stans napísal:
Uvedomujete si že keď volíte "logo" (stranu) volíte zároveň i nejaký zlepenec strán - tzv. koalíciu? Ak "volíš" SDKU zároveň akoby si volil i strany pri ktorých píšeš "nie". Však si to uvedom! SDKU si zvolilo koaličných partnerov po posledných voľbách - i tých "maďarov" - však je to na grc!
ano,uvedomujem..lenze ani si moc toho vybrat nemohli...lepsie ako fico.inak suhlas s t0m4s3
Kazdopadne podla mna v novej vlade nesmie byt viac nez jedna opozicna strana, lebo inak je to v tahu. Ved smer a hzds su uz teraz na ostrie noza a neviem, ci by jeden druheho chceli po boku.
Mna dnes resp. vcera velmi oslovilo vyjdrenie HZDS a SMERU ze chcu spolupracovat po volbach s ANO ... Takato vlada HZDS ANO SMER by nemusela byt zla ked HZDS s ANO udrzia na uzde SMER, SMER a HZDS udrzia ANO a ANO a SMER udrzia HZDS... podla mna by to bola kvalitna koalícia a hlavne trojkoalicia a nie stvor .. predsa len troj- je stabilnejsie nez stvor..
Alebo by som este privital jednu z dalsich dvoch koalicii
HZDS ANO SNS
SMER ANO SNS
MS FRANKY napísal:
Fico je inak celkom v pohode je to jediní politik čo chce ľuďom dobre!
Fico pouziva cisty populizmus. Skratka hovori ludom to, co chcu pocut. Ja som presvedceny, ze keby aj zasadol do predsednickeho kresla vlady, tak skor ci neskor urobi nejaky lapsus a uz to s nim pojde dolu vodou. A potom mu to uz zacne byt jedno. Je malo takych, ktori nepodlahnu mameniu moci.
myslim ze ked tam bude SMER s HZDS je to v riti,lebo budu vsetko zacinat odznovu...ako to bolo v 98 ked sa pisali cierne knihy a tak..proste vsetko co urobila minula vlada je zle a co robime my je dobre...privital by som SDKU+HZDS+SNS...aj ked v tom pripade by bolo dost pravdepodobne ze HZDS+SNS by prevazovali nad SDKU ...cize nejak takto podobne by to mohlo byt fajn
Podla mna su tam dve "silne" osobnosti na malo piesocku.. vies.. a to je tazke.. Skorej by som povedal to HZDS ANO SNS .. urcite HZDS a ANO nechu dopustit aby sa likvidovali ekonomicke opatrenia teda myslim dalsia zmena systemu dani... teraz nemyslim znizovanie dani... to planuje kazdy... toto su strany stredu....ano by som povedal ze je stredo-prava.. a hzds stredo lava --- ale ano je viac stredo prava ako je hzds stredolave..
q-parser napísal:
Fico pouziva cisty populizmus. Skratka hovori ludom to, co chcu pocut. Ja som presvedceny, ze keby aj zasadol do predsednickeho kresla vlady, tak skor ci neskor urobi nejaky lapsus a uz to s nim pojde dolu vodou. A potom mu to uz zacne byt jedno. Je malo takych, ktori nepodlahnu mameniu moci.
Ale nespravil! Ide o to že my nemôžeme odsúdiť človeka bez činov! Pozri na Mikiho je predseda a čo robí? Hrabe peniažky! Takisto môžeme povedať že Mečiar tiež nebol dobrý predseda. Ale Fico zatialnebol predseda tak nemôžeme povedať že je zlý!
Tu ma však napadlo niečo očom je celá politika. Každý si chráni svoje záujmy. A neexistuje zlý politik. Existuje iba politik, ktorý je zlý iba pre istú vrstvu ludí. Ten čo je dobrý pre chudobných nieje zas dobrý pre bohatých! A naopak. Čiže v celej politike ide o to že či je v krajine viac ludí chudobných alebo bohatých. Ale ako vidíte na Slovensku to trošku nefunguje. Hlavne z toho hladiska že keby boli vo vláde ludia ako Fico tak by sa mala tá bohatšia vrstva zle.