aky procesor

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
saskoo49
Expert
Expert

aky procesor

Príspevok od používateľa saskoo49 »

Dobrý deň.

mam starši pc s procesorom iba 1,2 ghz . chcem si kúpit silnejší procesor ale neviem aký. Mám maticnú dosku VIA KT600

Neviete niekto presný procesora mam hladat? pripadne kde by sa taký procesor dal kúpit?

Dakujem
21rOBO21
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

noooo pokial dobre hovorím tak tam dáš CPu značky AMD ale aký presne neviem,viem len že to nebude o moc lepšie ako to čo tam máš,ale možno taký semprom by si tam dal nvm...mimochom predávam jeden semprom ( 1.9ghz) aj s chladičom :lol: :lol:
saskoo49
Expert
Expert

teraz mam AMD Athlon 1,20 GHz a chcel by som niečo silnejšie a tak aby to išlo
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

kolko si do toho ochotny investovat? to je lepsia otazka...

upgrade tak starej suciastky je totizto najvyhodnejsie riesit kupou novej dosky, procaku, pamati a mozno aj dalsich potrebnych suciastok.
saskoo49
Expert
Expert

johny_sk napísal:kolko si do toho ochotny investovat? to je lepsia otazka...

upgrade tak starej suciastky je totizto najvyhodnejsie riesit kupou novej dosky, procaku, pamati a mozno aj dalsich potrebnych suciastok.
no nechcem procesor az nejaky 3.0 ghz staci taky normalny cca 2 ghz.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

saskoo49 napísal:no nechcem procesor az nejaky 3.0 ghz staci taky normalny cca 2 ghz.
Pre socket A bol oficialne maximum 2,2GHz v podobe Barton 3200@2,2GHz. A tu si mozes pozriet dalsie cpu, ktore ti tam pojdu: http://www.3dvelocity.com/reviews/Barto ... 3200_1.htm a samozrejme sempron pre socket A.

p.s.: Priatelka ma doma Athlona na 1,2Ghz, dovodom je, ze system tuhne pri vyssej frekvencii. Je to chyba, znama, ale uz ju nikto opravovat nebude samozrejme. Ma 1GB pamate a nevidim problem. Filmy, kancelarcinu ci celkovy beh systemu, v nicom problem nie je, stale je to velmi pohodlne a svizne. Mozno by som to na tvojom mieste nechal tak a nanajvys zainvestoval do RAM pripadne grafiky dakej, ak ti ide o hry. BTW. doska je to Asus A7V600.
saskoo49
Expert
Expert

ram mam aktualne 256mb + 512 mb a planujem kupit ešte dalšiu 512 mb ram a grafiku tietz idem kupit novu lebo mam 64 mb a zalacno mozem mat 256 mb
Arachno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Arachno »

saskoo49 napísal:ram mam aktualne 256mb + 512 mb a planujem kupit ešte dalšiu 512 mb ram a grafiku tietz idem kupit novu lebo mam 64 mb a zalacno mozem mat 256 mb
No to si bohvieako nepomozes takymto updatom zostavy. Radsej nasetri na nieco poriadne.
P.S. Blizia sa Vianoce :-D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja by som tiež už do toho nedal ani korunu.. začal by som sporiť a pri najbližšej príležitosti kúpil nový komplet. Za 10000sk máš PC s minimálne dvojnásobným výkonom, pričom dokúpením nových komponentov do súčasnej zostavy bude nárast výkonu minimálny.
saskoo49
Expert
Expert

Arachno napísal:No to si bohvieako nepomozes takymto updatom zostavy. Radsej nasetri na nieco poriadne.
P.S. Blizia sa Vianoce :-D
šak newadi. ja pc použivam na programy. hry nehram. ale chcem si dat windows vista home basic a preto treba niektore veci doplnit aby to nebolo ako windows 95 kedysi
Napísať odpoveď