymi rukavicami sietkovanymi trickami ... to je uz trochu prehnane ale baby v tom vyzeraju dobre :P
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

jin napísal:A čo takto: "Je to o mne a pripustím si ibato, čo chcem. Som jedinečný a nič ma neotočí o 180°"
Ked rad kopirujes a rad utocis na ludi len preto ze vyznavaju iny styl, tak niesi jedinecny.
jin napísal:Nie, nechodíme. Ako ilustratívny príklad použijem seba - počúvam (achjaj) folk, blues, indie, alternative, OST, post-rock, ambient, klasiku a iné... Obliekam sa úplne podľa svojho štýlu a nepotrebujem, aby moje oblečenie kričalo, čo počúvam. Možno môj postoj ku dňu, iné veci, no rozhodne nič, čo by ma zaraďovalo do nejakej skupiny...
prepac, ale necakal som ze na tu recnicku otazku niekto odpovie :lol: ...ale nemozem nesuhlasit.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:Ked rad kopirujes a rad utocis na ludi len preto ze vyznavaju iny styl, tak niesi jedinecny.
Och áno. :) Je vidno, že rád konfrontuješ svoje názory s inými ľuďmi. To ja tiež. Neviem, kde si nabral niečo o kopírovaní, ale pokiaľ si pochopil tak frázu o pripúšťaní si iba toho, čo chcem, tak si pochopil zle.
Útočenie na ľudí, ktorí uznávajú iný štýl? Zrejme sme sa opäť nechápali. Mne sú ukradnutí. Vnímam ich, hodnotím ich, myslím si o nich svoje. Tým to hasne. Pokiaľ názor (prípadné hyperbolizovanie istej črty) vnímaš ako útok, opäť náša konverzácia utrpela následkom komunikačného šumu.
Ešte ku tvojmu apelu na reakciu na rečnícku otázku. Áno, nepochybne, máš pravdu, na rečnícku otázku vo verbálnom kontakte nie je bežné (niekedy dokonca vysoko nevhodné) odpovedať. Avšak táto ma zaujala tak, že chtiac-nechtiac (vnímajúc nasledovný kontext) som na ňu reagoval. Mám rovnako kamarátov/ky z rozličných "skupín" (toto slovo sa mi začína bridiť) - jedna streetrock/Oi!/SKA, druhá hip-hop. Rozumejú si perfektne - toľko ku interakcii medzi nimi. Avšak môj názor na to je, že to má aj isté nevýhody - viditeľné hlavne pri sledovaní reakcií od nezaujatých pozorovateľov. To ich však neovplyvňuje a je ot benchmark jedine pre mňa. Oni sú spokojné tak ako sú, možno šťastnejšie, ako kedykoľvek predtým. Je to všetko jedine o mojom subjektívnom postoji. Nie je to objektívne. :wink:
Mimochodom, pokiaľ som sa nejakým spôsobom dotkol Tvojej "skupiny", či celkovo "skupín" musím zdôrazniť, že to nebolo mojím zámerom.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

musim povedat ze pri citani tvojich prispevkov musim zapajat vsetky mozgove bunky a kazdy prispevok citam aj 2 - 3x, no ale aj ja som len clovek :wink: , takze je mozne ze sme sa zle pochopili. A ziadny nazor nechapem ako utok, ale ako podnet k diskusii. A ked tu tak citam okrem ineho aj tvoj nazor, tak ma napada ze asi zavisi od kazdeho cloveka ako vnima vyznavanie urciteho stylu - ci ako akt predvadzania sa a šoumenstva, alebo skor ako jeho subjektivny nazor bez ohladu na to ci to "fici" alebo nie.

Ale predsa...mozes mi toto vysvetlit...aby sme sa pochopili: "Je to o mne a pripustím si ibato, čo chcem." Ako si to myslel?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:"Je to o mne a pripustím si ibato, čo chcem." Ako si to myslel?
Nie je to nič zložité. Je to o mne = Gro toho, čo robím je vo mne, mám vlastný štýl regulovaný vlastnými názormi a sympatiami. Zároveň to však nie je o čistom egoizme, nakoľko stále treba zvážiť nutnosť sociálneho kontaktu. Čo ma krásne presúva ku druhej časti výroku: a pripustím si ibato, čo chcem = tento aspekt sa opäť odohráva v dvoch rovinách. Rovina sociálna - som v kontakte s ľuďmi, je logické, že pre pokojné spolunažívanie s nimi nemôžem bezbreho presadzovať svoje egoistické pohnútky. Som pretváraný spoločnosťou a jej konvenciami. Druhá rovina je už tá, ktorá ma priamo neovplyvňuje, ale zaujme. Aplikujme tento model opät na príklad hudby. Tvrdím, že v každom hudobnom štýle sa nájde minimálne jedna kvalitná vec. Vôbec nepočúvam hiphop. Aj napriek tomu sú tu však veci, ktoré mi boli odporučené a teda som is ich vypočul. Som totálny laik, ale takto som sa napríklad dostal ku skladbe Notorious BIG - Runnin' (Dying to Live). A nepočúvam ju 24 hodín denne, pravdou je, že teraz som si ju zasa vypočul asi po pol roku, ale neježia sa mi pri nej vlasy. To je jeden z príkladov selekcie.
Snáď sa už chápeme :)

//Edit: Novidíš :wink:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Nie je to nič zložité. Je to o mne = Gro toho, čo robím je vo mne, mám vlastný štýl regulovaný vlastnými názormi a sympatiami. Zároveň to však nie je o čistom egoizme, nakoľko stále treba zvážiť nutnosť sociálneho kontaktu. Čo ma krásne presúva ku druhej časti výroku: a pripustím si ibato, čo chcem = tento aspekt sa opäť odohráva v dvoch rovinách. Rovina sociálna - som v kontakte s ľuďmi, je logické, že pre pokojné spolunažívanie s nimi nemôžem bezbreho presadzovať svoje egoistické pohnútky. Som pretváraný spoločnosťou a jej konvenciami. Druhá rovina je už tá, ktorá ma priamo neovplyvňuje, ale zaujme. Aplikujme tento model opät na príklad hudby. Tvrdím, že v každom hudobnom štýle sa nájde minimálne jedna kvalitná vec. Vôbec nepočúvam hiphop. Aj napriek tomu sú tu však veci, ktoré mi boli odporučené a teda som is ich vypočul. Som totálny laik, ale takto som sa napríklad dostal ku skladbe Notorious BIG - Runnin' (Dying to Live). A nepočúvam ju 24 hodín denne, pravdou je, že teraz som si ju zasa vypočul asi po pol roku, ale neježia sa mi pri nej vlasy. To je jeden z príkladov selekcie.
Snáď sa už chápeme :)
samozrejme, uz som to pochopil, a myslim ze kazdy kto slepo nekopiruje urcity styl obliekania sa podla hudby je schopny vybrat si urcitu cast aj z ineho zanru a bez problemov to pocuvat. Myslim ze kazdy normalny clovek moze mat v oblube co-to z kazdeho stylu (z kazdeho rozku trosku). Ja si tiez rad vypocujem aj Mozarta alebo Kryla.

No vidis, nakoniec sme sa pekne zhodli. :D
Napísať odpoveď