PC do 20.000Sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ze su stare, dobra pokrocila, technologia tiez, vykon tiez, ceny padaju...
Arachno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Arachno »

hojko napísal:Ze su stare, dobra pokrocila, technologia tiez, vykon tiez, ceny padaju...
Ale Q6600 by na hry uplne stacil. Mepotrebujem nejaky super vykonny procesor a navyse je Q6600 cenovo najdostupnejsi.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V hrách Ti je 4jadro na prt.. tam máš väčší výkon s lacnejšou E8400kou.. dokonca aj s E8200:
http://www.extrahardware.cz/wolfdale-yo ... 0?page=0,6
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

jn..., 4 jadra zatial podporuje len malo hier (napriklad UT3 ano, teda aj Unreal 3 engine) a aj v nich je zatial rozdiel zanedbatelny. 4 jadra vyuzijes momentalne predovsetkym, ak by si robil na pocitaci narocne matematicke vypocty a pod.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi tak.. a ešte doplním môj predpoklad, že až v blízkej budúcnosti budú hry podporujúce a využívajúce štvorjadrá, tak Q6600ka už bude na ne slabá..

;)
Arachno
Light Star
Light Star

Raz ma uz asi slak trafi zo skladania toho PC :aasmile10:. Zas som si vymislel inu zostavu.
- Rozhodol som sa ze CrossFire robit nebudem. Teda potrebujem nejaku inu dosku. Najlepsie do 2500(+/-)
- CPU bude E7200
- Dozvedel som sa ze na PC zostavu s VGA HD4870 potrebujem zdroj minimalne 600W. Co nato poviete?
helacik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa helacik »

ja slapem na 500 Wattovom Fortrone a mam Shapire HD 4870.. tak musi staci aj menej vykonnejsi ako je 600 W
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Arachno napísal:Raz ma uz asi slak trafi zo skladania toho PC :aasmile10:. Zas som si vymislel inu zostavu.
- Rozhodol som sa ze CrossFire robit nebudem. Teda potrebujem nejaku inu dosku. Najlepsie do 2500(+/-)
- CPU bude E7200
- Dozvedel som sa ze na PC zostavu s VGA HD4870 potrebujem zdroj minimalne 600W. Co nato poviete?
Vzhladom na to, ze nadpriemerna zostava s HD4870 nezozerie v zatazi urcite viac ako 400W tak "minimum 600W zdroj" je uplna kravina
Arachno
Light Star
Light Star

Hmmmm zaujimave. V predajni mi odporucali 650W. No nevadi budem mat do rezervy. A snad to bude mat aj PFC. To by malo setrit energiu, NIE??!
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

Arachno napísal:Neni tam priamo napisane ze je to ATX ale mam pocit ze to bude pasovat.

Ta zakladna doska ktoru som mal v povodnej zostave(ASUS P5K/EPU - P35/ICH9), tam keby som dal 2x HD4870-ky do CrossFire tam by obe slapali naplno nie? Tam bol tusim problem iba ten stray chipset.
namiesto dvojjadra by som tam pacol rovno štvor.. a maš pokoj na nejaky ten čas...dvojjadra začinaju byť OUT OF MODE... pretože prišli šesťjadra od intelu na svetový trh....

400W fortron ti to utiahne uplne v pohode... pasivne PFC je ako keby tam ani nebolo iná vec by bola keby tam bolo aktívne PFC.. ale to sme v inej cenovej relácii zas...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Sebci ty si kupujes procesory podla toho ake su zrovna v mode? :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

U niekoho zjavne ano, aj ked neviem co znamena "OUT OF MODE" ...
Arachno napísal:Hmmmm zaujimave. V predajni mi odporucali 650W. No nevadi budem mat do rezervy. A snad to bude mat aj PFC. To by malo setrit energiu, NIE??!
Ked ti v predajni doporucia skocit do studne, tak skocis do studne? Myslis, ze im ide o teba ako zakaznika, alebo o peniaze, ktore predajom ziskaju? Ked bude treba doporucia ti aj 3,5kW zdroj a k tomu vlastnu trafostanicu.
Arachno
Light Star
Light Star

t0m4s3 napísal:U niekoho zjavne ano, aj ked neviem co znamena "OUT OF MODE" ...

Ked ti v predajni doporucia skocit do studne, tak skocis do studne? Myslis, ze im ide o teba ako zakaznika, alebo o peniaze, ktore predajom ziskaju? Ked bude treba doporucia ti aj 3,5kW zdroj a k tomu vlastnu trafostanicu.
... a este priame spojenie s elektrarnou :D
Dobre, kaslat uz na ten zdroj. Bude rezerva aj do buducnosti.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

sebci napísal:dvojjadra začinaju byť OUT OF MODE... pretože prišli šesťjadra od intelu na svetový trh....
Su urcene pre servery nie pre desktopy ,a to 6jadro stoji cez 50k SK.
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

Gangy napísal:Sebci ty si kupujes procesory podla toho ake su zrovna v mode? :roll:
cena stvorjadra klesla na uroveň dvojjadra tak v prečo to nezobrať hm?

to už ako to berieš moje slova tvoja vec.. možno to bolo s humorom a možno važne už si to nepamätam.... :oops:
Nadeo napísal: Su urcene pre servery nie pre desktopy ,a to 6jadro stoji cez 50k SK.
to je blbosť ... nemožeš tvrdiť že sa predavaju iba vylučne pre servery... takisto ako pre servre tak su určené aj pre GAMERSKE DESTKOP verzie... a aj pre ludi ktory chcu mať v pc najnovšie veci.... šesť jadro som len spomenul že už existuje ale neodporučal som mu ho... :wink:
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja som napisal ze su urcene pre servery
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

sebci napísal:cena stvorjadra klesla na uroveň dvojjadra tak v prečo to nezobrať hm?
Pretoze za rovnaku cenu dostanes dvojjadro s vyssim vykonom na jedno jadro ako stvorjadro. Tym padom v 99% pripadoch bude dvojjadro vykonnejsie.
Napísať odpoveď