seth82 napísal:Pokial clovek nie je celkom dementny, tak ho peniaze nezmenia. Nech ich kto zatracuje ako chce, predsa len na nich zavisi v dnesnom svete privela veci. Napriklad ked ja idem domov na dovolenku a dostanem otazku, ze jak je, tak poviem ze skvele, mozem si predsa kupit co chcem kedykolvek, a ludia uz automaticky reakcia, ze kolko mam milionov nasporenych a podobne hovadiny...Niekedy to vobec nie je prospesne, hlavne nie v malych komunitach, ako su dediny a mensie mesta, kde vas kazdy pozna a ukazuje prstom...je to dost neprijemne. Takze myslim, ze peniaze ciastocne menia aj okolie kazdeho, kto ich ma, teda aspon pristup ludi atd...
vplyv penazi na charakter cloveka
-
Roman Špaldoň
Novice
- Kontaktovať používateľa:
tak poviem to takto...
poznám človeka, ktorý má 23rokov....rodičov rozvedených, otec v zahraničí...
celý život mu nič nechýbalo, mal peniaze koľko chcel na čo chcel...
a o všetko sa delil s kamarátmi, nikdy nemal problém niekomu pomôcť, a vždy si doprial pekné oblečenie, jedlo v reštauráciach, a pekný život...
jedného dňa mu ochorela mama...vážne ochorela...peniaze išli na liečbu a chlapec teraz robí ako šrób...robí 14-16h denne...
pracoval ako asistent stavbyvedúceho, kde si pokazil na stavbe zdravie, tak teraz robí v projektovej kancelárii....maká ako šrób, aby zaplatil účty, nájom, mame liečbu, stravu a všetko okolo....
a pritom poslal do riti svojho otca (ktorý je nenormálne bohatý) len preto, lebo otec chcel aby sa vykašlal na mamu a išiel za ním bývať...
takže asi tak...ten chalan je bohatý, ale nechce tie peniaze...on si radšej zarobí vlastné...
takže všetko je to len o ľuďoch...
a ešte jeden príklad...mám známeho (kamarátkin otec)
je bohatý, asi viac, ako je normál...a pritom je to obyčajný správny chlap...
a v minulosti, už keď bol bohatý, tak mu umrela dcérka, nedalo sa jej pomôcť, a pritom by dal všetky peniaze za jej zdravie, no ale nedalo sa...
takže ja nesúhlasím s tým, že peniaze ničia charakter....
PENIAZE ho práve ukážu...
lebo nikto sa nezmení vďaka peniazom...
buď ich mám alebo nemám, ale stále som ten istý človek...
PEACE ALL
poznám človeka, ktorý má 23rokov....rodičov rozvedených, otec v zahraničí...
celý život mu nič nechýbalo, mal peniaze koľko chcel na čo chcel...
a o všetko sa delil s kamarátmi, nikdy nemal problém niekomu pomôcť, a vždy si doprial pekné oblečenie, jedlo v reštauráciach, a pekný život...
jedného dňa mu ochorela mama...vážne ochorela...peniaze išli na liečbu a chlapec teraz robí ako šrób...robí 14-16h denne...
pracoval ako asistent stavbyvedúceho, kde si pokazil na stavbe zdravie, tak teraz robí v projektovej kancelárii....maká ako šrób, aby zaplatil účty, nájom, mame liečbu, stravu a všetko okolo....
a pritom poslal do riti svojho otca (ktorý je nenormálne bohatý) len preto, lebo otec chcel aby sa vykašlal na mamu a išiel za ním bývať...
takže asi tak...ten chalan je bohatý, ale nechce tie peniaze...on si radšej zarobí vlastné...
takže všetko je to len o ľuďoch...
a ešte jeden príklad...mám známeho (kamarátkin otec)
je bohatý, asi viac, ako je normál...a pritom je to obyčajný správny chlap...
a v minulosti, už keď bol bohatý, tak mu umrela dcérka, nedalo sa jej pomôcť, a pritom by dal všetky peniaze za jej zdravie, no ale nedalo sa...
takže ja nesúhlasím s tým, že peniaze ničia charakter....
PENIAZE ho práve ukážu...
lebo nikto sa nezmení vďaka peniazom...
buď ich mám alebo nemám, ale stále som ten istý človek...
PEACE ALL