Dnes som si konečne sadol za volant čierneho Scouta (full výbava okrem kože a navigácie), ktorého som už na hojku v niekoľkých príspevkoch poospevoval, a prešiel s ním cca 150km. Pre mňa MP
Íčkara to bol pekný zážitok.. mať pod pravou nohou 2.0TDI PD 103kW 4x4.. zážitok na niekoľko mesiacov.
Nejaké postrehy.. super autíčko, super motor, iba som sa trochu rozbehol a zrazu som videl na tachometri 120km/h.. tak som sa musel krotiť. Hneď som ale skonštatoval, že na relatívne nízku rýchlosť motor strašne veľmi hučí, no následne som zistil, že ono sa dá preradiť aj do 6ky..

pričom topánka (ne)príjemne zavŕzgala na kovovom spojkovom pedáli..
Auto svojou väčšou robustnosťou (v porovnaní s bežnou Octaviou II) vzbudzuje na cestách rešpekt, dobehnuté autá sa mi na ceste uhýnali dobre že nie do priekopy, autá, ktoré dobehli mňa, sa ma zase báli predbehnúť, aj keď som šiel "iba" spomínanou 120kou. Za volantom obyčajnej Fabie sa mi to nestáva, hoci v tých úsekoch jazdím podobne rýchlo (RV-KE)..
Škoda, že som nemal možnosť vyskúšať aj pohon 4x4, ale snáď sa k tomu tiež ešte dostanem..
Pre niekoho je to iba obyčajná škodovka, pre mňa ale nezabudnuteľný zážitok.. z ktorého som mal určite väčšiu radosť, ako keď som riadil mazdu3, či RAV4..