Merali rychlost a odbocil som pred hliadkou-otazka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
fogus
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Merali rychlost a odbocil som pred hliadkou-otazka

Príspevok od používateľa fogus »

Zdravim.
Viem,ze tu taka otazka nebola: Moj problem - merali rychlost - 40km/h isiel som 55km/h - za 2 krizovatkami stopovali - a ja som na prvej obocil dolava bez toho aby ma hliadka videla ( ale radar a zachytil) - pride mi pokuta domov alebo sa vykaslu na to?
Piste kto ma skusenosti :D dakujem.
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

ked ta odfotili respektive namerali pride ti predvolanie na dopravny inspektorat
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Na slovensku nieje osetrena Legislativna stranka tohoto problemu. Ked ta odfotia a nespokutuju hned na mieste tak sa vacsinou na to Vyseru. Na to aby ti poslali Fotku z pokutou by este museli dokazat ze v tom aute sedel jeho majitel a nie jeho syn ... resp. iny rodinny prislusnik.
fogus
Medium Expert
Medium Expert

Este sa spytam, tie stare fabie co maju gulu v predu - maju aj fotak alebo kameru :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ani jedno ... V tychto vozoch sedi Policajt a cez vysielacku hlasi Rychlost a vozidlo resp. ŠPZ
Preto je v tychto pripadoch pokuta velmi tazko vymahatelna.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ono zalezi ci meraju len tak z pasie, alebo sa snazia zplatit novy radar :-) u nas kupili, laebo mali pozicany laser ... to bola sranda pred panelakom mame 20, ale 20 tade nejazdi nikto, dokonca aj na bikoch tam prekracuju rychlosti :-) ... na konci ulice pekne kasiruju, KAZDEHO .. vynimiek je len velmi malo ( resp. bolo, tearz sa uz zhruba vie kde vedia stat tak sa ubere ) ... ked si zaparkoval, tak ti dosiel papierik kedy mas odjst a skasli ta tam podla fotky a fotky su to celkom pekne a ostre :-) ....
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Shark nexem sa s tebou hadat ale fotku s pokutou poslu na adresu drzitela motoroveho vozidla ked zaznamenaju SPZ pokutu je potrebne zaplatit uz to kto v aute sedel si musi vyriesit majitel so svojim svedomim alebo nejakym inym pouzivatelom auta.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Neviem ako presne to je u nas, ale v Cechach sa na to da vy(zne?)uzit tzv. institut osoby blizke, co znamena tolko, ze prehlasis, ze auto si nesoferoval ty - teda nie si vinnik a pokutovat ta nemozu, ale ze ho soferovala osoba blizka, ktorej ujmu by si pocitoval ako sebe vlastnu (standartne rodinny prislusnik - zena, syn) ktoru tym padom nemusis menovat. Mozno sa to tak da aj u nas obist - stoji za to si to zistit.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Juicy napísal:Shark nexem sa s tebou hadat ale fotku s pokutou poslu na adresu drzitela motoroveho vozidla ked zaznamenaju SPZ pokutu je potrebne zaplatit uz to kto v aute sedel si musi vyriesit majitel so svojim svedomim alebo nejakym inym pouzivatelom auta.
Chces to skusit??
Hovorim z vlastnych skusenosti. Ak je odfotena SPZ tak si najprv policajti musia zistit kto sedel za volantom. Poziciam bratovi auto a ten preleti v 60tke 200km/h a mne zoberu vodicak a daju pokutu 20000Sk?? Rozmyslaj trochu. Je to presne ako tvrdi Fabo nadomnou.
A este pokial viem tak je diera v zakone ze Pokutu moze vymahat jedine Policajt ktory ta odfotil resp. jeho nadriadeny.
Preto ta Audi alebo VW nahana. Mohli by sa na teba vysrat a fotit dalej ale legislativa neumoznuje inac vymahat pokutu z mobilneho fotoradaru ako priamo na mieste.

Teraz nehovorim o Fotoradare na 103km na D1 to ti dojde domov aj z tvojim ksichtom. Tam si ani nevrznes.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Merali rychlost a odbocil som pred hliadkou-otazka

Príspevok od používateľa Mateq »

fogus napísal:Zdravim.
Viem,ze tu taka otazka nebola: Moj problem - merali rychlost - 40km/h isiel som 55km/h - za 2 krizovatkami stopovali - a ja som na prvej obocil dolava bez toho aby ma hliadka videla ( ale radar a zachytil) - pride mi pokuta domov alebo sa vykaslu na to?
Piste kto ma skusenosti :D dakujem.
Možno, že ťa ani nenamerali. Je tam rezerva + 10km/h, ktorú nepokutujú, a každý tachometer ukazuje o niečo viac ako skutočne ideš... Ak by im ukázalo 49,9 km/h tak sa na to musia vykašlať.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Mateq napísal:Možno, že ťa ani nenamerali. Je tam rezerva + 10km/h, ktorú nepokutujú, a každý tachometer ukazuje o niečo viac ako skutočne ideš... Ak by im ukázalo 49,9 km/h tak sa na to musia vykašlať.
no myslim ze uz pri prekroceni hranice +10km/h zastavit mozu, tolerancia je mensia
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Fabo napísal:Neviem ako presne to je u nas, ale v Cechach sa na to da vy(zne?)uzit tzv. institut osoby blizke, co znamena tolko, ze prehlasis, ze auto si nesoferoval ty - teda nie si vinnik a pokutovat ta nemozu, ale ze ho soferovala osoba blizka, ktorej ujmu by si pocitoval ako sebe vlastnu (standartne rodinny prislusnik - zena, syn) ktoru tym padom nemusis menovat. Mozno sa to tak da aj u nas obist - stoji za to si to zistit.
je to aj u nas, ale nechce sa mi to hladat, kto to chce vediet tak si to najde. A pokial sa nenajde vinnik odidu so zvesenym nosom.
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

naco by si hovoril ze to soferovala osoba blizka? jednoducho tam prides a prehlasis ze si auto nesoferoval ty. pokial nemaju dokazy tak ti nemaju na zaklade coho dat pokutu. kniha jazd sa nevedie takze pohoda :)
Roman Špaldoň
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Roman Špaldoň »

Fabo napísal:Neviem ako presne to je u nas, ale v Cechach sa na to da vy(zne?)uzit tzv. institut osoby blizke, co znamena tolko, ze prehlasis, ze auto si nesoferoval ty - teda nie si vinnik a pokutovat ta nemozu, ale ze ho soferovala osoba blizka, ktorej ujmu by si pocitoval ako sebe vlastnu (standartne rodinny prislusnik - zena, syn) ktoru tym padom nemusis menovat. Mozno sa to tak da aj u nas obist - stoji za to si to zistit.
:shock: ano da sa to a je to bežne už aj u nas len musiš vediet ako na to :lol: viem že v PD sa to podarilo jednemu znamemu a v pohode mu to prešlo a policajt si ani nevrzol hm ja si myslim že všetko sa da ľudia su dnes špekulanti :wink: Vraj jemu to už prešlo asi 20krát :x :lol:
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

zaujima ma ten radar na 103. km D1. Kde to tam je niekde v okoli TN? ja som o tom uz pocul dost davno a raz som si to tade prefrcal 180... teda isiel som 180tkou asi pol hodinu za trnavou... :oops: a nic... tak kde to tam je?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mateq napísal:Možno, že ťa ani nenamerali. Je tam rezerva + 10km/h
Tá tolerancia nie je náhodou v %? Tj. tolerujú Ti 10%. tj. pri 40km/h môžeš ísť do 44km/h..
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Neviem ako v inych okresoch a krajoch, ale v tu u nas ma zeleny policajny radar (NR-163BI :P) ma tu zasranu kameru.
Mna tak namerali. :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

brm napísal:Tá tolerancia nie je náhodou v %? Tj. tolerujú Ti 10%. tj. pri 40km/h môžeš ísť do 44km/h..
Som počul že tých 10% majú napr v Nemecku.
Mám za to, že u nás je to tých 10km/h... Vychádzam z toho, že aj policajný sadzobnik začína od "prekročenia rýchlosti o viac než 10km/h". Čiže do tých 69,9/99,9/139,9km/h sa teoreticky policajt ani nemá o čo oprieť v zákone, keď by ťa chcel pokutovať. :smt006
fogus
Medium Expert
Medium Expert

kinjeril napísal:Neviem ako v inych okresoch a krajoch, ale v tu u nas ma zeleny policajny radar (NR-163BI :P) ma tu zasranu kameru.
Mna tak namerali. :D
Zatial nedoslo nic :psssst: :naturehot: :smt069
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:Som počul že tých 10% majú napr v Nemecku.
Mám za to, že u nás je to tých 10km/h... Vychádzam z toho, že aj policajný sadzobnik začína od "prekročenia rýchlosti o viac než 10km/h". Čiže do tých 69,9/99,9/139,9km/h sa teoreticky policajt ani nemá o čo oprieť v zákone, keď by ťa chcel pokutovať. :smt006
Na slovensku je tolerancia +5%
V 60 mozes ist 63km/h v 80 mozes ist 84km/h v 90 mozes 95km/h a v 130 137km/h
Na dialnici si vzdy nastavujem Tempomat na 145km/h (odchylka v tejto rychlosti je cca 11km) a ani Audina ani VW ani 103km na mna neblikol
Len raz som siel 139 podla GPS a uz ma brali. Cize urcite je tolerancia 5%
policajt ani nemá o čo oprieť v zákone
Ma ;) O to ze toto pokutovany nevie. A ochotne zapati 500 Sk
Napísať odpoveď