Človek pochopiteľne musí patriť do sociálnych skupín. Buď však prirodzene, alebo neprirodzene. Prvý prípad je jasný - chodím do školy a nebudem predsa nrokov desocializovaný mimo kolektív triedy(ajkeď aj také prípady sa nájdu - ale nezachádzajme do extrémov, čo sa mimochodom v tejto téme teší veľkej obľube). Prípad druhý - máme tu (keď už sa musím ilustratívne znížiť ku členeniu ľudí podľa hudby) hoperov, punkerov, emákov a ešte čojaviem ký-fras. Avšak v každom kolektíve sa nájde aj skupinka ľudí mimo toto celé. Ľudia, ktorí amjú naháku, čo si o nich emáci šeptajú počas cutting-pauzy. Ľudia s vlastným štýlom. A presne táto skupinka býva často vnímaná ako tí "vydedenci". Wrong. Skupinkovanie ľudí - omg. Každý sme osobnosť.
A čo takto: "Je to o mne a pripustím si ibato, čo chcem. Som jedinečný a nič ma neotočí o 180°"Grim-Reaperka napísal:Nemusi to byt o tebe, mas moznost to ovplyvnit.
Nie, nechodíme. Ako ilustratívny príklad použijem seba - počúvam (achjaj) folk, blues, indie, alternative, OST, post-rock, ambient, klasiku a iné... Obliekam sa úplne podľa svojho štýlu a nepotrebujem, aby moje oblečenie kričalo, čo počúvam. Možno môj postoj ku dňu, iné veci, no rozhodne nič, čo by ma zaraďovalo do nejakej skupiny...Grim-Reaperka napísal:A nechodime? resp. nechodia? Ked sa pozrem okolo seba, na prvy pohlad viem, kto je emak, kto hoper, kto punker atd.