A prosim nevrav mi ze hento si napisal ty... take romany pis inde. Hlavna vec ze pred par dnami si tu napisal uplne nieco ine.
Sebapoškodzovanie
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
OMG Inflater ty si fakt kus je*a.
To ze ma niekto tazke problemy v zivote neznamena ze je hned EMO
EMO je len styl ktory vo vacsine pripadov nema nic spolocne s tym ako ta dana osoba zije.
Bohuzial siahla po zlej volbe ... To ze si k problemom v zivote este pridava rezanim je velka chyba. Ale to neznamena ze je pi** a neviem co este.
Len jej treba ukazat tu spravnu cestu.
To ze ma niekto tazke problemy v zivote neznamena ze je hned EMO
EMO je len styl ktory vo vacsine pripadov nema nic spolocne s tym ako ta dana osoba zije.
Bohuzial siahla po zlej volbe ... To ze si k problemom v zivote este pridava rezanim je velka chyba. Ale to neznamena ze je pi** a neviem co este.
Len jej treba ukazat tu spravnu cestu.
Clovek ktory nebude taky ko*ot ako ty.Kazdy minimalne raz v zivote zijde na nespravnu cestu ale ma moznost vratit sa na cestu spravnu.Ale i tka si myslim ze by jej najlepsie pomohol asi psycholog.Poznam nieco take ako ma ta holka doma ale asi iba odvar a uz vtedy mi z toho bolo na pi*u.Teraz si uz nedam skakat po hlave a je doma klud 
-
bolek
Guru
No viem, že som sem písala už, ale veď nevadí.
Ja som to tiež kedysi praktizovala a viem, že to k ničomu nevedie (neviedlo), ale úplne chápem ľudí, ktorí sa takto zbavujú zlej energie, napätie, stresu, dusnej situácie v rodine alebo čokoľvek iného.
Poznám aj ľuďí, ktorí si uvedomujú ,že to nie je v poriadku, ale vlastne s tým nechcú prestať.
Ja si myslím, že toteraz nie som "čistá", lebo stále sa mi páči bolesť. Teraz v škole napr. máme tému krv a ja som v kuse napichaná ihlami, či už v žile alebo v prste.
Netreba hneď týchto ľuďí odsúdiť, že sú nenormálni alebo nebodaj EMO. To je dobrá kravina. Je to tiež závislosť a je to dobre bludný kruh, keď sa človek doňho dostane...
Ja som to tiež kedysi praktizovala a viem, že to k ničomu nevedie (neviedlo), ale úplne chápem ľudí, ktorí sa takto zbavujú zlej energie, napätie, stresu, dusnej situácie v rodine alebo čokoľvek iného.
Poznám aj ľuďí, ktorí si uvedomujú ,že to nie je v poriadku, ale vlastne s tým nechcú prestať.
Ja si myslím, že toteraz nie som "čistá", lebo stále sa mi páči bolesť. Teraz v škole napr. máme tému krv a ja som v kuse napichaná ihlami, či už v žile alebo v prste.
Netreba hneď týchto ľuďí odsúdiť, že sú nenormálni alebo nebodaj EMO. To je dobrá kravina. Je to tiež závislosť a je to dobre bludný kruh, keď sa človek doňho dostane...
-
pryja
Darca
Bolek, tak to ti trochu zavidim, pretoze ja si do prsta dobrovolne pichnut nenecham, to mi musi niekto fakt pevne drzat ruku. Aj by som si obcas zmerela cukor glukomerom, ale este sa nepodarilobolek napísal:No viem, že som sem písala už, ale veď nevadí.![]()
-
Shark NX
Addict
bolek ale nechapem jak sa tymto moze zbavovat problemov ... Tym ze si spravim 20cm ryhu v ruke si problemy nevyriesim.
Neviem no ale rozhodne by som cloveka ktory je na dne a takto si ciastocne ulavuje neposlem do peknych krajin ale snazim sa mu rukami nohami pomoct.
Bolest znesiem sak Fizz videla ranu ktoru mam na chrbte po sipke.
Teraz sa mi tam vytvorila "jazva" ktoru som si uz 2x daval dole ziletkou v kupelke.
Neviem no ale rozhodne by som cloveka ktory je na dne a takto si ciastocne ulavuje neposlem do peknych krajin ale snazim sa mu rukami nohami pomoct.
Bolest znesiem sak Fizz videla ranu ktoru mam na chrbte po sipke.
Teraz sa mi tam vytvorila "jazva" ktoru som si uz 2x daval dole ziletkou v kupelke.
rovnako to nevyriešiš pohárikom tvrdého alebo vreckovkou namoenou v toluéne, a predsa to ľudia robia. Je to presne o tom istom.Shark NX napísal:bolek ale nechapem jak sa tymto moze zbavovat problemov ... Tym ze si spravim 20cm ryhu v ruke si problemy nevyriesim.
//infalter ide skôr o výrazy a nápady ako "kazdy den odvazat na bicicu pre elektrosoky alebo ich rovno podpalit zaziva, nech si to uziju" "12rocne stetky" "kazdy den o chlebe a vode, a kazdu hodinu pelendrekom ich mlatit" "Naplut im do ksichtu"
-
bolek
Guru
Shark NX: nevravím, že sa tak dá zbaviť problémov. Jasné, všetci vieme, že nedá. akurát, že keď nevidíš iné riešenie a máš nahromadenú tú zlosť v sebe, tak sa ti to zdá ako ideálne riešenie. Racionálne uvažujúci človek vie, že to riešenie nie je, ale keď je človek už v takom stave, tak racionálne neuvažuje a tú bolesť, ktorú cíti, sa mu zdá menšia ako to, čo mal v sebe nahromadené a tá krv, to je potom niečo ako očistenie, odplavovanie tých zlých emócií a práve preto človek siahne po tom znova a znova - ako pri iných závislostiach...
je to minulosť i súčasnosť... hoci teraz sa už takmer nereže, možno raz za dva mesiace...
a samozrejme, že je normálna
to, že sa niekto reže, neznamená hneď, že je blázon alebo EMO... hoci sú ľudia, ktorí to robia len preto, aby zaujali alebo preto, že o tom čítali super blogy na nete a keďže ich práve nechal(a) ich 16 r. frajer(ka), tak je úžasná príležitosť vyskúšať to 
sú však takí, ktorí to nerobia preto, že by ich to bavilo, či preto, že by to chceli... väčsinou je za tým niekoľkoročná minulosť priam systematicky ničiaca psychiku daného človeka... musíte si uvedomiť, že mnohí z nich boli kedysi takí istí, ako my - a že tak, ako sa chorými stali oni, sa mohol stať hocikto z nás
áno, aj vy, ktorí si myslíte, akí ste silní a ako stačí doma popíjať čajík či zaboxovať si do vreca (tie príklady som si spomenul náhodne, nič proti tým, čo to napísali - nám zdravým ľuďom to na vybitie emócií stačí)...
kedysi som odsudzoval ľudí, ktorí sa režú či chcú spáchať samovraždu... dnes však už rozlišujem medzi rôznymi druhmi automutilácie (sebapoškodzovania) a potenciálnych samovrahov... a nie je to preto, že má takú priateľku, ale vďaka tomu, čo som s ňou prežil (má 19 a sme spolu od 14. februára)...
a samozrejme, že je normálna
sú však takí, ktorí to nerobia preto, že by ich to bavilo, či preto, že by to chceli... väčsinou je za tým niekoľkoročná minulosť priam systematicky ničiaca psychiku daného človeka... musíte si uvedomiť, že mnohí z nich boli kedysi takí istí, ako my - a že tak, ako sa chorými stali oni, sa mohol stať hocikto z nás
kedysi som odsudzoval ľudí, ktorí sa režú či chcú spáchať samovraždu... dnes však už rozlišujem medzi rôznymi druhmi automutilácie (sebapoškodzovania) a potenciálnych samovrahov... a nie je to preto, že má takú priateľku, ale vďaka tomu, čo som s ňou prežil (má 19 a sme spolu od 14. februára)...
-
Shark NX
Addict
Gangy ... Neni nijak obmedzena, pripecena, ani pribrzdena.
Boli sme spolu na jednej akcii a javila sa uplne v pohode. Prave preto ma tak zaskocili tie jazvy na rukach. Necakal som ze takto doriadeny clovek moze byt normalny, preto som si myslel ze to ma davno za sebou.
Nadalej je pre mna zahadou preco to ludia robia a jak to moze pomoct k tomu aby som sa zbavil problemu.
Boli sme spolu na jednej akcii a javila sa uplne v pohode. Prave preto ma tak zaskocili tie jazvy na rukach. Necakal som ze takto doriadeny clovek moze byt normalny, preto som si myslel ze to ma davno za sebou.
Nadalej je pre mna zahadou preco to ludia robia a jak to moze pomoct k tomu aby som sa zbavil problemu.
Gangy sorry, ale absolutne netušíš, o čom to je alebo prečo to robí... To ako keby si povedal, že sushi je zlé len preto, že je v tom surová ryba, ale nikdy si ho nechutnal... Preto myslím, že ona by si neoprela bicykel o teba
Ale neber to zle, nechcem ťa uraziť, len mi takýto názor príde veľmi obmedzený...
Druhá vec - neviem, či čítate len každý druhý riadok, ale vyslovene som tam napísal, že tí ľudia to nerobia preto, že by chceli, tj. nerobia to dobrovoľne
Druhá vec - neviem, či čítate len každý druhý riadok, ale vyslovene som tam napísal, že tí ľudia to nerobia preto, že by chceli, tj. nerobia to dobrovoľne
-
wolodo
Professional
Gangy skus sa dostat do situacie ze spoznas dakoho napr. v zime... ze je to uplne v poho clovek ci uz zena alebo muz.... a pride leto da si kratky rukav a uvidis ze je tam par krat porezana/ny, neverim ze by si sa na toho cloveka hned vysral..... snazil by si sa zistit ze preco... no ty co do toho nevidis dospejes len k tomu ze si tak uvolnuje stres, alebo nervy...
Tiez do toho nevidim, ale cloveka by som pre to neodsudil... a keby tym bol chori a nie ze sa reze 4fun....
asi tak..
precital som par stran dozadu a pozeram ze teraz nadomnou 3 prispevky vystihuju temu najlpesie...
Tiez do toho nevidim, ale cloveka by som pre to neodsudil... a keby tym bol chori a nie ze sa reze 4fun....
asi tak..
precital som par stran dozadu a pozeram ze teraz nadomnou 3 prispevky vystihuju temu najlpesie...