Dokaze mrtvy clovek plakat ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dokaze mrtvy clovek plakat ?

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

ahojte...vcera som zazil dost neobvyklu vec a dost smutnu...mojmu fajn kamaratovi zomrel otec vo veku 38 rokov a ako bol v truhle a pokladal som nan kyticu tak mu z oci vyhrkli slzy a jeho manzelka mu ich utierala..dost ma to zarazilo a rozmyslal som nad tym ci to je vobec mozne..co si o tom myslite vy ?? som sa pytal aj starej mamy a ta povedala ze place za svetom .. :roll:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

je to normalne, mozu tam byt dve priciny - dake fyziologicke pochody po smrti alebo (podla mna) je to dane tym, ze po smrti si urcity cas do pohrebu v chladiacom boxe na patologii a ked ta vystavia v truhle, predsa je tam teplotny rozdiel a si chladnejsi ako okolie. ale ak chces, mozem to na patologii prezistit do detailov :wink:
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no ak by si bol taky dobry tak by si mohol dost ma taketo veci zaujimaju ..som bol zatial len na par pohreboch a pokazde som si vsimol ak davali truhlu do jamy tak zacalo aj prsat..mozno nahoda ..neviem ale toto by si sa mohol popytat ...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no volal som a budem to vediet asi az zajtra, patolog uz nebol u seba, tak ho zajtra pootravujem :)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ok :) vedel som ze su tu ochotny ludia ale az takto ? :) K+
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak mam kontakty, no... a otazka zatial nic nestoji, navyse sa mozno aj nieco nove dozviem :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Kibo to pekne popísal. V prvom prípade, čo spomenul by sa zrejme jednalo o pozostatkovú tekutinu v slzných kanálikoch, ktorá bola vytlačená zväčšujúcim sa svalstvom etc. ...
Po smrti v tele nastávajú degresívne procesy a jeden z následkov je prvotné napuchnutie.
Nehľadal by som za tým nič paranormálne. Je dobre známe, že telo si ešte istú dobu po smrti uchováva svalový tonus (napr. rigor mortis) a podobné základné reflexy.

//Edit: Pravda to...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nj, ale zalezi aj od toho, ako dlho uz "spis"
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

jin napísal:Kibo to pekne popísal. V prvom prípade, čo spomenul by sa zrejme jednalo o pozostatkovú tekutinu v slzných kanálikoch, ktorá bola vytlačená zväčšujúcim sa svalstvom etc. ...
Po smrti v tele nastávajú degresívne procesy a jeden z následkov je prvotné napuchnutie.
Nehľadal by som za tým nič paranormálne. Je dobre známe, že telo si ešte istú dobu po smrti uchováva svalový tonus (napr. rigor mortis) a podobné základné reflexy.

//Edit: Pravda to...
rad by som par veci opravil, ako mozem. mozno mas ine skusenosti, ale napuchnutu mrtvolu som este nevidel (a to som ich "cerstvych" videl dost). mozno si mal na mysli pritomnost plynov vznikajucich cinnostou bakterii, ale mrtve telo je skor zvraskavene ako napuchnute. a co sa svaloveho tonu tyka, mozno si sa iba nespravne vyjadril, ale to nie je reflex (btw chcel by som vidiet nejake reflexy po smrti :) ), to je nedostatok energie vo forme ATP vo svalovych vlaknach, ktore je potrebne na relaxaciu svalu. kedze sa uz dalej netvori, je svalstvo kontrahovane (skor stuhnute) az kym sa nenatravia enzymami samotne vlakna, ktore sa potom uvolnuju.
k teme: paranormalny jav by som za tym tiez nehladal, skor samovolne a nahodne uvolnenie nejakej tekutiny zo slznych kanalikov alebo odniekial odkial to vyzeralo ako slzy. a k tej kondenzacii: to telo ma v rakve izbovu teplotu (cca 22°). imho to nie je natolko studene aby sa zacala zrazat vodna para (aj ja ked vojdem do sauny, mam teplotu cca 37°, rozdiel medzi mnou a vzduchom je obrovsky a ani tak sa na mne nezacne nic zrazat). na to bude podla mna nejake ine vysvetlenie.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

nejde to telo z chladnicky alebo mraznicky do domu smutku, kde je mozno izbova teplota? nedalo by sa to porovnat ako ked si vytiahnes maslo z chladnicky? tiez sa na nom zrazi voda.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No takze som to presne zistoval od lekarov, ako bolo spomenute, zlazy v ludskom tele "funguje" este aj par dni po smrti, cize sa to tyka aj tvorenia slz. je teda mozne, ze sa este daka ta slzicka po smrti vytlacila na povrch. v minulosti si to samozrejme nevedeli ludia vysvetlit a tak vznikali povery... preto sa stava aj to, ze chlap po smrti este moze zarast ;)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Kibo napísal:No takze som to presne zistoval od lekarov, ako bolo spomenute, zlazy v ludskom tele "funguje" este aj par dni po smrti, cize sa to tyka aj tvorenia slz. je teda mozne, ze sa este daka ta slzicka po smrti vytlacila na povrch. v minulosti si to samozrejme nevedeli ludia vysvetlit a tak vznikali povery... preto sa stava aj to, ze chlap po smrti este moze zarast ;)
dik za tie slzy, to som nevedel :)
Napísať odpoveď