Odobratie na aku dobu?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
petter21
Novice
Novice

Odobratie na aku dobu?

Príspevok od používateľa petter21 »

Zdravim, chcel by som sa spytat, na aku dobu podla vasich skusenosti zvyknu odobrat vodicsky preukaz v pripade zavinenia dopravnej nehody?
Podla nich som totiz na vine len ja - nedal som prednost oproti prichadzajucemu vozidlu (i ked to tak nie je celkom pravda ale na priestupkovom sa budu asi riadit tymi papiermi :( ).
Maximalna lehota je zevraj 5000SK a 1 rok tak sa chcem spytat ze ako zvyknu... Skoda na cudzom aute bola cca 10 litrov, na mojom podstatne viac.
V skusobnej lehote nie som.
Btw plati este to odpustenie polovice zakazu za nejakych podmienok?
Dakujem
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no to ti nevim karle na aku dobu ti mozu odobrat vodicak ale viem na 100% ze to skratenie na polovicu plati stale
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

kamosovi zobrali na 2 roky, lebo zavinil nehodu (pokuta neviem aka bola) a po pol roku im napisal, ze potrebuje vodicak na pracovne ucely a poslali mu ho spat s nejakou podmienkou
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa darebak »

jak to nepresahuje 10 nasobok minimalnej mzdy sa tusim ani nevola Policia toje asi tak (70 000) ?
Ty si natom mal aku skodu?

BTW: ja som v skosobnej dome 2 roky raz som siel s fotrikom na jeho aute zastavili nas policajti ja som soferoval
kontroloval kontroloval a zrazu zisitil ze nam prepadla STK mesiac po lehote
prve nam chceli dat pokutu 2000sk + zobrat technicak nakoniec to otec zvaril na 1000sk a chcem sa spytat ci som dostal zapis (lebo za 3 zapisi sa bere vodicak a preskusanie znova)

dal nam aj blok o zaplateny...
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

ak si zavinil nehodu a nebola ziadna zranena/zabita osoba tak nevidim dovod preco by ti mali brat vodicak ...

k tomu zapisu v skusobnej dobe ide o to ak si dobre spominam ze musis mat 3 mensie priestupky (pokuty za prekrocenie rychlosti (samozrejme mierne prekrocenie o par km nie o 100km) alebo ak niekoho zrazis alebo sposobis nehodu pri ktorej sa niekto zrani/zabije potom by ti mohli zobrat vodicak ...

vodicak sa neberie za kazdu prkotinu ...
petter21
Novice
Novice

No to som si myslel aj ja ze sa neberie za hocico, ale ako vidim ti debilkovia maju na to iny nazor. Napisal mi tam paragraf ze dovod zobratia a tam je ze maximalna sankcia za sposobenie dopravnej nehody je 5000,- a zobratie do 1 roka...
Btw skoda tam moze byt tak 40-50 na mojom, skoda preskoda ze som to nevedel predtym ze do 70 ci 80 netreba volat, by som ich teda nevolal vobec...ale co ked som to zistil az dodatocne :( :cry:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

petter21: O tej sposobenej skode a kedy volat alebo nevolat policajtov sa uci asi na prvej hodine v autoskole, navyse je to v niekolkych testoch. Takze ako si sa mohol dostat k vodicaku, ak toto nevies???
petter21
Novice
Novice

Aha sorry, zabudol som ze kazdy si vsetko pamata, vsetky veci po vyjdeni z autoskoly a nic nezabuda...
Som to nepotreboval nikdy tak som si to nezapamatal a navyse v tom strese tam...
Btw, tie skusky v autoskole tiez neboli minuly piatok...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vsetko nie, iba dolezite veci a pamatat si aspon zhruba od akej velke financnej skody je potreba vola t policajtov rozhodne medzi ne patri. Napr. aky dlhy ma byt cerveny/biely pasik na taznej tyci si pamatat nemusis (7,5cm :D )
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:ak si zavinil nehodu a nebola ziadna zranena/zabita osoba tak nevidim dovod preco by ti mali brat vodicak ...

k tomu zapisu v skusobnej dobe ide o to ak si dobre spominam ze musis mat 3 mensie priestupky (pokuty za prekrocenie rychlosti (samozrejme mierne prekrocenie o par km nie o 100km) alebo ak niekoho zrazis alebo sposobis nehodu pri ktorej sa niekto zrani/zabije potom by ti mohli zobrat vodicak ...

vodicak sa neberie za kazdu prkotinu ...
instruktor v skole nam hovoril ze" aj kto nebude priputany na zadnom sedadle bude 1mali priestupok zapisany u vodiča "

k teme: chod na policajnu stanicu to prediskutovat..to neni mozne..
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

darebak napísal:" aj kto nebude priputany na zadnom sedadle bude 1mali priestupok zapisany u vodiča "
Len opravím chybné tvrdenie: ako vodič si povinný pred jazdou informovať ostatných v aute, že majú byť riadne pripútaní (ak sedia na sedadle povinne vybavenom bezpečnostnými pásmi). Donútiť ich nemôžeš, ale "si vonku" a svoju povinnosť si si splnil. V tom prípade to nie je priestupok vodiča, ale zodpovedá si za to konkrétny previnilec sám.
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ydoodle napísal:Len opravím chybné tvrdenie: ako vodič si povinný pred jazdou informovať ostatných v aute, že majú byť riadne pripútaní (ak sedia na sedadle povinne vybavenom bezpečnostnými pásmi). Donútiť ich nemôžeš, ale "si vonku" a svoju povinnosť si si splnil. V tom prípade to nie je priestupok vodiča, ale zodpovedá si za to konkrétny previnilec sám.
Ked mu poviem nech sa priputa a neurobi tak pokutu dostava ta osoba ktora neni priputana instruktor mi takto povedal " kto nebude priputany ma zaznam vodic bez ohladu ci je to zadne sedadlo alebo spolujazdec" trosku chore 8)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

preco chore? vsak zodpovednost za pasazierov nesies ty ako vodic
darebak napísal:Ked mu poviem nech sa priputa a neurobi tak pokutu dostava ta osoba ktora neni priputana
to si asi mylis s autobusmi - tam su povinni informovat ta o vybavenosti autobusu bezpecnostnych pasoch, no je to uz na tebe, ci sa pripnes alebo nie
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nemyli. Neviem ako v SR, ale v CR pokutu fasuje ten kto nie je priputany, nie sofer.
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

v autobuse su odkedy bezp.pásy?
ano a pokutu uz dostava ten ktory neni zapasani..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

darebak napísal:v autobuse su odkedy bezp.pásy?
Si v zivote necestoval poriadnym dialkovym autobusom?
Napísať odpoveď