Zdravim, chcel by som sa spytat, na aku dobu podla vasich skusenosti zvyknu odobrat vodicsky preukaz v pripade zavinenia dopravnej nehody?
Podla nich som totiz na vine len ja - nedal som prednost oproti prichadzajucemu vozidlu (i ked to tak nie je celkom pravda ale na priestupkovom sa budu asi riadit tymi papiermi ).
Maximalna lehota je zevraj 5000SK a 1 rok tak sa chcem spytat ze ako zvyknu... Skoda na cudzom aute bola cca 10 litrov, na mojom podstatne viac.
V skusobnej lehote nie som.
Btw plati este to odpustenie polovice zakazu za nejakych podmienok?
Dakujem
kamosovi zobrali na 2 roky, lebo zavinil nehodu (pokuta neviem aka bola) a po pol roku im napisal, ze potrebuje vodicak na pracovne ucely a poslali mu ho spat s nejakou podmienkou
jak to nepresahuje 10 nasobok minimalnej mzdy sa tusim ani nevola Policia toje asi tak (70 000) ?
Ty si natom mal aku skodu?
BTW: ja som v skosobnej dome 2 roky raz som siel s fotrikom na jeho aute zastavili nas policajti ja som soferoval
kontroloval kontroloval a zrazu zisitil ze nam prepadla STK mesiac po lehote
prve nam chceli dat pokutu 2000sk + zobrat technicak nakoniec to otec zvaril na 1000sk a chcem sa spytat ci som dostal zapis (lebo za 3 zapisi sa bere vodicak a preskusanie znova)
ak si zavinil nehodu a nebola ziadna zranena/zabita osoba tak nevidim dovod preco by ti mali brat vodicak ...
k tomu zapisu v skusobnej dobe ide o to ak si dobre spominam ze musis mat 3 mensie priestupky (pokuty za prekrocenie rychlosti (samozrejme mierne prekrocenie o par km nie o 100km) alebo ak niekoho zrazis alebo sposobis nehodu pri ktorej sa niekto zrani/zabije potom by ti mohli zobrat vodicak ...
No to som si myslel aj ja ze sa neberie za hocico, ale ako vidim ti debilkovia maju na to iny nazor. Napisal mi tam paragraf ze dovod zobratia a tam je ze maximalna sankcia za sposobenie dopravnej nehody je 5000,- a zobratie do 1 roka...
Btw skoda tam moze byt tak 40-50 na mojom, skoda preskoda ze som to nevedel predtym ze do 70 ci 80 netreba volat, by som ich teda nevolal vobec...ale co ked som to zistil az dodatocne
petter21: O tej sposobenej skode a kedy volat alebo nevolat policajtov sa uci asi na prvej hodine v autoskole, navyse je to v niekolkych testoch. Takze ako si sa mohol dostat k vodicaku, ak toto nevies???
Aha sorry, zabudol som ze kazdy si vsetko pamata, vsetky veci po vyjdeni z autoskoly a nic nezabuda...
Som to nepotreboval nikdy tak som si to nezapamatal a navyse v tom strese tam...
Btw, tie skusky v autoskole tiez neboli minuly piatok...
Vsetko nie, iba dolezite veci a pamatat si aspon zhruba od akej velke financnej skody je potreba vola t policajtov rozhodne medzi ne patri. Napr. aky dlhy ma byt cerveny/biely pasik na taznej tyci si pamatat nemusis (7,5cm )
ob3l1x napísal:ak si zavinil nehodu a nebola ziadna zranena/zabita osoba tak nevidim dovod preco by ti mali brat vodicak ...
k tomu zapisu v skusobnej dobe ide o to ak si dobre spominam ze musis mat 3 mensie priestupky (pokuty za prekrocenie rychlosti (samozrejme mierne prekrocenie o par km nie o 100km) alebo ak niekoho zrazis alebo sposobis nehodu pri ktorej sa niekto zrani/zabije potom by ti mohli zobrat vodicak ...
vodicak sa neberie za kazdu prkotinu ...
instruktor v skole nam hovoril ze" aj kto nebude priputany na zadnom sedadle bude 1mali priestupok zapisany u vodiča "
k teme: chod na policajnu stanicu to prediskutovat..to neni mozne..
darebak napísal:" aj kto nebude priputany na zadnom sedadle bude 1mali priestupok zapisany u vodiča "
Len opravím chybné tvrdenie: ako vodič si povinný pred jazdou informovať ostatných v aute, že majú byť riadne pripútaní (ak sedia na sedadle povinne vybavenom bezpečnostnými pásmi). Donútiť ich nemôžeš, ale "si vonku" a svoju povinnosť si si splnil. V tom prípade to nie je priestupok vodiča, ale zodpovedá si za to konkrétny previnilec sám.
ydoodle napísal:Len opravím chybné tvrdenie: ako vodič si povinný pred jazdou informovať ostatných v aute, že majú byť riadne pripútaní (ak sedia na sedadle povinne vybavenom bezpečnostnými pásmi). Donútiť ich nemôžeš, ale "si vonku" a svoju povinnosť si si splnil. V tom prípade to nie je priestupok vodiča, ale zodpovedá si za to konkrétny previnilec sám.
Ked mu poviem nech sa priputa a neurobi tak pokutu dostava ta osoba ktora neni priputana instruktor mi takto povedal " kto nebude priputany ma zaznam vodic bez ohladu ci je to zadne sedadlo alebo spolujazdec" trosku chore