Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Sagittarius: 28. septembra je casovka na Martinske hole, tam sa bude na co pozerat. Ak nebudem mat hokejbal a bude pekne pocasie, tak sa pojdem urcite pozriet, pretoze trasa je to skutocne zaujimava a po dlhych rokoch sa tam opat pojde zavod, pretoze naposledy sa tam slo Okolo Slovenska niekedy okolo roku 2001 ci 2002.
-
Sagittarius
Guru
Lance Armstrong sa vracia do profi-pelotonu
v roku 2009 absolvuje 5 pretekov, medzi nimi aj Tour de France a myslim, ze pokial by necitil, ze ma realnu sancu opat vyhrat, tak by do toho nesiel...uz teraz sa tesim na jeho predstavenia v Alpach a Pyrenejach

v roku 2009 absolvuje 5 pretekov, medzi nimi aj Tour de France a myslim, ze pokial by necitil, ze ma realnu sancu opat vyhrat, tak by do toho nesiel...uz teraz sa tesim na jeho predstavenia v Alpach a Pyrenejach
-
Sagittarius
Guru
No len dúfam, že bude mať nejakého poriadneho konkurenta, aby nezostal pre ostatných len boj o druhé miesto.konyk87 napísal:Lance Armstrong sa vracia do profi-pelotonu
v roku 2009 absolvuje 5 pretekov, medzi nimi aj Tour de France a myslim, ze pokial by necitil, ze ma realnu sancu opat vyhrat, tak by do toho nesiel...uz teraz sa tesim na jeho predstavenia v Alpach a Pyrenejach![]()
hmm..este nie je potvrdene, za ktory tim bude jazdit, ale je pravda, ze sa najviac sklonuje Astana, najma kvoli Johanovi Bruyneelovi, ktory predtym posobil v uz neexistujecej stajni US Postal (Discovery channel) - v Lancovej byvalej...aj sam Bruyneel sa vyjadril, ze ak pojde Lance opat jazdit, ze si nevie predstavit, ze by jazdil za iny ako jeho tim..
na druhej strane Astana je aj bez Armstronga mimoriadne silna stajna (Contador, Leipheimer, Kloden), takze by nemuselo byt jasne, kto je timova jednotka..dalsia vec je, ze co by spravil Armstrong, keby opat Astanu nepripustili na start ako tento rok..myslim, ze to bude ina stajna, za ktoru pojde jazdit, aj ked mozne je vsetko
na druhej strane Astana je aj bez Armstronga mimoriadne silna stajna (Contador, Leipheimer, Kloden), takze by nemuselo byt jasne, kto je timova jednotka..dalsia vec je, ze co by spravil Armstrong, keby opat Astanu nepripustili na start ako tento rok..myslim, ze to bude ina stajna, za ktoru pojde jazdit, aj ked mozne je vsetko
-
Sagittarius
Guru
Je viac možností ako môže ísť Armstrong za Astanu: Napr. jeden z lídrov odíde, najskôr Contador, lebo ten by nemohol vyhrať TdF, keby musel pomáhať Armstrongovi. Ďalšou je, že nikto neodíde a favoriti si rok počkajú, veď ešte môžu vyhrať, resp. o víťazstvo aj na Vuelte a Gire. A neviem, či by nepripustili Astanu na štart, keby na tam Armstrong, lebo z marketingového hľadiska by to bolo dosť nešťastné rozhodnutie. A veď zase Astana môže pre svoje očistenie niečo spraviť, najjednoduchšie zmeniť názov, ktorý je spojený s dopingom...
-
hojko
Site Admin
Vyborna sprava, ze sa Lance vrati do kolotoca, urcite to bude zaujimave sledovat, najma ako to bude po jeho pauze a navrate. Uz vidim palcove titulky v novinach, ze ci dopoval alebo dopuje, nedajboze vyhra jeden zo zavodov, tak o inom ako dopingu sa hovorit asi nebude.
konyk87: Astana je kazazska, hoci ma svajciarsku licenciu, aj tak si myslim, ze by to mohlo byt nieco ine ako tato stajna, mozno nieco o ma vacsi suvis s USA ako prave Astana. Na druhej strane ma Astana najvacsi rozpocet a prave ona si moze dovolit zaplatit Lanca, navyse urcite stupne zaujem sponzorov prave o Astanu a rovnako by to malo byt aj v pripade TdF, ved posledne roky bola Tour vynimocna len kvoli Lancovi, takze si myslim, ze by nemal byt problem s tym, aby potom Astanu pustili na start. Tim do ktoreho pojde, tak v nom bude pravdepodobne s urcitostou jednotka, ved napriklad mladucky Contador sa s nim ani len nemoze porovnavat, navyse ma karieru este pred sebou, takze jazdit a makat na Lanca rok ci dva by mohol prezit, pripadne odist niekde inde.
Sagittarius: Neviem, ci prave zmena nazvu pomoze ocistit meno. Astana je hlavne mesto Kazachstanu, stajna je sponzorovana kazazskymi zeleznicami a tazko povedat, ci by nieco take dopustili.
konyk87: Astana je kazazska, hoci ma svajciarsku licenciu, aj tak si myslim, ze by to mohlo byt nieco ine ako tato stajna, mozno nieco o ma vacsi suvis s USA ako prave Astana. Na druhej strane ma Astana najvacsi rozpocet a prave ona si moze dovolit zaplatit Lanca, navyse urcite stupne zaujem sponzorov prave o Astanu a rovnako by to malo byt aj v pripade TdF, ved posledne roky bola Tour vynimocna len kvoli Lancovi, takze si myslim, ze by nemal byt problem s tym, aby potom Astanu pustili na start. Tim do ktoreho pojde, tak v nom bude pravdepodobne s urcitostou jednotka, ved napriklad mladucky Contador sa s nim ani len nemoze porovnavat, navyse ma karieru este pred sebou, takze jazdit a makat na Lanca rok ci dva by mohol prezit, pripadne odist niekde inde.
Sagittarius: Neviem, ci prave zmena nazvu pomoze ocistit meno. Astana je hlavne mesto Kazachstanu, stajna je sponzorovana kazazskymi zeleznicami a tazko povedat, ci by nieco take dopustili.
-
Sagittarius
Guru
hojko: No to je už druhý problém, či by to dopustili.
Ale myslel som to takto: Astana --> Kazachstan --> Vinokurov --> doping a vlastne Astana vznikla pôvodne práve kvôli nemu...Ale ako som písal ja aj ty marketingovo by si to na TdF dobre rozmysleli, či by nepripustili Astanu, keby za ňu štartoval Armstrong...veď žlté tričko = Armstrong...
-
hojko
Site Admin
Sagittarius: Ja si myslim, ze by Astanu pripustili. Ale netreba zabudat na problemy Pro Tour, UCI a podobne, takze aby sa o rok nejazdilo za inych podmienok, s inym vedenim celej cyklistiky a podobne, vsetko je mozne. To, ze Vino mal krvny doping bolo pre mna zarazajuce, pretoze patril za posledny rok ci dva medzi mojich oblubencov a veril som, ze by mohol zajazdit celkom slusny vysledok. Napokon vsak pokazil radost nie len sebe, ale aj Klodenovi, ktory mal zarobene na pekne umiestnenie.
Este by som sa vyjadril k Vuelte, ktora prave prebieha. Tento rok som nemal moznost vidiet este ani jednu etapu..., viem, hanbim sa a obavam sa, ze zajtra a sobotu to opat nebude mozno, mozno v piatok sa uz k tomu dostanem.
Este by som sa vyjadril k Vuelte, ktora prave prebieha. Tento rok som nemal moznost vidiet este ani jednu etapu..., viem, hanbim sa a obavam sa, ze zajtra a sobotu to opat nebude mozno, mozno v piatok sa uz k tomu dostanem.
-
Sagittarius
Guru
Asi ťa nepoteším, ale v piatok je Vuelte voľný deň. Ináč, v utorok bol Jurčo sám v úniku, ale pelotón ho dobehol. A držitelia zlatého trička sa striedajú skoro každý deň...hojko napísal:Este by som sa vyjadril k Vuelte, ktora prave prebieha. Tento rok som nemal moznost vidiet este ani jednu etapu..., viem, hanbim sa a obavam sa, ze zajtra a sobotu to opat nebude mozno, mozno v piatok sa uz k tomu dostanem.
dnes bola na programe vuelty kralovska etapa, zrejme najtazsia tento v programe 3 najvacsich etapovych podujati, ked na zaverecnom kopci do Alto de L´Angliru dosahovalo stupanie casto az 20% (max 23,6)
na to sa zle aj pozeralo, nie este tam slapat na bicykli (to by vlastne ani nemalo zmysel lebo keby tlacim mam asi vyssiu rychlost)
etapu nakoniec vyhral Contador, vybojoval si zlate tricko veduceho jazdca a urobil razny krok k celkovemu vitazstvu..
celkom slusny vykon podal Matej Jurco, ktory bol v uniku s dalsimi 2 jazdcami a ich naskok dosiahol az 8 minut...celkovo tak stravil na tohtorocnej Vuelte v uniku uz takmer 300 km a jeho vykony su pre mna prijemnym prekvapenie..zial, takisto ako Peta Velitsa na Tour ho pred poslednym stupanim peloton dobehol a etapu dokoncil s pomerne velkou stratou..
to najlepsie nas vsak este len caka - na buducu sobotu (20.9.) horska casovka (17,1 km)
na to sa dost tesim...
v priebeznom poradi vladnu podla ocakavania spanieli - z prvych siestich miest im patri pat...
celkom slusny vykon podal Matej Jurco, ktory bol v uniku s dalsimi 2 jazdcami a ich naskok dosiahol az 8 minut...celkovo tak stravil na tohtorocnej Vuelte v uniku uz takmer 300 km a jeho vykony su pre mna prijemnym prekvapenie..zial, takisto ako Peta Velitsa na Tour ho pred poslednym stupanim peloton dobehol a etapu dokoncil s pomerne velkou stratou..
to najlepsie nas vsak este len caka - na buducu sobotu (20.9.) horska casovka (17,1 km)
v priebeznom poradi vladnu podla ocakavania spanieli - z prvych siestich miest im patri pat...
-
hojko
Site Admin
Zaujimave, prilis som neveril v Astanu, takze ma to prekvapilo. Teraz bude zaujimave sledovat ako sa zachova Contador, pretoze timovu dvojku robit nechce a urcite ma na viac, takze to vyzera na odchod do ineho timu, do silneho timu.
Este by som sa vratil k Vuelne, zial nemal som moznost sledovat ani jednu etapu a ked som mohol, tak som na to vzdy zabudol, ale s vitazom som spokojny.
Este by som sa vratil k Vuelne, zial nemal som moznost sledovat ani jednu etapu a ked som mohol, tak som na to vzdy zabudol, ale s vitazom som spokojny.
-
Sagittarius
Guru
-
Mateq
Medium Professional
Astana nemá najväčší rozpočet, ten bude mať nový tím Kaťuša na základoch tímu Tinkoff - ak by som si mal tipnúť tak by som povedal že Contador zamieri práve sem.hojko napísal:Na druhej strane ma Astana najvacsi rozpocet a prave ona si moze dovolit zaplatit Lanca
http://www.sport.cz/clanek/136041-cykli ... atusa.html
BTW: Amstrong sa tuším vyjadril že bude štartovať bez nárokov na odmenu/plat.
-
Sagittarius
Guru
No možno si tento rok počká a nepôjde na Tour alebo na Tour bude pomáhať Armstrongovi a inak bude jednotka.konyk87 napísal:Astana: Armstrong Contadora neohrozi
Čítal som na teletexte Markízy, že 3.10. končí Zabel kariéru...